blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Φεβρουαρίου 2021

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

H Επίδραση της Προπόνησης Δύναμης στη Δρομική Οικονομία των Δρομέων Αντοχής

 H Επίδραση της Προπόνησης Δύναμης στη Δρομική Οικονομία των Δρομέων Αντοχής



Η δρομική οικονομία είναι ένας πολύ ισχυρός παράγοντας πρόβλεψης της ικανότητας στο τρέξιμο αποστάσεων. Η επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι η δρομική οικονομία μπορεί μερικές φορές να αντιπροσωπεύει σχεδόν τα δύο τρίτα της διακύμανσης των επιδόσεων των 10χλμ σε μια ομάδα καλά προπονημένων δρομέων. Κάθε βελτίωση κατά 1% που επιτυγχάνεται στην οικονομία κατά τη διάρκεια της προπόνησης, συνδέεται με αύξηση περίπου 0,4 έως 0,7% σε χρόνο αγωνιστικής απόδοσης. Έχουν αναφερθεί βελτιώσεις σχεδόν 7% στην οικονομία μετά από μόλις 6 εβδομάδες προπόνησης σε υψηλά προπονημένους δρομείς αντοχής, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ποσοστό μεγαλύτερο από 4% στη βελτίωση των επιδόσεων.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Το αγωνιστικό προφίλ ενός Διαιτητή Ποδοσφαίρου και τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αποφυγής τραυματισμών

Το αγωνιστικό προφίλ ενός Διαιτητή Ποδοσφαίρου και τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αποφυγής τραυματισμών



 Το παρόν άρθρο αποτελεί μετάφραση της ενότητας "Διαιτητής" του FIFA Medical Network

Η τελευταία επίσημη έρευνα της FIFA (“Big Count 2006”), έδειξε ότι παγκοσμίως υπάρχουν περίπου 900.000 καταγεγραμμένοι Διαιτητές και Βοηθοί Διαιτητές, σε όλες τις βαθμίδες του ποδοσφαίρου. Από αυτούς περίπου το 90% είναι άνδρες και το 10% γυναίκες. Από αυτούς, περίπου 3.400 είναι «διεθνείς» και φοράνε κάποιο από τα σήματα της FIFA.

Το παρακάτω άρθρο θα παρουσιάσει μια επισκόπηση των σχετικών σωματικών και ιατρικών παραμέτρων που σχετίζονται με τους Διαιτητές Ποδοσφαίρου. Οι ειδικοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο,  χρειάζεται να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός αγώνα, τα απαιτούμενα επίπεδα φυσικής κατάστασης, το προφίλ των τραυματισμών και άλλα σχετικά θέματα αυτών των «αθλητών».

 

Χαρακτηριστικά (ενός Διαιτητή)

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

TOKYO 2020: Κυκλοφόρησαν οι επίσημες αφίσες των Παραολυμπιακών Αγώνων

Tokyo2020 Art Posters: Moving Forward to the Future





H ιαπωνική σχεδιαστική ομάδα, γιορτάζει το Παραολυμπιακό κίνημα και την διαφορετικότητα μέσω από το δημιουργικό τους έργο τέχνης.

   Οι επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων έχουν μείνει στην ιστορία ως εμβληματικά έργα τέχνης. Ως μέρος της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς των Αγώνων, 19 διεθνώς αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες και σχεδιαστές, συμμετείχαν στην δημιουργία των επίσημων αφισών του ΤΟΚΥΟ2020. Για να δημιουργήσει μια από τις επίσημες αφίσες των αγώνων η GOO CHOKI PAR, μια σχεδιαστική ομάδα τριών ατόμων αποτελούμενη από τους  Ishii Rei, Iitaka Kent και Asaba Q, επέλεξαν το θέμα "κινούμαι μπροστά" (moving forward) και σχεδίασαν μια δυναμική και ενεργητική μορφή ενός ατόμου σε κίνηση. 

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι σχεδιαστές; 

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

7ος ο Πετράκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Para Snowboard!

Παγκόσμιο Κύπελλο Para Snowboard, Pyha, FIN
7ος ο Πετράκης στο αγώνισμα του Snowboard Cross

Ο Πετράκης με την μπλε φόρμα και το νο12

Στην 7η θέση του αγωνίσματος Snowboard Cross (SB-UL), κατετάγη ο αθλητής μας Πετράκης Κωνσταντίνος, την δεύτερη μέρα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Παρα Χιονοσανίδας που φιλοξενήθηκε στα βουνά της φινλανδικής πόλης Πίχα, το διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου 2021.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Γνωρίστε το Para Snowboard!

Γνωρίστε το Para Snowboard! 



Με αφορμή την αυριανή συμμετοχή του αθλητή μας Κωνσταντίνου Πετράκη, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ParaSnowboard στο Χιονοδρομικό Κέντρο της πόλης Pyha στη βόρεια Φινλανδία, ετοιμάσαμε ένα άρθρο για να μπορέσει το αθλητικό κοινό και κυρίως οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, να γνωρίσουν το άθλημα!


Ιστορικά στοιχεία 

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Para Football: Ένας νέος Οργανισμός για όλες τις εκδοχές του Ποδοσφαίρου ΑμεΑ

 Para Football

Ένας νέος Οργανισμός για όλες τις εκδοχές του Ποδοσφαίρου ΑμεΑ


Ο νέος Μη-Κερδοσκοπικός Οργανισμός θα συνεργάζεται με όλες τις Ομοσπονδίες και τις Κυβερνητικές Οργανώσεις ανά τον κόσμο για να προωθεί ευκαιρίες ένταξης για ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα από το είδος της αναπηρίας τους. 
Από ποδοσφαιριστές-χρήστες ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου, μέχρι τυφλούς και ακρωτηριασμένους, ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων  που ξεπερνώντας τις αναπηρίες του, θέλει να ασχοληθεί με το πιο δημοφιλές άθλημα, δέχτηκε μια ευχάριστη έκπληξη με την δημιουργία του Para Football!