blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Σεπτεμβρίου 2020

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Έναρξη Προπονήσεων Τμήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ & Ενηλίκων

 Έναρξη Προπονήσεων Τμήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ & Ενηλίκων

 

   Μετά τις εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και την απαραίτητη "ανάπαυση", οι αθλητές του Τμήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του "Εν Σώματι Υγιεί", επιστρέφουν στις προπονήσεις με στόχο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2021. 
 

Παράλληλα θα λειτουργήσει Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ενηλίκων,  εκμάθησης ή/και ψυχαγωγίας. 


Γιατί κάποιος να ασχοληθεί με την Επιτραπέζια Αντισφαίριση;

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Badminton 2020

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Badminton 2020

Με 4 αθλητές συμμετέχει το "Εν Σώματι Υγιεί"

 


   Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεταμόρφωσης Αττικής "Κώστας Αρβανίτης", θα διεξαχθεί το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης ΑμεΑ (Para Badminton). Πρόκειται για τους αγώνες που είχαν προκηρυχθεί για τον προηγούμενο Μάϊο, αλλά αναβλήθηκαν λόγω covid19. 

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

 


   Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σκοπό να διοργανωθεί ταυτόχρονα με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Λόγω των υγειονομικών συνθηκών, δεν θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δράσεις και προτείνεται η πραγματοποίησή τους σε χρόνο που θα είναι εφικτό. Αντί αυτού, προτείνεται η διοργάνωση ομιλιών με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Οριζόντια Σήμανση Θέσεων Στάθμευσης ΑμεΑ στη Βέροια

Οριζόντια Σήμανση Θέσεων Στάθμευσης ΑμεΑ στη Βέροια



    Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο την καθιέρωση για πρώτη φορά στην πόλη μας οριζόντια σήμανση και καθιέρωση νέων θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων για συμπολίτες μας με αναπηρίες από τον Δήμο Βέροιας και την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Μέλη και οι Αθλητές με Αναπηρίες του “Εν Σώματι Υγιεί” χαιρετίζουν αυτή την κίνηση που βελτιώνει την ποιότητα της προσβασιμότητας της πόλης της Βέροιας και την μείωση της ανισότητας των συμπολιτών μας με κινητικές δυσκολίες.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.


Πηγή: laosnews.gr


------------------------------------------------------------------------------------------

Εν Σώματι Υγιεί”

Αθλητικό Σωματείο Ανάπτυξης Πολιτισμού

Προσαρμοσμένου & Ερασιτεχνικού Αθλητισμού

Μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες

Μέλος της Amputee Football Hellas Association

Αθλητικό Σωματείο Αναγνωρισμένο από τη Γ.Γ.Α. (α.μ. ΧΓ98)

European Annual Award Winner for

Best Practice to Tackle Disability Equality in Sport” 2019

Tηλ: 6976591081

E-Mail: r4rehab@yahoo.com | www.r4rehab.blogspot.gr

Eδρα: Ζαχ. Παπαντωνίου 30 | 59132 | Βέροια

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

"Εν Σώματι Υγιεί" Para Table Tennis Team: 4 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2020

Τέσσερις Πανελλήνιες Νίκες ο απολογισμός του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2020

 

 

Από δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια στα Ομαδικά και στα Ατομικά επέστρεψαν στη Βέροια οι αθλητές μας 


   Mε ειδικές συνθήκες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά με την αγωνιστική διάθεση να περισσεύει και τους διοργανωτές να πετυχαίνουν σε μία ακόμη αποστολή τους, πραγματοποιήθηκε το εξ αναβολής Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ για το 2020. Τόπος διεξαγωγής το Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και η ευρύχωρη κοινή προπονητική αίθουσα του Α.Ο. Ταταύλα και του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. 52 αθλητές από 11 σωματεία έδωσαν για ένα τριήμερο τον καλύτερο εαυτό τους στα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού κι έχει ξεχωριστή σημασία ν’ αναφερθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς πήραν ξανά μέρος σε επίσημη διοργάνωση ύστερα από περίπου 16 μήνες. 

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Πετράκης & Καραϊωσήφ εκπρόσωποι της ΕΑΟμ-ΑμεΑ στα σχολεία της Ημαθίας για το 2020-21

Πετράκης Κωνσταντίνος και Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, εκπρόσωποι της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ με άδεια εισόδου στα σχολεία για το 2020-21

 




    Αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων* οι λίστες εγκεκριμένων ατόμων με άδεια εισόδου για επισκέψεις στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Σχολικό Έτος 2020-2021. Πρόκειται για διαπιστευμένα άτομα ανά άθλημα και ομοσπονδία που έχουν την ιδιότητα του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Πιστοποιημένου Προπονητή ή Διακεκριμένου Αθλητή για να μπορούν να πηγαίνουν στις σχολικές μονάδες, εφόσον τους προσκαλέσουν, για να μιλήσουν στους μαθητές για το άθλημα ή τα αθλήματα που πρεσβεύουν.
   Στη λίστα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, η οποία αριθμεί φέτος 60 άτομα, βρίσκονται και πάλι δύο εκπρόσωποι του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας, ο κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, Καθηγητής Φ.Α και Πιστοποιημένος Προπονητής ΑμεΑ και ο κ. Πετράκης Κωνσταντίνος, Διακεκριμένος Αθλητής ParaSnowBoard, συμμετέχων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2018.
  Ενδεικτικοί Άξονες περιεχομένου για την ενημέρωση των μαθητών/τριων σχετικα με τα Παραολυμπιακά Αθλήματα που καλλιεργει η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ:
  • Αναφορά στην ιστορία των παραολυμπιακών αθλημάτων
  • Πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς
  • Βιωματική προσέγγιση
  • Παιγνιώδεις Δραστηριότητες Προσομοίωσης (Προαιρετικά)
 
[*αρ.πρωτ. 108124/Δ5/21.08.2020 έγγραφο με θέμα: «Έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2019-20»] -->  ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ 2020-21

 
 

 
  Να σημειώσουμε ότι οι εκπρόσωποι του "Εν Σώματι Υγιεί" στην ΕΑΟΜ-ΑμεΑ έχουν τομέα δραστηριοποίησης στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας για παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων από την Ημαθία!
   Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2020-21, όποιος Διευθυντής Σχολικής Μονάδας Α' Βαθμιας ή Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης της Ημαθίας επιθυμεί να προσκαλέσει έναν από τους δύο εκπροσώπους μας να επικοινωνήσει με το σωματείο μας στο τηλ. 6976591081 ή στο email r4rehab@yahoo.com ή απευθείας μαζί τους. 
  

                 

                 Καραϊωσήφ Αλέξανδρος                                       Πετράκης Κωνσταντίνος

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

'Ενα "αόρατο" πρωτάθλημα: Παίζοντας Πινγκ-Πονγκ με Αναπηρία

'Ενα "αόρατο" πρωτάθλημα: Παίζοντας Πινγκ-Πονγκ με Αναπηρία



Ένα βιωματικό άρθρο του αθλητή του "Εν Σώματι Υγιεί" Θωμά-Αριστοτέλη Καραγιάννη για την ιστοσελίδα insidestory.gr, που αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Table Tennis 2019


Tο λεωφορείο ήταν εκεί, στην ώρα του για να μας παραλάβει. Ντυμένο στα μπλε, όπως και ο οδηγός του. Βάζω τη βαλίτσα στον χώρο αποσκευών. Ανεβαίνω κοιτάζοντας τα κόκκινα ψηφία στο ταμπλό. Ώρα 11:00. Παρασκευή.

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην Αθήνα το πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισηςΕπιτραπέζια Αντισφαίριση | ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ για ΑμεΑ. Πάντα Σαββατοκύριακο. Η χαρά της συμμετοχής σε τέτοιου είδους συναντήσεις αναμειγνύεται συχνά με το άγχος και την αγωνία των αξιοπρεπών επιδόσεων. Αυτή τη φορά η συμμετοχή μου στο πρωτάθλημα θα είχε και μία επιπλέον διάσταση, αλλιώτικη από τα προηγούμενα χρόνια. Θα συνδύαζα την παρουσία μου στους αγώνες με μια δημοσιογραφική αποστολή. Ο πυρετός της προετοιμασίας χτυπάει κόκκινο. Έχω ένα μακρύ ταξίδι μπροστά μου και πολλά να επεξεργαστώ στη διαδρομή. Το λεωφορείο παραλαμβάνει τους υπόλοιπους αθλητές, αφήνει πίσω του τον σταθμό Μακεδονία και μία Θεσσαλονίκη λουσμένη από έναν ανοιξιάτικο ζεστό ήλιο.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Προγράμματα Άθλησης για Όλους 2020-21: Προσλήψεις 1142 Πτυχιούχων Φ.Α.

 Προγράμματα Άθλησης για Όλους 2020-21: Προσλήψεις 1142 Πτυχιούχων Φ.Α.

27 θέσεις στην Ημαθία 

 


 

   Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) –ΦΕΚ B 3615 – 31.08.2020– εγκρίνεται η κατανομή θέσεων για την πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.), με σκοπό την στελέχωση των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που θα υλοποιήσουν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) την περίοδο 2020-21 

    Με την εν λόγω ΚΥΑ εγκρίνεται η κατανομή Χιλίων Εκατό Σαράντα Δύο (1.142) θέσεων για την πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής κατ’ ανώτατο όριο. 

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para Table Tennis 2020 - Με 4 αθλητές το "Εν Σώματι Υγιεί"

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ 2020

11-13 Σεπτεμβρίου 2020 - Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, Άλιμος 


Η περσινή ανδρική ομάδα του "Εν Σώματι Υγιεί"

Με 4 αθλητές η αποστολή του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας


   Τηρώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ατόμων με Αναπηρίες, το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου 2020, στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο στον Άλιμο. 
   Θα συμμετέχουν συνολικά 50 αθλητές και 11 αθλήτριες από 10 Αθλητικά Σωματεία από όλη την Ελλάδα, ενώ ενδεικτικό της ανάπτυξης του αθλήματος είναι η συμμετοχή 10 νέων αθλητών.