blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Νοεμβρίου 2022

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

#FootballForAll weekend: 2-4 Δεκεμβρίου 2022

"Ποδόσφαιρο Για Όλους" στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ 2022



Παρασκεύη 2 με Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Το Αθλητικό Σωματείο Προσαρμοσμένου Αθλητισμού "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας, ως άμεσος συνεργάτης στην Ελλάδα του Οργανισμού ParaFootball Foundation, παρουσιάζει την δράση "Ποδόσφαιρο Για Όλους" που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2-4 Δεκεμβρίου 2022 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που έχει θεσπιστεί από τον Ο.Η.Ε. να τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου

Τί είναι το πρόγραμμα "Ποδόσφαιρο για Όλους" (Football For All Weekend)

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

10 χώρες που αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

10 χώρες που αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες



Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο υπέρτατος αθλητικός θεσμός, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αποδεικνύεται άκρως επεισοδιακός.

Από την αρχαία Ελλάδα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν γίνει ο απόλυτος αθλητικός θεσμός για όλο τον πλανήτη σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα, όπου χώρες από όλο τον κόσμο αγωνίζονται για να φέρουν τη δόξα πίσω στις πατρίδες τους με τη μορφή χάλκινων, αργυρών και χρυσών μεταλλίων.

Από την έναρξη των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 στην Αθήνα, δεν έχουν λείψει τα επεισόδια μεταξύ κρατών και οι αποκλεισμοί. Είτε πρόκειται για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) που μοιράζει ποινές, είτε για τις ίδιες τις χώρες που αποφασίζουν να απέχουν, σχεδόν κάθε ήπειρος στη Γη έχει δει τουλάχιστον ένα από τα έθνη της να αποκλείεται από τον διαγωνισμό στην εκατονταετή ιστορία του. Έτσι, στην παρακάτω λίστα, μετράμε αντίστροφα δέκα φορές που χώρες αποκλείστηκαν από την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Paris2024: Παρουσιάστηκαν οι Μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων

 Paris2024

Παρουσιάστηκαν οι Μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 


   Η Οργανωτική Επιτροπή Paris2024 θέλησε να πρωτοτυπήσει, επιλέγοντας ένα από τα σύμβολα της γαλλικής επανάστασης -και της ελευθερίας- τον Φρυγικό Σκούφο, για μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα διοργανώσει η χώρα. Ο Φρυγικός Σκούφος (Le bonnet phrygien) ή "σκούφος της ελευθερίας" είναι ένα κάλυμμα κεφαλής κωνικού σχήματος -συχνά ερυθρού χρώματος- και ένα από τα χαρακτηριστικά της Μαριάν, της αλληγορικής μορφής της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Goalball B' Κατηγορίας

 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Goalball  B' Κατηγορίας

Στην Πορτογαλία βρίσκονται ήδη οι εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών με στόχο την άνοδο στην ελίτ κατηγορία της Ευρώπης

Στην Πορτογαλία βρίσκονται οι Εθνικές μας Ομάδες Goalball ανδρών και γυναικών όπου ξεκινά σήμερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (κατηγορίας Β). Και οι δύο ομάδες μας διεκδικούν μια εκ των τριών πρώτων θέσεων που δίνουν την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία. 

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Σύνδεση Βιντεοπαιχνιδιών με Ενίσχυση Δεξιοτήτων σε Παιδιά

Σύνδεση Βιντεοπαιχνιδιών και Ενίσχυση Δεξιοτήτων σε Παιδιά


Μπορεί τα βιντεοπαιχνίδια να κατηγορούνται για αύξηση της επιθετικότητας των παιδιών, όμως τα βοηθά να ενισχύουν την όραση, την προσοχή και τη μνήμη τους

Ρωτήστε οποιονδήποτε γονιό πώς αισθάνεται όταν το παιδί του παίζει βιντεοπαιχνίδια και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ακούσετε τις ανησυχίες του για τις ατέλειωτες ώρες που περνάει σε έναν εικονικό κόσμο με πιθανώς δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχική του υγεία, τη συμπεριφορά του, αλλά και τις επιπτώσεις του παιχνιδιού στον τρόπο με τον οποίο «δουλεύει» ο εγκέφαλός του.

Μεγάλη έρευνα του 2022 στις ΗΠΑ έδειξε ότι το 71% των παιδιών 2-17 ετών παίζει βιντεοπαιχνίδια, ποσοστό αυξημένο κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από το 2018.

Καθώς σε αυτές τις ηλικίες ο εγκέφαλος των παιδιών αναπτύσσεται, οι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ των βιντεοπαιχνιδιών με τις γνωσιακές δυνατότητες των παιδιών και την ψυχική τους υγεία.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Σεμινάριο Χειμερινών Αθλημάτων στη Νάουσα

Σεμινάριο Χειμερινών Αθλημάτων στη Νάουσα: 
"Παιδιά και Χειμερινά Αθλήματα - Νέες προσεγγίσεις"
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022


Συμμετοχή του αθλητή μας Πετράκη Κωνσταντίνου στην Ενότητα: ΑμεΑ και Αγωνιστική Χιονοδρομία

Στις 3 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου ξεκινά στη Νάουσα το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο χειμερινών αθλημάτων, με τίτλο ‘Παιδιά και Χειμερινά Αθλήματα - Νέες προσεγγίσεις’, από την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Εκπαιδευτών Χιονοδρομίας, υπό την αιγίδα της ΕΟΧΑ και του δήμου. 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

"Νεστόρεια 2022" Με τη συμμετοχή αθλητή του "Εν Σώματι Υγιεί"

"Νεστόρεια 2022" στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο με τη συμμετοχή αθλητή του

 "Εν Σώματι Υγιεί" στον αγώνα επίδειξης 100μ για ΑμεΑ





Ημερίδα αγωνισμάτων Στίβου για παιδιά ηλικίας 7-12 χρόνων με την επωνυμία «Νεστόρεια 2022» πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Τη διοργάνωση προς τιμήν του προστάτη αθλητών και προπονητών, Αγίου Νέστορα, συνδιοργάνωσε το Καυτανζόγλειο Στάδιο με τον Σύνδεσμο Προπονητών Στίβου Βορείου Ελλάδος, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.