blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Best Practice to Tackle Disability Equality in Sports - Επέτειος 1 έτους από την κατάκτηση του Βραβείου!

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Best Practice to Tackle Disability Equality in Sports - Επέτειος 1 έτους από την κατάκτηση του Βραβείου!

"A Sports Club that sets itself apart from others! Hard work and plenty of spirit with real impact..."






   Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη μέρα που το "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας, βραβεύτηκε στην Πάτρα με το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο για τις "Βέλτιστες Πρακτικές για την Ισότιμη Προώθηση των ΑμεΑ στον Αθλητισμό", από το Πανεπιστήμιο Πατρών και άλλους 7 ευρωπαϊκούς φορείς, στα πλαίσια του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου "Εqual Sport For All" Erasmus+Sport Project που αφορούσε την προώθηση των Ατόμων με Αναπηρία στον Αθλητισμό!
   Το βραβείο, που συνοδευόταν από σεβαστό χρηματικό έπαθλο παρέλαβε ο ίδιος ο Ιδρυτής του "Εν Σώματι Υγιεί" κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, Καθ. Ειδ. Φ.Α., από τον Καθηγητή Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βανταράκη Απόστολο, συντονιστή του Project.
   Σκοπός του ESFA Project είναι να εκδοθούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και να αρχίσουν να εφαρμόζονται προπονητικοί οδηγοί εκγύμνασης για αυτή την κατηγορία πληθυσμού με στόχο οι οδηγοί αυτοί να είναι ένα ανοικτά προσβάσιμο δια βίου εργαλείο εκγύμνασης τόσο για τους αντίστοιχους προπονητές όσο και για  τις ειδικές αυτές ομάδες πληθυσμού"

Στον ευχαριστήριο λόγο του προς τους συνέδρους, ο κ. Καραϊωσήφ μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: 

"Η αναγνώριση και η επιβράβευση του "Εν Σώματι Υγιεί" με το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού, αποτελεί ένα μέγιστης σημασίας γεγονός, τόσο για το ίδιο το σωματείο και τους συντελεστές του, όσο και για την πόλη της Βέροιας. Μια μικρή επαρχιακή πόλη μπορεί και πρέπει να είναι υπερήφανη που έχει ένα αθλητικό σωματείο "κόσμημα" και υπόδειγμα σωστής και επαγγελματικής λειτουργίας, χωρίς παθογένειες και σκοπιμότητες. 
   Η συγκεκριμένη βράβευση για εμάς αποτελεί την αναγνώριση των προσπαθειών που κάνουμε από την ίδρυσή μας το 2014, για να μπορούν τα άτομα με οποιοδήποτε είδος αναπηρία να έχουν ισότιμη συμμετοχή σε αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, και για την κοινωνία της Βέροιας ας είναι η αρχή για μια σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια συνεργασίας όλων των αντίστοιχων σωματείων και φορέων ευπαθών ομάδων πληθυσμού, αφού άλλωστε όλοι αγωνιζόμαστε με ένα κοινό σκοπό."

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.