blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: 2018

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ευχές Χριστουγέννων 2019




To Διοικητικό Συμβούλιο, οι Αθλητές, οι Προπονητές και οι Εθελοντές του Αθλητικού Σωματείου Προσαρμοσμένου Αθλητισμού
"Εν Σώματι Υγιεί¨Βέροιας
σας εύχονται ολόψυχα Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα,
 Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το Νέο Έτος 2019





Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μετεγγραφές Αθλητών ΑμεΑ 2018

Μετεγγραφές Αθλητών ΑμεΑ 2018

Σημαντική Ενίσχυση του "Εν Σώματι Υγιεί" 

Δείτε ποιοί έρχονται και ποιοί αποχωρούν! 

 


   Ανακοινώθηκαν από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ οι πίνακες με τις μετεγγραφές όλων των αθλητών με αναπηρία για το 2018-19, όπως αυτές εγκρίθηκαν με το υπ' αρ. 19 Πρακτικό της Επιτροπής Μεταγραφών σύμφωνα με την υπ΄. αρ. 693/25-9-2018 προκήρυξη μετεγγραφών.
  

Σημαντική Ενίσχυση του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας! 

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ημερόλογιο "Εν Σώματι Υγιεί" 2019 !!

Ημερόλογιο "Εν Σώματι Υγιεί" 2019 !!


🔝Κυκλοφόρησαν τα 📅 Ημερολόγια του 2019 με φωτογραφίες από τα 5 Αθλητικά Τμήματα του Σωματείου μας  

🔝Είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούμε Ημερολόγια  

🔝Μπορείτε να τα προμηθευτείτε και παράλληλα να ενισχύσετε το σωματείο μας:   

☎️ 6976591081

📩 r4rehab@yahoo.com και

📥 Προσωπικό Μήνυμα (Υπάρχει η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής)

 

 

 

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

4η Ετήσια Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση μελών "Εν Σώματι Υγιεί"

4η Ετήσια Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση μελών "Εν Σώματι Υγιεί"

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

 


  Πραγματοποίηθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία του σωματεία μας, στην οδό Ζαχ. Παπαντωνίου 30 στο Πανόραμα, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί", που φέτος εκτός απο Διοικητικό και Οικονμικό Απολογισμό είχε και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την τριετία 2019-2021. Η φετινή Γ.Σ. ήταν η 4η για το σωματείο μας, αλλά η πρώτη που έγινε στον δικό μας χώρο! Η συμμετοχή στη Γ.Σ. και στις εκλογές ήταν παραπάνω από ικανοποιητική αφού κατάφεραν και ψήφισαν όλα τα μέλη! 
   Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και οικογενειακό κλίμα και μετά τις τυπικές διαδικασίες και τις εκλογές, ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα ενόψει των Χριστουγέννων. Τα πλειοψηφίσαντα στις εκλογές μέλη, θα συνέλθουν σε συνεδρίαση μετά τις γιορτές ώστε να αποφασιστεί ο καταμερισμός των αξιωμάτων. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση από το σωματείο μας. 

 


*Κυκλοφόρησαν τα Ημερολόγια του 2019 με φωτογραφίες από τα 5 Αθλητικά Τμήματα του Σωματείου μας. Είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούμε Ημερολόγια. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε και παράλληλα να ενισχύσετε το σωματείο μας, στο τηλ. 6976591081 και στο email r4rehab@yahoo.com (Υπάρχει η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής)  








ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
















Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Σήμερα η Βράβευση των Κορυφαίων Αθλητών μεΑ από τον ΠΣΑΤ

Βράβευση των Κορυφαίων Αθλητών με Αναπηρία από τον ΠΣΑΤΠαρασκευή 14 Δεκεμβρίου, 17:30, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών   



Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η ψηφοφορία των Αθλητικών Συντακτών – Μελών του ΠΣΑΤ για την ανάδειξη των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού το 2018, οι οποίοι και θα βραβευτούν στην 65η Ετήσια Γιορτή του Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Banquet»), την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η πρώτη 3άδα (κατά αλφαβητική σειρά) ανά Κατηγορία, έχει ως εξής:
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2018

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

 



Καλούνται όλα τα μέλη του Αθλητικού Σωματείου Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου & Ερασιτεχνικού Αθλητισμού "ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ" Βέροιας, να συμμετέχουν στην Ετήσια Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στα γραφεία του Σωματείου, στην οδό Ζαχαρία Παπαντωνίου 30 στο Πανόραμα Βέροιας, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Καταστατικού, με τα εξής θέματα:
1.     Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός Διαχείρισης παρελθόντος έτους:
-Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και
-Έγκριση Ισολογισμού 01/01/2018 – 31/12/2018
- Προϋπολογισμός 2019 και έγκριση από τη Γενική Συνέλευση.
2.     Εγγραφές - Διαγραφές Μελών
3. Εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Αναπληρωματικών Μελών και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την τριετία 2019-2021.
4.     Ανακοινώσεις – Προτάσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής και λόγου στη Γενική Συνέλευση καθώς και κατάθεσης υποψηφιότητας και συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν μόνο το Οικονομικώς Τακτοποιημένα Μέλη για το 2018 και των παρελθόντων ετών. 

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, 
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 και ώρα 20:00 στο ίδιο μέρος ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών

Η Υπαίθρια Άσκηση και τα Οφέλη της

Η Υπαίθρια Άσκηση και η συμβολή της στην βελτίωση της Υγείας του γενικού πληθυσμού




   Αφορμή για το παρόν άρθρο στάθηκε η πολύ πρόσφατη τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άσκησης από τον Δήμο Βέροιας, στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων. Γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και από πλήθος πολιτών Δε θα σταθώ στα σχόλια για το timing του έργου, αλλά ως Καθηγητής Ειδικής Φ.Α.-Θεραπευτικής Γυμναστικής και ταγμένος υπέρ της μαζικής-λαϊκής-ερασιτεχνικής άθλησης και της άθλησης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (Τρίτη Ηλικία, ΑμεΑ, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις), θα προσπαθήσω να αποτυπώσω με πολύ απλά λόγια τη σημαντικότητα των υπαίθριων οργάνων άσκησης, αλλά και την αναγκαιότητα τους για την υγεία του γενικού και ειδικού πληθυσμού.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ημερίδα: "Προσβασιμότητα & Τεχνολογίες Πληροφορικής"

"ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ"

Ημερίδα από την Επιτροπή Προσβασιμότητας του Α.Π.Θ.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, Αμφιθέατρο Ι ΚΕΔΕΑ


Η Επιτροπή Προσβασιμότητας του Α.Π.Θ., η Σχολή Θετικών Επιστημών και το Τμήμα Πληροφορικής, με αφορμή την Παγκόσμια ΗμερΑ ΑμεΑ, διοργανώνουν από κοινού ημερίδα με θέμα: "Προσβασιμότητα & Τεχνολογίες Πληροφορικής".

Η Ηημερίδα θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Ι ΚΕΔΕΑ από τις 10.00 ως τις 14.00 περίπου

Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων με Αυτισμό - ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων με Αυτισμό - ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ




   Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έχει τη χαρά να ανακοινώσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη δημιουργία θεατρικής ομάδας ενηλίκων με Αυτισμό. Προς τούτο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνήσει με το γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ώστε να δηλώσει τη συμμετοχή του στο τηλ: 2104143356 και στο email: info@dithepi.gr
   Ο στόχος της ομάδας είναι διπλός: αφενός, να υλοποιηθούν παραστάσεις κοινωνικού περιεχομένου για το ευρύ κοινό με υλικό τις ιδιαίτερες ικανότητες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, αφετέρου, να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες κοινωνικές δεξιότητες και πρότυπα συμπεριφοράς μέσω της θεατρικής πράξης. 

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2018: Μήνυμα του "Εν Σώματι Υγιεί"


  «Η Αντιμετώπιση των Ατόμων με Αναπηρία στο πέρασμα των αιώνων: Διαφορές του χθες με το σήμερα»



*Μήνυμα του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας για την Παγκ. Ημέρα ΑμεΑ 2018




    Τα Άτομα με Αναπηρίες υπάρχουν από τη στιγμή που το ανθρώπινο είδος άρχισε να αφήνει τα αποτυπώματά του με τη συγκρότηση κοινωνιών. Η Σύμβαση του ΟΗΕ (2006) προβλέπει ότι Άτομα με Αναπηρία θεωρούνται τα άτομα με μακροχρόνια σωματικά, ψυχικά, πνευματικά ή αισθητηριακά προβλήματα που σε αλληλεπίδραση με διάφορα εμπόδια, μπορεί να παρεμποδίζουν την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία, σε ισότιμη βάση με τους άλλους.
   Η αναπηρία είναι αδιαμφισβήτητα ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο, μια πραγματικότητα, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού (περίπου το 15%) αντιμετωπίζει κάποιου είδους αναπηρία, κινητική, νοητική, αισθητηριακή ή πάσχει από κάποια χρόνια πάθηση και το 1/5 αυτού αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινότητά του. Στην Ελλάδα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ΑμεΑ., είναι αποκλεισμένο ακόμα από πολλά στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά, όπως οι δημόσιες υπηρεσίες, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα θέατρα και τα μουσεία λόγω αδυναμίας πρόσβασης. Σε κάθε ιστορική περίοδο υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση προς τα ΑμεΑ, που ήταν συνάρτηση των κοινωνικών συνθηκών και των κυρίαρχων αντιλήψεων που επικρατούσαν. Η αντιμετώπιση των ΑμεΑ από την κοινωνία σαφώς έχει βελτιωθεί στο πέρασμα των αιώνων, αλλά δεν υπήρξε ποτέ γραμμική ούτε ομαλή προς το καλύτερο. Βελτιωνόταν όταν επικρατούσαν υψηλά ιδανικά όπως στην Αρχαία Ελλάδα/Αναγέννηση/19ος αιώνας και από το 1960 και μετά, αλλά χειροτέρευε σε περιόδους παρακμής και σκοταδισμού όπως στο Μεσαίωνα στη Γερμανία του Χίτλερ κ.α..

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Στην 8η θέση ο Πετράκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Φινλανδίας

Στην 8η θέση ο Κωνσταντίνος Πετράκης στο Snowboard Cross, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Parasnowboard της Φινλανδίας

 


    Με την είσοδο του στους προημιτελικούς ως παρακαταθήκη για το μέλλον, επιστρέφει αύριο στη Βέροια, ο αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Πετράκης Κωνσταντίνος, από την πόλη Pyha της Φινλανδίας, όπου το διήμερο 30/11 και 01/12 πραγματοποιήθηκε ο τρίτος γύρος της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Parasnowboard 2019. Αυτή τη φορά οι αθλητές αγωνίστηκαν στο αγώνισμα του Snowboard Cross (αντιμέτωποι σε ζευγάρια). 
     Ο αθλητής μας, που συνοδευόταν από τον προπονητή του Αλμπανίδη Κωνσταντίνο, την πρώτη μέρα των αγώνων κατετάγη 9ος και αγωνίστηκε σε αγώνα μπαράζ για την είσοδο στα προημτελικά με τον ιταλό Priolo Paolo, αλλά δεν κατέφερε να κερδίσει. Την επόμενη μέρα, σαφώς βελτιωμένος, κατετάγη 8ος στα προκριματικά, επικράτησε του Ιάπωνα Oiwane Masataka στον αγώνα μπαράζ για την είσοδο στα προημιτελικά, όπου αγωνίστηκε με τον Αυστραλό Patmore Simon, αθλητή που τελικά κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο. 

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Στη Φινλανδία ο Πετράκης για το Παγκόσμιο Κύπελλο ParaSnowboard

Στη Φινλανδία ο Πετράκης για το Παγκόσμιο Κύπελλο ParaSnowboard

 

 

   Στην πόλη Pyha του φινλανδικού βορρά βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο αθλητής Χιονοσανίδας του Α.Σ. ΑμεΑ "ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ" Βέροιας, Πετράκης Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από τον προπονητή του Αλμπανίδη Κωνσταντίνο, προκειμένου να λάβει μέρος στην τρίτη σειρά αγώνων του Παγκοσμιού Κυπέλλου Χιονοσανίδας ΑμεΑ 2019 (ParaSnowboard World Cup). Είχαν προηγηθεί νωρίτερα μέσα στο μήνα οι συμμετοχές του στο Dubai και στο Landgraaf της Ολλανδίας. 
   Ο αθλητής μας θα αγωνιστεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο αγώνισμα Snowboard Cross (αθλητές αντιμέτωποι ένας προς ένας) και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο αγώνισμα του Banked Slalom και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον βεροιώτη αθλητή, να αναρριχήθεί κι άλλο στην Παγκόσμια Κατάταξη του αθλήματος! 

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Παν-Αναπηρικό Συλλαλητήριο στις 3 Δεκεμβρίου 2018



Παν-Αναπηρικό Συλλαλητήριο στις 3 Δεκεμβρίου 2018

 


    Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) και οι φορείς μέλη της, ενόψει της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο, την Δευτέρα 3 Δεκέμβρη 2018, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα .
   Η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς – μέλη της διεκδικούν τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευόμενων πολιτικών, με στόχο την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Το αναπηρικό κίνημα διατρανώνει τη θέση του «Φτάνει πια!» στις διακρίσεις και διεκδικεί την ορατότητα στους νόμους, στις πολιτικές, στην ίδια την κοινωνία. 
   Αυτή την ημέρα  το αναπηρικό κίνημα της χώρας προσκαλεί την ΕΑΟΜ - ΑμεΑ να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις και να ενώσει τη φωνή της με τον αγώνα και τη φωνή των ατόμων με αναπηρία.   

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

"ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΔΑ" Goalball Tournament

"ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΔΑ" GOALBALL TOURNAMENT

23-25/11/2018, E.A.K. Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκη

 



  Το Διεθνές Τουρνουά Goalball "ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΔΑ" διεξάγεται και πάλι φέτος στη Θεσσαλονίκη  με διοργανωτή τον Α.Σ. Τυφλών ΗΦΑΙΣΤΟ, το τριήμερο 23-25 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ε.Α.Κ. Σταυρούπολης
   Μια μεγάλη διοργάνωση η οποία ξεκίνησε δειλά το 2003 με φόντο τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004, και έφτασε πλέον να συγκαταλέγεται στις σπουδαιότερες διοργανώσεις του αθλήματος διεθνώς.   
   Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 8 ομάδες (εθνικές και σύλλογοι) από 7 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής μας ομάδας ανδρών η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας, παίρνοντας την πρόκριση για την ελίτ της Ευρώπης. 

Συμμετέχουν οι ομάδες: 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Parasnowboard World Cup 2019, Landgraaf: Στην 11η θέση ο Πετρακής

Parasnowboard World Cup 2019

 Στην 11η θέση ο Πετρακής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ολλανδίας

 


  Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι αγώνες για το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Κύπελλο Parasnowboard (Χιονοσανίδας ΑμεΑ) που διεξήχθη στη στεγασμένη τεχνητή πίστα Snowworld στην πόλη Landgraaf της Ολλανδίας το τριήμερο 13-15 Νοεμβρίου 2018. 
   Ο βεροιώτης αθλητής του "Εν Σώματι Υγιεί" Πετράκης Κωνσταντίνος, αγωνίστηκε λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη παρουσία του στους αντίστοιχους αγώνες του Dubai, αλλά τώρα με σαφώς δυσκολότερους αντιπαλους. Κατετάγη 12ος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και 12ος και 11ος αντίστοιχα στους δύο αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
  

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Παρουσίαση Παραολυμπιακών Αθλημάτων και Προσαρμοσμένες Δράσεις από το "Εν Σώματι Υγιεί"

Παρουσίαση Παραολυμπιακών Αθλημάτων 

και Προσαρμοσμένες Δράσεις από το "Εν Σώματι Υγιεί" 

σε Βεργίνα και Αλεξάνδρεια



Την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένα από τα Παραολυμπιακά Αθλήματα και να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις προσομείωσης αυτών, είχαν την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές από δυο Γυμνάσια της Ημαθίας και συγκεκριμένα το Γυμνάσιο Βεργίνας "Μανόλης Ανδρόνικος" και το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας. 
Με πρωτοβουλία της Εκπαιδευτικού Φ.Α. των σχολείων κ. Σάρρας Δέσποινα, στα σχολεία παραβρέθηκε ο ιδρυτής του "Εν Σώματι Υγιεί' κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, Καθηγητής Ειδ. Φ.Α.- Προπονητής ΑμεΑ, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της ΕΑΟμ-ΑμεΑ για τον σκοπό αυτό στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Στο Landgraaf της Ολλανδίας ο Πετράκης για αγώνες ParaSnowboard

Στο Landgraaf της Ολλανδίας ο Πετράκης για τους αγώνες ParaSnowboard του Εuropa Cup (13/11) και World Cup (14-15/11) 

 

   Στην πόλη Landgraaf της Ολλανδίας, βρίσκεται από χθες ο αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας Πετράκης Κωνσαντίνος, συνοδευόμενος από τον προπονητή του Αλμπανίδη Κωνσταντίνο, όπου αγωνίζεται αύριο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ParaSnowboard στο αγώνισμα του Banked Slalom. O βεροιώτης αθλητής αγωνίζεται στην κατηγορία SB-UL και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να "σκαρφαλώσει" και άλλες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξης του αθλήματος. 

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

6ος ο Πετράκης στο Asian Cup του Dubai // 6η και 7η θέση στους δυο αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

6ος ο Πετράκης στο Asian Cup του Dubai // 6η και 7η θέση στους δυο αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

 


Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας Πετράκης Κωνσταντίνος, στην πρεμιέρα των φετινών αγώνων Parasnowboard. Οι αγώνες διεξήχθησαν το τριήμερο 6-8 Νοεμβρίου στην στεγασμένη τεχνητή πίστα Ski Dubai Relative.

6ος  στο Asian Cup 

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Para Sports Unite - Agitos Foundation


Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» άνοιξε τις πύλες του για τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό 

"Para Sports Unite" 

 




Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» άνοιξε τις πύλες του για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό. Στον Φάρο, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και το Agitos (Ίδρυμα της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής που υποστηρίζει την ανάπτυξη του Παραολυμπιακού αθλητισμού), συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός Ενώνει – Para Sports Unite».
Η πλειοψηφία των Ελλήνων Παραολυμπιονικών και Παραολυμπιακών αθλητών ήταν εκεί, για να παρουσιάσουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τα αθλήματά τους. Από την ποδηλασία και το τένις με αμαξίδιο, μέχρι το γκόλμπολ και το μπότσια. 
(σ.σ.: Δεν παρουσιάστηκαν όλα τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, αλλά κάποια από αυτά)
   Το Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας, εκπροσώπησε ο αθλητής με αναπηρία, ψυχολόγος στο επάγγελμα, Κολίσογλου Ανδρέας.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Συνέντευξη του Πετράκη στο Beater.gr

Κωνσταντίνος Πετράκης: Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες*

*Συνέντευξη του αθλητή του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας, στην ιστοσελίδα Beater.gr


Κατέχει το τίτλο του πρώτου έλληνα αθλητή στην κατηγορία του para snowboard, ενώ ανέλαβε την εκπροσώπηση της Ελλάδας στους 12ους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες στο PyeongChang, που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2018. Αναγνωρίζοντας το πάθος του για τη σανίδα και την επιμονή του να αγωνίζεται εντός και εκτός πίστας, ξέρουμε πως ο Κωνσταντίνος Πετράκης είναι αυτός που αποδεικνύει πως -για κάποιους- η χειμερινή σεζόν είναι κάτι παραπάνω από 4 μήνες τον χρόνο, γεμάτους προετοιμασία και προσπάθεια που ξεπερνά τίτλους και διακρίσεις. Είναι αυτός που μας πείθει πως για κάποιους το snowboarding αποτελεί τρόπο ζωής, κίνητρο και προτροπή, φέρνοντας εις πέρας μια ενθαρρυντική αποστολή που υπερβαίνει την κυρίαρχη «αποξένωση και μισαλλοδοξία». Μιλά γι’ αυτό, την εμπειρία του στους Παραολυμπιακούς αγώνες, αλλά και τα δεδομένα της «αθλητικής ατζέντας» στην Ελλάδα, περιμένοντας τις επόμενες αναμετρήσεις του στις 31 Οκτωβρίου στο Ντουμπάι, 11 Νοεμβρίου στην Ολλανδία και 30 Νοεμβρίου στην Φιλανδία.


Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός Ενώνει - Para Sports Unite


"Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός Ενώνει - Para Sports Unite"

Εκδήλωση στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" την Κυριακή 4/11 από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και το Ίδρυμα Agitos 






  Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και το Ίδρυμα Agitos της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής διοργανώνουν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 (11:00-16:30) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - στο Φάρο- εκδήλωση με τίτλο «Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός Ενώνει - Para Sports Unite». 
   Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιασθούν Παραολυμπιακά Αθλήματα και δράσεις που αναδεικνύουν τη συμβολή του Παραολυμπιακού κινήματος στην προώθηση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία και ανθρώπων με αυξημένα ποσοστά κοινωνικού αποκλεισμού.   
   Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης «ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός μας φέρνει όλους πιο κοντά και είναι ένα μοναδικό εργαλείο για την ένταξη των παιδιών με αναπηρία ανεξάρτητα από το κοινωνικό τους περιβάλλον την εθνικότητά τους ή την καταγωγή τους. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε όλα τα παιδιά με αναπηρία να βγουν από τα σπίτια τους και να συμμετάσχουν ενεργά στον αθλητισμό».    

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Στο Dubai ο Πετράκης για το Asian Cup 2019

Στο Dubai ο Πετράκης Κωνσταντίνος για το  Para Snowboard Asian/World Cup 2019

 


Για το Dubai αναχωρεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, ο αθλητής του σωματείο μας Πετράκης Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από τον προπονητή του Αλμπανίδη Κωνσταντίνο, προκειμένου να λάβει μέρος στο προπονητικό camp Xιονοσανίδας (ParaSnowboard) που θα διεξαχθεί στο Ski Dubai Relative από τη 1 μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.  

Θα ακολουθήσει η συμμετοχή του στο Asian Cup στις 6/11 και όπως όλα δείχνουν και στο World Cup στις 8/11.

Ο αθλητής μας, θα συμμετέχει και στο Europa Cup/World Cup της Ολλανδίας, αργότερα μέσα στο Νοέμβρη και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες της συμμετοχής. 

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού

25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η Άσκηση ως ανασταλτικός παράγοντας εμφάνισης Καρκίνου του Μαστού

 




    Η 25η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού αλλά οι αγώνες για την καταπολέμησή του μετρούν δεκαετίες. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Παρά τη συχνότητά του εάν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί. Για αυτό και η ενημέρωση επιβάλλεται. 
   Η νίκη της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ιατρική έρευνα, την ενημέρωση και την πρόληψη. Αν αναλογισθούμε ότι όλοι στο κοντινό περιβάλλον μας έχουμε κάποια γυναίκα φίλη, συγγενή που έχει νοσήσει ή νοσεί από καρκίνο του μαστού, καταλαβαίνουμε το μέγεθος του προβλήματος και πόσο σημαντικό ρόλο έχει η πρόληψη. 
   Στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε περίπου 1.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί.

Πηγη: avgi.gr

Η Άσκηση ως ανασταλτικός παράγοντας εμφάνισης Καρκίνου του Μαστού

 

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ιστορική επιτυχία για την Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων!

Ιστορική επιτυχία για την Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων! 



    Ύστερα από επική εμφάνιση, η εξαιρετικά τακτικά στημένη Εθνική μας παρατάχθηκε για την νίκη από τον coach Απόστολο Μπαλτούμα, κάμπτοντας την αντίσταση των γηπεδούχων Βέλγων κατακτώντας την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά Amp Football Weekend στο Μπριζ!!
    Οι Έλληνες διεθνείς άφησαν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο φθάνοντας στην επικράτηση, κερδίζοντας το πρώτο τουρνουά στη σύντομη ιστορία της ομάδας! Η Ελλάδα με ένα ιδανικό ξεκίνημα προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με σουτ του Δημήτρη Αγριανίτη, ενώ ακόμα δημιούργησε και άλλες φάσεις για γκολ, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Βολιώτη μεσοεπιθετικου!