blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Οκτωβρίου 2021

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Τα παιδιά στερούνται μία ώρα άσκησης εξαιτίας της "Χειμερινής 'Ωρας"

                Τα παιδιά στερούνται μία ώρα άσκησης εξαιτίας της "Χειμερινής Ώρας"



 

..τα παιδιά θα είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους να ασκηθούν σωματικά [..] μετά το σχολείο, επειδή ο ήλιος θα έδυε πιο αργά....


    Σήμερα τα ξημερώματα της τα ρολόγια γύρισαν μία ώρα πίσω, καθώς ήρθε η χειμερινή ώρα. Ωστόσο, μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε το θέμα από άποψη υγείας των παιδιών και γενικά δημόσιας υγείας...
   Οι Βρετανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι, αν τα ρολόγια έμεναν μόνιμα στη θερινή ώρα, τα παιδιά θα είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους να ασκηθούν σωματικά και γενικά να κάνουν διάφορες δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου μετά το σχολείο, επειδή ο ήλιος θα έδυε πιο αργά....

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

27 Οκτωβρίου: Άγιος Νέστορας, Ο Προστάτης των Προπονητών και των Αθλητών

 27 Οκτωβρίου: Άγιος Νέστορας, Ο  Προστάτης των Προπονητών και των Αθλητών


Ο Νεαρός Λεγεωνάριος που νίκησε τον μονομάχο Λυαίο

   Μάρτυρας της Χριστιανοσύνης από τη Θεσσαλονίκη. Έζησε κατά τους χρόνους του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού (286-304μ.Χ.) και ήταν φίλος του μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου. Η μνήμη του τιμάται στις 27 Οκτωβρίου. Το 296 μ.Χ ο Μαξιμιανός (Τετράρχης και μετέπειτα Αυτοκράτορας Γαλέριος Μαξιμιανός) συνέλαβε τον Άγιο Δημήτριο και τον κρατούσε φυλακισμένο σε ένα δημόσιο λουτρό κοντά στον ιππόδρομο, επειδή ο Άγιος Δημήτριος έκανε κήρυγμα και έφερνε πολλούς εθνικούς στη πίστη του Χριστού. Εκείνη την εποχή ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός είχε εκδώσει διάταγμα μετά από παρότρυνση του Μαξιμιανού που με αυτό ξεκινούσε άλλον ένα διωγμό ενάντια των Χριστιανών.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

"Football For All Weekend" 3-5 Δεκεμβρίου 2021

"Football For All Weekend"
3-5 Δεκεμβρίου 2021




Ο Διεθνής Οργανισμός Para Football, εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό, το "Football For All Weekend", ενώνοντας όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα παγκοσμίως, στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Εσείς τι θα κάνετε για να υποστηρίξετε την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία; 

Το "Football For All Weekend" είναι μια ευκαιρία για την ποδοσφαιρική κοινότητα να γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ (3 Δεκεμβρίου) και να παρουσιάσει πώς λειτουργεί το ομορφότερο παιχνίδι για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

15 Οκτωβρίου: Διεθνής Ημέρα "Λευκού Μπαστουνιού"

 15 Οκτωβρίου: Διεθνής Ημέρα "Λευκού Μπαστουνιού"
-Αναπτύχθηκε ως κίνημα επανένταξης ατόμων που τυφλώθηκαν κατά τον Α'Π.Π.-


Το "Λευκό Μπαστούνι"  είναι το στήριγμα, ο οδηγός, ο ανιχνευτής και ο συνοδοιπόρος του τυφλού...

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

   Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού ξεκινά λίγο μετά τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στις Η.Π.Α., όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρώτος χρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων: 10η στο EURO και Βραβείο Fair Play!

 Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων: 10η στο EURO και Βραβείο Fair Play!



 H Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κρακοβία της Πολωνίας και κατέλαβε την 10η θέση. Η πιο τιμητική διάκριση για την ελληνική ομάδα ήρθε στην απονομή της διοργάνωσης για τον τίτλο του Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play).


Όπως είχαμε προαναγγείλει (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ), η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων αγωνίστηκε στο πρόσφατο EURO και κατάφερε πέρα από την αγωνιστική της επιτυχία της 10ης θέσης, της απονεμήθηκε το βραβείο FAIR PLAY της διοργάνωσης, αφού κατάφερε και δεν δέχτηκε ούτε μια κίτρινη κάρτα!

Όπως ανέφεραν σε ανάρτησή τους στα social media οι συντελεστές της επιτυχίας: