blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Αυγούστου 2020

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Στο Αργοστόλι για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ ο Αλέξανδρος Καραϊωσήφ

 Στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ στο Αργοστόλι, ο προπονητής του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας


 Προετοιμασία στην Κεφαλονιά, εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, πραγματοποιεί εδώ και λίγες ημέρες η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατόμων με αναπηρίες. Με μεγάλη προσοχή στις οδηγίες ατομικής και ομαδικής ευθύνης και απόλυτη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τρία στελέχη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος άρχισαν προπονήσεις στο πανέμορφο νησί στις 21 Αυγούστου και θα τις συνεχίσουν μέχρι τις 30 του μήνα. Τόπος διεξαγωγής το κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» στο Αργοστόλι. Παίρνουν μέρος οι αθλητές της κλάσης 6 των ορθίων Μάριος Χατζηκυριάκος, Λευτέρης Μαύρης και Παναγιώτης Ιωάννου. Η προετοιμασία διοργανώνεται σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας του αθλήματος Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Η Ανάρτηση στα Social Media που έγινe Viral!

Η Ανάρτηση στα Social Media που έγινe Viral! 


Εντυπωσιακή απήχηση στο ευρύ κοινό είχε η ανάρτηση του ιδρυτή του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρου σχετικά με τη συμμετοχή του νεαρού αθλητή με αναπηρία όρασης Τσιάτση Αριστείδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ ΟΠΑΠ 2020. 

Το κείμενο της ανάρτησης, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, μέσα σε 30 ώρες περίπου από τη δημοσιοποίηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, διαβάστηκε από 19.000 σχεδόν χρήστες, είχε πάνω από 1.200 αντιδράσεις και σχόλια, καθώς και 40 κοινοποιήσεις! 

Τα σχόλια του κόσμου ήταν πραγματικά συγκινητικά κάτι που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε απτόητοι το έργο μας! 

Σας ευχαριστούμε όλους!! 


Ανεβάζοντας αυτές τις φωτογραφίες, θέλω να σταθώ σε δύο σημεία:

1️⃣. Ο νεαρός αθλητής με αναπηρία όρασης λέγεται Τσιάτσης Αριστείδης, από την Αγ. Βαρβάρα Βέροιας και είναι λίγο μικρότερος από 14ετών. 

🍍 Οι γονείς του και οι δύο ενήλικες αδερφές του βρίσκονται συνεχώς δίπλα του. Τον χειμώνα που μας πέρασε, εμπιστεύθηκαν τον Άρη στα χέρια μου κ "τόλμησαμε" όλοι μαζί την ένταξη του στον Παραολυμπιακό Αθλητισμό και τη συμμετοχή του σε επίσημους αγώνες ως αθλητή του Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας

🍍 Αποτέλεσμα: 2 Χρυσά Μετάλλια και 2 Πανελλήνια Ρεκόρ Παίδων στην κατηγορία Τ11
🍍 Συμπέρασμα: Μην ντρέπεστε για την αναπηρία των παιδιών σας και φέρτε τα παιδιά σας να γνωρίσουν τον Παραολυμπιακο Αθλητισμό όσο νωρίτερα γίνεται* για να έχουν περιθώρια βελτίωσης και αυξημένες πιθανότητες και προοπτικές εξέλιξης και διάκρισης..
(*κάτι που συμβαίνει στα αστικά κέντρα, άλλα όχι στην επαρχία..)

2️⃣. Η κοπέλα δίπλα στον Αριστείδη ονομάζεται Αλεξάνδρου Κλαίρη και είναι από τα Γιαννιτσά. Είναι Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με Ειδικότητα Προσαρμοσμένη Φ.Α. κ πρώην αθλήτρια Στίβου (ταχύτητες). 
🍍 Συμμετείχε ως Guide Runner δίπλα στον Αριστείδη και στην ουσία ήταν τα "μάτια" του, αφού βάσει κανονισμών, έπρεπε να αγωνιστεί blind folded. 
🍍 Οι Guide Runners/Sport Assistants, θεωρούνται πλέον αθλητές με αποτέλεσμα να παίρνουν και αυτοί μετάλλια και όλα τα προνόμια ενός αθλητή που θα διακριθεί. Τυφλός Αθλητης+Guide Runner είναι ενιαίο σώμα. Αγωνίζονται ως ένας. 
🍍 Η Κλαίρη είναι τα "μάτια" του Άρη και το δικό μου "δεξί χέρι" (γιατί ως γνωστόν είμαι αριστερόχειρας!).

📣 Και όοολο αυτό μαζί, είναι κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη της Βέροιας...

|Share if u care|

#enswmatiygiei #veriaparalympics #parathletics #guide_runner#blind_athletes #ibsa #T11



Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Το "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα RePower

Το "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα RePower


   Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να βοηθήσει την ένταξη προσφύγων με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία. Μέσο για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι ο αθλητισμός. 

Oμολογουμένως, ο τελευταίος απουσιάζει συστηματικά από τα διάφορα μέσα ενσωμάτωσης των προσφύγων. Ιδίως μάλιστα όταν αφορά πρόσφυγες που είναι άτομα με αναπηρία. Στη λειτουργία αυτή των parasports βασίστηκαν όσοι εμπνέυστηκαν το πρόγραμμα RePower. Μια προσπάθεια που μετράει ούτως ή άλλως αρκετά χρόνια. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μαυρωτάς. 

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Αθλητισμός ή Πρωταθλητισμός |για τα Άτομα με Αναπηρία| ;

Αθλητισμός ή Πρωταθλητισμός ;

 |για τα Άτομα με Αναπηρία| 



Μερικές σκέψεις από τον Κολίσογλου Ανδρέα, Ψυχολόγο και Αθλητή με Αναπηρία, με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2020

   Μέσα από την λογική του ανταγωνισμού έχουμε ξεχάσει ότι δεν είναι για όλους δεδομένο ότι μπορούν να μαθαίνουν, ότι μπορούν να αγωνίζονται, να συναγωνίζονται ή να απολαμβάνουν γενικότερα όσα τους έχει χαρίσει η ζωή, χωρίς να νιώθουν μειονεκτικά για όσα έχουν και για όσα μπορεί να αποκτήσουν...

   Πολλές φορές έχουμε συνδυάσει τον αθλητισμό με τον πρωταθλητισμό και το αντίστροφο χωρίς απαραίτητα το πρώτο να οδηγεί στο δεύτερο ή το δεύτερο να γίνεται αυτοσκοπός. Ζούμε την εποχή που τα αθλητικά πρότυπα επιβάλλουν των πρωταθλητισμό, την ανάγκη δηλαδή μέσα από την αθλητική δραστηριότητα να διακριθείς σε σύγκριση πάντα με τους αθλητές που έχουν ενασχόληση με το ίδιο άθλημα. Έχουμε εκπαιδευτεί ακόμα και από τα πρώτα σχολικά χρόνια της ζωής μας να μπαίνουμε στην διαδικασία σύγκρισης για το αν είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι από τους συμμαθητές μας, αργότερα από τους συμφοιτητές μας και ούτω καθεξής. 

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

7 Μετάλλια και 3 Πανελλήνια Ρεκόρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ ΟΠΑΠ 2020

7 Μετάλλια και 3 Πανελλήνια Ρεκόρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ ΟΠΑΠ 2020 για τους αθλητές του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας




4 Χρυσά - 1 Αργυρό - 2 Χάλκινα, 1 Πανελλήνιο Ρεκόρ Ανδρών και 2 Πανελλήνια Ρεκόρ Παίδων


   Εκπληκτική η εμφάνιση των αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ ΟΠΑΠ 2020, που διεξήχθη στο Κεντρικό Στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, το τριήμερο 31/07-02/08, τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο. 
   Η αποστολή του "Εν Σώματι Υγιεί" που αποτελούνταν συνολικά από 9 άτομα (6 αθλητές) και ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τώρα για το σωματείο σε πρωτάθλημα Στίβου, κατάφερε και επέστρεψε στην πόλη της Βέροιας με 7 μετάλλια (4 Χρυσά - 1 Αργυρό - 2 Χάλκινα), 1 Πανελλήνιο Ρεκόρ Ανδρών, 2 Πανελλήνια Ρεκόρ Παιδών, 1 βελτίωση ατομικής επίδοσης και 2 χρόνους καλύτερους από τα Πανελλήνια Ρεκόρ, χωρίς να υπολογίζονται ωστόσο, αφού έγιναν από τον πρόσφυγα αθλητή μας, που αγωνίστηκε με την Refugees Paralympic Team εκτός συναγωνισμού!