blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Σεπτεμβρίου 2022

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Στην 6η θέση το "Εν Σώματι Υγιεί" στον Πίνακα Κατάταξης Σωματείων Στίβου ΑμεΑ για το 2022

6η θέση στον Πίνακα Μεταλλίων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου σε σύνολο 47 Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ. 

Η 14χρονη Ζαφειρίου Αφροδίτη (Τ44) με τρία χρυσά και τρία πανελλήνια ρεκόρ στην παρθενικής της εμφάνιση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα

Εκδόθηκαν από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, τα επίσημα αποτελέσματα και ο πίνακας κατάταξης των σωματείων που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2022, το οποίο είχε διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης το τριήμερο 8-10 Ιουλίου. 

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Αργοστόλι ο Μαύρης για το Διεθνές Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ

ITTF Fa20 Greek Para Open 2022
Με τη συμμετοχή του Λευτέρη Μαύρη του "Εν Σώματι Υγιεί"


Ακόμα μια ευκαιρία διεθνής καταξίωσης για τον νεαρό αθλητή μας

   Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς θα κτυπήσει η καρδιά του παγκοσμίου para table tennis  αφού για πρώτη φορά στη χώρα μας διοργανωθεί ένα τόσο μεγάλης αξίας τουρνουά, μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Είμαι Άτομο με Αναπηρία...Γιατί να αθληθώ...;;;

 Είμαι Άτομο με Αναπηρία...Γιατί να αθληθώ...;;;



   Περίπου το 15% το γενικού πληθυσμού παγκοσμίως έχει κάποια αναπηρία, σωματική, πνευματική ή αισθητηριακή κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι, αγνοούν είτε γιατί η αναπηρία κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες και ταμπού της κοινωνίας, είτε γιατί απλά δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι. 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

ITTF Fa20 Greek Para Open 2022 στο Αργοστόλι

ITTF Fa20 Greek Para Open 2022

Αργοστόλι, 30/09 - 02/10/2022

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του αθλήματος στην Ελλάδα, μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004

   Βρισκόμαστε 2 εβδομάδες μακριά από την έναρξη του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για Άτομα με Αναπηρίες στην Ελλάδα, που θα φιλοξενήσει η Κεφαλονιά από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, οι αγώνες του ITTF Fa20 Greek Para Open 2022 θα πραγματοποιηθούν στο Αργοστόλι, στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», και είναι μέρος από το καλεντάρι του Para Table Tennis της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. 

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού -
Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022


Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/09/2022

   Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, καλούνται οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας να οργανώσουν και να υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Παραολυμπιακό Πανόραμα Θεσσαλονίκης: Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία!

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίηθηκε το Παραολυμπιακό Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη


Basket με Αμαξίδιο

   Το απόγευμα της Κυριακής, 18 Σεπτεμβρίου, έπεσε η αυλαία για την άρτια και επιτυχημένη εκδήλωση “Παραολυμπιακό Πανόραμα”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

SEE YOUth Erasmus+ Project με τη συμμετοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

SEE YOUth Erasmus+ Project 

με τη συμμετοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Gornji Milanovac, Serbia, 7-11/09/2022


Aναπτυξιακό Camp Στίβου νέων Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “SEE YOUth”


   Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “SEE YOUth” διοργανώθηκε από τις 7-11 Σεπτεμβρίου 2022, αναπτυξιακό Camp Στίβου νέων Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο διεξήχθη στο Gornji Milanovic στη Σερβία.

  Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με κύριο συντονιστή την Κροατική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και τη συμμετοχή ακόμα έξι εταίρων (European Paralympic Committee – International, Paralympic Committee of Serbia – ΣΕΡΒΙΑ, Spin Sports Innovation – Γερμανία, Bulgarian Sports Development Association – Βουλγαρία, Sport and Citizenship – Γαλλία). Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή  συμμετείχε με επτά νέους αθλητές και αθλήτριες και πέντε προπονητές. Ανάμεσα τους και ο επικεφαλής προπονητής του "Εν Σώματι Υγιεί" και Πιστοποιημένος Προπονητής ΑμεΑ κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Το Παραολυμπιακό Πανόραμα στην Πλατεία Αριστοτέλους

Το Παραολυμπιακό Πανόραμα στην Πλατεία Αριστοτέλους 


Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 12.00 ως τις 17.00

H Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνει  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, του Δήμο Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών την εκδήλωση «Παραολυμπιακό Πανόραμα», η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 17:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Εκπρόσωποι του "Εν Σώματι Υγιεί" στη λίστα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για τα σχολεία της Ημαθίας για το 2022-23

Πετράκης, Καραϊωσήφ και Αλεξάνδρου, εκπρόσωποι της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ στα σχολεία της Ημαθίας για το 2022-23


   Με το υπ΄αριθμ.109561/Δ5/09-09-22 έγγραφο του, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ενημέρωσε όλα τα σχολεία της επικράτειας με τις λίστες εγκεκριμένων ατόμων με άδεια εισόδου για επισκέψεις στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Σχολικό Έτος 2022-2023. Πρόκειται για διαπιστευμένα άτομα ανά άθλημα και Ομοσπονδία που έχουν την ιδιότητα του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Πιστοποιημένου Προπονητή ή του Διακεκριμένου Αθλητή για να μπορούν να πηγαίνουν στις σχολικές μονάδες, εφόσον τους προσκαλέσουν, για να μιλήσουν στους μαθητές για το άθλημα ή τα αθλήματα που πρεσβεύουν.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Επανέναρξη Προπονήσεων "Εν Σώματι Υγιει"

Επανέναρξη Προπονήσεων "Εν Σώματι Υγιει" 
Προσαρμοσμένος Αθλητισμός Βέροιας


Ανακοινώθηκαν από το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Βέροιας οι ώρες και οι μέρες που παραχωρήθηκαν στα Αθλητικά Σωματεία της πόλης, για τις προπονήσεις των τμημάτων τους για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.