blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Ιανουαρίου 2020

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2020

Πρόσκληση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2020

Α.Σ. Προσαρμοσμένου Αθλητισμού "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας




Το Δ.Σ., οι Αθλητές μεΑ και τα Μέλη του 
Αθλητικού Σωματείου Προσαρμοσμένου Αθλητισμού "ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ"  Βέροιας,
 σας προσκαλούν στην εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρωνιάτικης Πίτας για το 2020, που θα πραγματοποιηθεί,


το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 18.00
στο Καφέ "Foyer"*
(στην ισόγειο της "Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών", Α.Αντωνιάδη 19, Βέροια)

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά. 


[*Πρόσβαση αμαξιδίων απο την είσοδο του Χώρου Τεχνών, Παύλου Μελά 8]

   
         Με εκτίμηση για το Δ.Σ. 
      
          Η Πρόεδρος

            Γούσια Ευαγγελία 


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε:
2331506345 (Καφέ Foyer)


*"Το καφέ Foyer είναι μια επιχείρηση του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας "Δεσμός," που στεγάζεται στο χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας. Ο Κοι.Σ.Π.Ε. είναι ένας Κοινωνικός Συνεταιρισμός που ανοίγει επιχειρήσεις και επανεντάσσει άτομα με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην αγορά εργασίας." 

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

"Know The Snow": Δράση Γνωριμίας ΑμεΑ με το Χιόνι από τον Δήμο Νάουσας!


"Know The Snow": Πρότυπη Δράση Γνωριμίας ΑμεΑ με το Χιόνι και την Χιονοδρομία 

Μια πρωτοβουλία του Δήμου Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας 

Με τη συμμετοχή αθλητών του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας




   Τη δυνατότητα να παίξουν με το χιόνι, να κάνουν έλκηθρο και πεζοπορία με ορειβατικά μπαστούνια, αλλά και να φτιάξουν χιονανθρώπους, θα έχουν εκατό άτομα με αναπηρία στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο πλαίσιο της δράσης που διοργανώνει την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Νάουσας, με τίτλο «Know the snow».

   Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη δράση, όπου για τρεις ώρες, από τις 10:30 το πρωί, άτομα με ειδικές ανάγκες θα έχουν επαφή με το χιόνι, τη χιονοδρομία και το βουνό υπό την καθοδήγηση προπονητών του ΕΟΣ Νάουσας, καθηγητών φυσικής αγωγής, γυμναστών και εκπαιδευτικών ειδικών σχολείων και εθελοντών.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Νέα Αθλήτρια στο "Εν Σώματι Υγιεί"

Βαλιάκα-Αγκιμπάλοβα Βασιλικη, η νέα αθλήτρια του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας



Θα αποτελέσει το 6ο μέλος της Ομάδας Boccia του σωματείου


Η νεαρή Αθλήτρια με Αναπηρία Βασιλική Βαλιάκα-Αγκιμπάλοβα, είναι και επίσημα το 22ο Αθλητικό Μέλος του "Εν Σώματι Υγιεί" και έρχεται να πλαισιώσει τα υπόλοιπα μέλη του Τμήματος Boccia. H Βασιλική, είναι 17χρ, μαθήτρια Λυκείου, ζει και προπονείται στην Κοζάνη και εκτός από το Boccia, ασχολείται και με την Κολύμβηση. 




Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Αθλητική τριάδα - RED-S



Αθλητική τριάδα - RED-S



Γράφει ο Αλέξανδρος Τολιόπουλος*
   Ως αθλητική τριάδα ορίζεται η εμφάνιση Διατροφικών Διαταραχών συνοδευόμενες από Οστεοπενία/οστεοπόρωση και Ολιγομηνόρροια/αμηνόρροια σε αθλήτριες. Αυτό το σύνδρομο περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1992 από το Αμερικάνικο Κολέγιο Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine).  Επιδημιολογικά η αθλητική τριάδα εμφανίζεται σε νεαρές κυρίως αθλήτριες. Η επίπτωση είναι μεγαλύτερη στα εφηβικά και τα μετεφηβικά χρόνια. 
   Η Αθλητική Τριάδα συναντάται συχνότερα σε αθλήματα στα οποία το χαμηλό σωματικό βάρος ή το χαμηλό ποσοστό λίπους συνδέονται με καλύτερα αθλητικά αποτελέσματα (π.χ. στίβος), σε αθλήματα όπου η εμφάνιση παίζει ρόλο στη βαθμολογία (π.χ. καλλιτεχνικό πατινάζ) ή σε αθλήματα όπου υπάρχει κατάταξη σε κατηγορίες βάσει του βάρους (π.χ. bodybuilding). Ο λόγος που η εφηβεία είναι πολύ κρίσιμη ηλικία είναι γιατί η αυξημένη παραγωγή οιστρογόνων και η εμμηναρχή τείνουν να αυξήσουν το ποσοστό λίπους της αθλήτριας εις βάρος του ποσοστού μυϊκής μάζας, γεγονός που ίσως έχει αντίκτυπο στις αθλητικές επιδόσεις. 

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Το BITS Fashion χορηγός ένδυσης του "Εν Σώματι Υγιεί"

Το κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων BITS Fashion, χορηγός των νέων εμφανίσεων του 

"Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας




   Με μια καινούρια συνεργασία ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά για το σωματείο μας. Το "Εν Σώματι Υγιεί" προετοιμάζεται για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών του στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2020 και ο όλο ένα και αυξανόμενος αριθμός αθλητών, οδήγησε στην ανάγκη νέου ιματισμού. 
   Αρωγός στην προσπάθεια αυτή στάθηκε το νέο κατάστημα Ανδρικών Ενδυμάτων BITS Fashion , Βενιζέλου 16 στη Βέροια και ο ιδιοκτήτης κ. Τσιαμήτρος Βασίλης, με τη χορηγία των οποίων προμηθευτήκαμε νέες φόρμες και μπλουζάκια polo αποστολής (φωτό).

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ 5η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2019


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ 5η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

 

Καλούνται όλα τα μέλη του Αθλητικού Σωματείου Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου & Ερασιτεχνικού Αθλητισμού "ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ" Βέροιας, να συμμετέχουν στην Ετήσια Τακτική Aπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο καφέFOYER (στο ισόγειο της «Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών», Αντωνιάδη 19, Βέροιας*), σύμφωνα με το άρθρο 16 του Καταστατικού, με τα εξής θέματα:

1.      Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός Διαχείρισης παρελθόντος έτους:
·        Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και
·        Έγκριση Ισολογισμού 01/01/2019 – 31/12/2019
·        Προϋπολογισμός 2020 και έγκριση από τη Γενική Συνέλευση.
2.      Εγγραφές - Διαγραφές Μελών
3.      Ανακοινώσεις – Προτάσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν μόνο τα Οικονομικώς Τακτοποιημένα Μέλη για το 2019 και των παρελθόντων ετών.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 και ώρα 18:00, στο ίδιο μέρος, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών (Άρθρο 16 §3 Καταστατικού).

          [*Πρόσβαση αμαξιδίων απο την είσοδο του Χώρου Τεχνών, Παύλου Μελά 8]

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ!! 

Καλούνται όλα τα μέλη να δώσουν δυναμικό παρών, καθώς επίσης καλούνται να παρευρεθούν και να συμμετέχουν στη συζήτηση και τα μη μέλη, φίλοι, υποστηρικτές και αθλητές του σωματείου.

Με εκτίμηση εκ μέρους του Δ.Σ.

          Η Πρόεδρος                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
 
     Γούσια Ευαγγελία                                                                       Γκανέτσιος Δημήτριος 





Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

"Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Προπονητική & Διαιτησία"

Ημερίδα για το Ποδόσφαιρο Γυναικών από την Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ.

"Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Προπονητική & Διαιτησία"





 Η ΠΕΠΓΑΣ,  η Πανελλήνια Ένωση Προώθησης των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ ακολουθώντας πιστά το σκοπό της, προωθεί την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα αθλήματα, καθώς και τη συμμετοχή τους στα κέντρα των αθλητικών αποφάσεων, όπως είναι η διαιτησία και η διοίκηση του αθλητισμού.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Αθλητές του "Εν Σώματι Υγιεί" σε Εθνικές Ομάδες για το 2020

Πετράκης και Γίδαρης στις Εθνικές Ομάδες Χιονοδρομίας ΑμεΑ και Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων για το 2020

 


  Ανακοινώθηκαν από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, οι Πίνακες με τους αθλητές και τις αθλήτριες ατομικών, ομαδικών και χειμερινών αθλημάτων, που θα επανδρώσουν τις Εθνικές Ομάδες για το 2020, το οποίο όπως όλοι γνωρίζετε, "κλείνει" με το υπέρτατο αθλητικό γεγονός του αθλητισμού ΑμεΑ, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες TOKYO2020.
   

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Το 2019 του "Εν Σώματι Υγιεί" σε αριθμούς

Εν Σώματι Υγιεί: Ανασκόπηση της χρονιάς 2019 - Εκτιμήσεις για το 2020! 

 

 

   Μας αρέσει τα τελευταία χρόνια, στο ξεκίνημα του νέου έτους, να κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε, μιλώντας με αριθμούς και να κάνουμε μια μίνι πρόβλεψη -συγκρατημένη πάντα- για την αγωνιστική σεζόν που μόλις ξεκίνησε! 
   Νέα μέλη, νέοι αθλητές, συμμετοχές σε Πανελλήνια κ Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Πανελλήνιες Νίκες, συμμετοχές σε Εθνικές Ομάδες και φυσικά το αποκορύφωμα όλων, το highlight του 2019, η βράβευση του "Εν Σώματι Υγιεί" με το Ευρωπαϊκό Βραβείο "Βέλτιστων Πρακτικών για την Προώθηση των ΑμεΑ στον Αθλητισμό" από το Πανεπιστήμιο Πατρών. 

To 2019 με αριθμούς: