blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Αυγούστου 2021

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Κόροιβος ο Ηλείος: Ο πρώτος καταγεγραμμένος Ολυμπιονίκης!

 Κόροιβος ο Ηλείος: Ο πρώτος καταγεγραμμένος Ολυμπιονίκης!




Ο Κόροιβος ο Ηλείος ήταν "μάγειρος"* στο επάγγελμα -θυσιαστής ιερών σφαγίων- και αθλητής από την Ήλιδα.

(*δε συμφωνούν όλοι οι ερευνητές)

   Κέρδισε τον αγώνα δρόμου ενός Σταδίου* στους πρώτους καταγεγραμμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 776 π.Χ.. Ο αγώνας αυτός αποτελούσε το μοναδικό αγώνισμα στίβου στις πρώτες 13 Ολυμπιάδες και ο Κόροιβος υπήρξε ο πρώτος καταγεγραμμένος ολυμπιονίκης. Ο τάφος του βρισκόταν στα σύνορα της Ήλιδας, περίπου 12χλμ νοτιοανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας και πάνω του υπήρχε επιγραφή αναφερόμενη στη νίκη του αυτή (1). Η πρώτη ανασκαφική έρευνα στον λόφο Τούρλα έγινε τον προπερασμένο αιώνα (1845-1846). Πραγματοποιήθηκε ανασκαφική έρευνα από τον L. Ross, με πολυάριθμο συνεργείο Ελλήνων εργατών. Σκοπός της έρευνας ήταν να εντοπιστεί ο τάφος του Κοροίβου (3)

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

WeThe15: Μία παγκόσμια κίνηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα 1.2 δις Άτομα με Αναπηρία

WeThe15: Μία παγκόσμια κίνηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα 1.2 δις Άτομα με Αναπηρία 




Πολλοί πρωτοπόροι διεθνείς οργανισμοί ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το WeThe15, το οποίο προβλέπεται να είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα παγκόσμια κίνηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα αντιπροσωπεύει τα 1.2 δισεκατομμύρια Άτομα με Αναπηρία.


   Ξεκίνησε πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, το WeThe15 στοχεύει να τερματίσει τις διακρίσεις σε βάρος ατόμων με αναπηρία και να λειτουργήσει ως παγκόσμιο κίνημα που κάνει δημόσια εκστρατεία για την ορατότητα, την προσβασιμότητα και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Με επικεφαλής τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) και τη Διεθνή Συμμαχία Αναπηρίας (IDA), το WeThe15 συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο συνασπισμό διεθνών οργανισμών από τον κόσμο του αθλητισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των τεχνών και της ψυχαγωγίας. Μαζί θα συνεργαστούν με τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και το κοινό την επόμενη δεκαετία για να ξεκινήσουν αλλαγές για τη μεγαλύτερη περιθωριοποιημένη ομάδα του κόσμου που αποτελούν το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Το Πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες "ΤΟΚΥΟ 2020"

Το Πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες "ΤΟΚΥΟ 2020"






Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ, το πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων των Παραολυμπιακών Αγώνων "Τόκυο 2020". Οι ζωντανές μεταδόσεις ξεκινούν την Τρίτη 24 Αυγούστου με την Τελετή Έναρξης και ολοκληρώνονται την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου με την Τελετή Λήξης. 

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, που συμμετέχει με 46 αθλητές και αθλήτριες, παρελαύνει παραδοσιακά πρώτη. Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής έχουν οριστεί οι αθλητές Κωνσταντινίδης Αθανάσιος (Στίβος) και Άννα Ντέντα (Boccia).

Το πλήρες πρόγραμμα:

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Ενίσχυση των Πυρόπληκτων της Εύβοιας μέσω του "Εν Σώματι Υγιεί" και του Μάνου Χαρισιάδη

 Ενίσχυση των Πυρόπληκτων της Εύβοιας μέσω του "Εν Σώματι Υγιεί" και του Μάνου Χαρισιάδη




"Ήρθε ο καιρός να δώσουμε ένα "χέρι" ανιδιοτελούς βοήθειας και αγάπης στους έχοντες ανάγκη !! Όλοι μαζί είναι καλύτερα... "


Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία του Μάνου Χαρισιάδη, για τη συμμετοχή του στον αγώνα υπεραπόστασης "SKY 50km" στο Ζερμάτ της Ελβετίας. Παράλληλα στην τελική ευθεία μπήκε και η φιλανθρωπική καμπάνια ενίσχυσης του Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας .

(διαβάστε περισσότερα εδώ https://r4rehab.blogspot.com/2021/07/2.html?m=1 )