blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Νοεμβρίου 2019

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

5 Χρόνια "Εν Σώματι Υγιεί" !!

5 Χρόνια "Εν Σώματι Υγιεί" !!




Ήταν Νοέμβριος του 2014, όταν το "Εν Σώματι Υγιεί" που λειτουργούσε μέχρι τότε ως προσωπικό ιστολόγιο, άλλαξε σελίδα και μετατράπηκε σε Αθλητικό Σωματείο για Άτομα με Αναπηρία! 

   Το «Εν Σώματι Υγιεί» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 ως ένα καθαρά προσωπικό ιστολόγιο από τον Καραϊωσήφ Αλέξανδρο, Καθηγητή Ειδικής Φυσικής Αγωγής από τη Βέροια, με σκοπό να δημοσιεύει δικές του εργασίες και να αναδημοσιεύει άρθρα από ελληνικές και διεθνείς  ηλεκτρονικές πηγές με θεματολογία σχετική με την Άσκηση, Αποκατάσταση και τον Προσαρμοσμένο Αθλητισμό. 
   Πολύ σύντομα αναγνωρίζοντας το κενό που υπήρχε σε θέματα ενημέρωσης σχετικά με την άσκηση, αποκατάσταση και τον προσαρμοσμένο αθλητισμό στην πόλη της Βέροιας, αλλά και στην Ημαθία γενικότερα, το «Εν Σώματι Υγιεί» μετατράπηκε από ένα personal blog σε μια δυναμική ιστοσελίδα που ανέλαβε το ρόλο της Ανάπτυξης, Προώθησης και Ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα αναπηρίας και κυρίως σε θέματα Αθλητισμού ΑμεΑ μέσα από στοχευμένες δράσεις. 

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ηφαιστειάδα 2019-Διεθνές Τουρνουά Γκόλμπολ



"Ηφαιστειάδα 2019": Διεθνές Τουρνουά Goalball 


22-24/11/2019, Κλ. Γυμν. Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη 




   Η αντίστροφη μέτρηση για το Διεθνές Τουρνουά Γκόλμπολ στη Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει… Από τις 22 έως και τις 24 Νοεμβρίου, 8 ομάδες από 7 διαφορετικές χώρες δίνουν ραντεβού στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατίας 156), όπου θα λάβουν μέρος στην "Ηφαιστειάδα 2019". 
   Η διοργάνωση, που έχει γίνει θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς διεξάγεται για 16η χρονιά, έχει αγκαλιαστεί θερμά από τους φίλους του αθλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και από το κοινό της πόλης. Δεν είναι τυχαίο πως συγκαταλέγεται στις σπουδαιότερες διοργανώσεις του αθλήματος διεθνώς. 
  

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

“EQUAL SPORT FOR ALL": Διεθνές Συνέδριο στην Πάτρα

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+Sport “EQUAL SPORT FOR ALL (ESFA)” – Άθληση σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες 

Διεθνές Συνέδριο στην Πάτρα, 9-10 Δεκεβρίου 2019

 




   Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+Sport “EQUAL SPORT FOR ALL (ESFA)” – Άθληση σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες διοργανώνει συνέδριο στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. 
  Το Πανεπιστήμιο Πατρών ως συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+Sport “EQUAL SPORT FOR ALL (ESFA)” υλοποιεί από την 1/1/2017 επιστημονικές δράσεις που αφορούν στο σχεδιασμό και τελικά την δημιουργία καλών οδηγών και πρακτικών εκγύμνασης ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες (Α.Μ.Ε.Α.). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν  ταυτόχρονα ως εταίροι και άλλα 8 Πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς  από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία και την Ελλάδα. Σκοπός του προγράμματος είναι να εκδοθούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και να αρχίσουν να εφαρμόζονται προπονητικοί οδηγοί εκγύμνασης για αυτή την κατηγορία πληθυσμού με στόχο οι οδηγοί αυτοί να είναι ένα ανοικτά προσβάσιμο δια βίου εργαλείο εκγύμνασης τόσο για τους αντίστοιχους προπονητές όσο και για  τις ειδικές αυτές ομάδες.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Τυφλός Δρομέας τερμάτισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο με "οδηγό" συσκεύη υψηλής τεχνολογίας!

Τυφλός Δρομέας έτρεξε -και τερμάτισε- τον Αυθεντικό Μαραθώνιο με "οδηγό" πρωτοποριακή συσκευή υψηλής τεχνολογίας! 




   Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019. Ωστόσο, η περίπτωση του Ντονγκ Χο Χαν είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν. Ο Νοτιοκορεάτης δρομέας, με προβλήματα όρασης, πέτυχε διπλή πρωτιά: έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο, στην πόλη που γέννησε τον ιστορικό αγώνα, και μάλιστα χωρίς οδηγό, καθώς για να υλοποιήσει το δύσκολο αυτό εγχείρημα χρησιμοποιήθηκε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. 

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Προσβάσιμη για Τυφλούς παρακολούθηση αθλητικών αγώνων

Η Προσβάσιμη για Τυφλούς παρακολούθηση αθλητικών αγώνων: 

Πρόσκληση προς τα αθλητικά σωματεία να συμμετέχουν στην προσπάθεια



Γράφει ο Τάκης Αλεξανδράκης*

   Σε μια χώρα απροσπέλαστη όπως η Ελλάδα μας, κύριος στόχος της δράσης μου είναι η επίτευξη της προσβασιμότητας για όλους, σύμφωνα με τις αρχές της Σχεδίασης για Όλους. Για παράδειγμα, το έλλειμμα προσβασιμότητας στο δομημένο περιβάλλον αποκλείει τους ανθρώπους με αναπηρία, αλλά και όλους όσοι κινούνται με δυσκολία ή με κάποιο υποστηρικτικό εργαλείο όπως οι ηλικιωμένοι, οι παροδικά τραυματίες στα κάτω άκρα, οι γονείς που κινούν το παιδικό καρότσι ή οι εγκυμονούσες. Αποκλεισμός υπάρχει και στο ψηφιακό περιβάλλον ο οποίος αφορά αρκετούς πολίτες που χρησιμοποιούν λύσεις υποστηρικτικής τεχνολογίας (όπως οι τυφλοί), με τρανό παράδειγμα όλες σχεδόν τις ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου. 

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Στο Δημ. Σχ. Μ. Μοναστηρίου αθλητές του "Εν Σώματι Υγεί"

Παρουσίαση του Βοccia από αθλητές του "Εν Σώματι Υγιεί" στο Δημοτικό Σχολείο Μικρού Μοναστηρίου Θεσσαλονίκης




   
   Στο Δημοτικό Σχολείο Μικρού Μοναστηρίου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα οι δύο νεαροί αθλητές μας του Τμήματος Boccia Γιαννιτσών, Μάζνας Γιώργος και Βρόντζος Βαγγέλης, συνοδευόμενοι από τις συνοδούς τους και την Προπονήτρια του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας, κ. Αλεξάνδρου Κλαίρη, προκειμένου να παρουσιάσουν στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες το άθλημα τους, το Παραολυμπιακό Άθλημα Boccia. 
   Την πρωτοβουλία της επίσκεψης είχε η Εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης του σχολείου κ. Λαζαρίδου Βασιλική, όπου μαζί και με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του σχολείο βοήθησαν τα μέγιστα στην επιτυχία και την ολοκλήρωση της παρουσίασης.