blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Ιανουαρίου 2019

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

"Τεμπελιά" και Αδράνεια: Είναι θέμα DNA...;

"Τεμπελιά" και Αδράνεια: Είναι θέμα DNA...;





Εκτός από τα άμεσα προβλήματα στην υγεία, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η αδράνεια δημιουργούν θέματα στον ύπνο, αυξάνοντας τον κίνδυνο για ψυχιατρικές διαταραχές και καρδιακά προβλήματα



   Είναι δύσκολο να σκεφτόμαστε δικαιολογίες προκειμένου να αποφύγουμε το γυμναστήριο, αλλά τώρα μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο στο DNA μας. Επιστήμονες που ανέλυσαν δεδομένα από περισσότερος από 90.000 ανθρώπους λένε ότι η γενετική μπορεί να ευθύνεται εν μέρει για την τεμπελιά. Επτά γονίδια έχουν συνδεθεί με τη σωματική δραστηριότητα από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όξφορντ, που συνέκριναν το DNA και τα επίπεδα δραστηριότητας των Βρετανών. Μέτρησαν το χρόνο καθιστικής ζωής, ύπνου και κίνησης χρησιμοποιώντας οθόνες που ήταν περασμένες στους καρπούς ενώ είχαν και στη διάθεσή τους δείγμα από το DNA των συμμετεχόντων.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Παιδική Κατάθλιψη...Ένα Υπαρκτό Πρόβλημα..

Παιδική Κατάθλιψη...Ένα Υπαρκτό Πρόβλημα..



Δεν είναι μια ψυχική ασθένεια που αφορά μόνο ενήλικες. Παιδιά και νέοι σύμφωνα με ψυχιάτρους πάσχουν από κατάθλιψη, η οποία συχνά είναι απόρροια μπούλινγκ ή φαινομένων αποκλεισμού

   Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας του Γερμανικού Ιδρύματος για Παροχή Βοήθειας σε Άτομα με Κατάθλιψη, 3% έως 10% των παιδιών και εφήβων στη Γερμανία πάσχουν από κατάθλιψη. Όπως εξηγεί ωστόσο ο παιδοψυχίατρος Μίχαελ Κελς στη DW, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι περιπτώσεις παιδικής και νεανικής κατάθλιψης αυξάνονται, απλώς σήμερα αυτά τα περιστατικά καταγράφονται και παρακολουθούνται ιατρικά καλύτερα.
«Υπάρχει επίσης μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό έχει βοηθήσει πολλούς ασθενείς να μιλήσουν ανοιχτά για τα ψυχολογικά τους προβλήματα» σημειώνει ο Γερμανός ειδικός.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Όσοι ασκούνται τακτικά, είναι βιολογικά 30 χρόνια νεότεροι


Όσοι ασκούνται τακτικά, είναι βιολογικά 30 χρόνια νεότεροι





Εξέτασαν τις αερόβιες δεξιότητές τους και μέτρησαν τον αριθμό των τριχοειδών αγγείων και των ενζύμων στους μυς, τα υψηλά επίπεδα των οποίων δείχνουν καλή μυϊκή υγεία

   Οι συνταξιούχοι με πολύ καλή φυσική κατάσταση έχουν σχεδόν τους ίδιους ακριβώς μυς με τους 25χρονους, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, που μελέτησε 28 ανθρώπους άνω των 70 ετών. Οι συμμετέχοντες ασκούνταν χωρίς διακοπή από τη δεκαετία του ’70 και τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό της Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας, έδειξαν ότι εκείνοι που γυμνάζονται τακτικά έχουν τη βιολογική ηλικία των ανθρώπων που είναι 30 χρόνια μικρότεροι από εκείνους. 

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η Άθληση είναι ευεργετική μόνο όταν ο αθλούμενος δεν ξεπερνά τα όριά του

Η Άθληση είναι ευεργετική μόνο όταν ο αθλούμενος δεν ξεπερνά τα όριά του

 

 

Τα αποτελέσματα των νεότερων ερευνών καταδεικνύουν ότι πρέπει και στην άσκηση να υπάρχει ένα μέτρο, το οποίο είναι εξατομικευμένο
 


   Η άθληση είναι ευεργετική, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνη όταν ο αθλούμενος ξεπερνά τα όριά του. Τα αποτελέσματα των νεότερων ερευνών καταδεικνύουν ότι πρέπει και στην άσκηση να υπάρχει ένα μέτρο, το οποίο είναι εξατομικευμένο.
   Τα παραπάνω επισήμαναν ο καθηγητής αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ Αστέριος Δεληγιάννης και ο επίκουρος καθηγητής Αξιολόγησης Σωματικής Υγείας Αθλουμένων στο ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ Νικόλαος Κουτλιάνος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή «Ιατρική της Άθλησης», το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2018.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Αθλητές/τριες Εθνικού Σχεδιασμού 2019

Στον Εθνικό Σχεδιασμό της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για το 2019 ο Πετράκης του "Εν Σώματι Υγιεί"

 

 


   Ανακοινώθηκε από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, η λίστα των αθλητών και αθλητριών, σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα,  που εντάσσονται στη λίστα του Εθνικού Σχεδιασμού για το 2019. Η λίστα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες (Α' - Β' και κατηγορία Στήριξης) και οι αθλητές εντάσσονται σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Ομοσπονδία. 
   Στη λίστα και φέτος βρίσκεται ο αθλητής μας Πετράκης Κωνσταντίνος, στο άθλημα της Χιονοσανίδας (Para Snowboard), ο οποίος σύμφωνα με τις περσινές διακρίσεις του, εντάχθηκε στην Β' Κατηγορία. 

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Η Γυμναστική της Παρασκευής έχει οφέλη και για το Σαββατοκύριακο

Η Γυμναστική της Παρασκευής έχει οφέλη και για το Σαββατοκύριακο 

 

 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, βρήκανε ότι η άσκηση μέτριας έντασης μπορεί να έχει οφέλη που διαρκούν και τις επόμενες μέρες


   Αν τα σχέδια για το διήμερο είναι να είστε όλη μέρα ξαπλωμένοι και να τρώτε, μπορείτε να το κάνετε χωρίς ενοχές, εφόσον γυμναστείτε την Παρασκευή. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας βρήκανε ότι η άσκηση μέτριας έντασης μπορεί να έχει οφέλη που διαρκούν και τις επόμενες ημέρες. 

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ευχαριστήρια Ανακοίνωση

Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας

Ευχαριστήρια Ανακοίνωση 



   Με την παρούσα ανάρτηση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την εταιρεία TOSOH ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε. που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία χημικών και εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, για τη σημαντικότατη χρηματική ΔΩΡΕΑ προς το Σωματείο μας για την ενίσχυση της προετοιμασίας και των αγώνων του αθλητή μας Πετράκη Κωνσταντίνου προκειμένου να πετύχει τους στόχους που έχουμε θέσει. 
   Τέτοιες ενέργειες αποτελούν "φιλί ζωής" για τα Αθλητικά Σωματεία, πόσο δε μάλλον για τα Αθλητικά Σωματεία Ατόμων με Αναπηρίες. 

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του "Εν Σώματι Υγιεί"

Η Πρόεδρος

Γούσια Ευαγγελία


Η Tosoh Ελλάς Α.Β.Ε. ιδρύθηκε το 1973 με την επωνυμία Tekkosha Ελλάς Α.Β.Ε. από τις ιαπωνικές εταιρίες Tekkosha και Mitsubishi Corporation, με συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο 65% και 35% αντίστοιχα.

Εμπόδια στους πολίτες με αναπηρία κατά τη χρήση των υπηρεσιών υγείας


Εμπόδια στους πολίτες με αναπηρία κατά τη χρήση των υπηρεσιών υγείας  

 


Ομιλία του Ανδρέα Κολίσογλου*, στα πλαίσια της ημερίδας: Ισότητα στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, 18/04/2018, Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας.
   Στις μέρες μας ακόμη και για τους γιατρούς, η αναπηρία φαντάζει ως κάτι το τρομακτικό που σου στερεί την δυνατότητα να ζήσεις φυσιολογικά. Όλοι γνωρίζουμε περιπτώσεις όπου οι γιατροί σε προγεννητικούς ελέγχους συστήνουν την διακοπή της κυήσεως στο ενδεχόμενο το έμβρυο να παρουσιάζει κάποια αναπηρία. Γνωρίζω περίπτωση βρέφους που μετά την γέννα παρουσίασε επιπλοκές και κάποιοι γιατροί οι νοσηλευτές παρότρυναν το ζευγάρι να μην ασχοληθεί σοβαρά γιατί το νεογνό ήταν σίγουρο ότι θα πεθάνει. Γνωρίζω και περιπτώσεις που σε αποθαρρύνουν να χρησιμοποιήσεις παροχές υγείας γιατί δεν θα προσφέρουν αξιοσημείωτη αλλαγή, πχ μπορεί να πουν στον ασθενή με αναπηρία: Τι τις θέλεις τις φυσικοθεραπείες αφού δεν θα σου προσφέρουν κάτι σημαντικό στην κατάστασή σου;

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Εν Σώματι Υγιεί: Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο!

Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την τριετία 2019-2021 


 


   Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Σωματείου Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου & Ερασιτεχνικού Αθλητισμού «Εν Σώματι Υγιεί», το οποίο ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του την 01/01/2019. Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, τα πλειοψηφήσαντα στις εκλογές μέλη συνεδρίασαν για τον καταμερισμό των αξιωμάτων.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. ΑμεΑ «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας για την τριετία 2019-2021 είναι:

Πρόεδρος:                   Γούσια Ευαγγελία, Εκπαιδευτικός Α’ Βάθμιας Εκπ/σης
Αντιπρόεδρος:            Μπόλης Ιωάννης, Οδοντίατρος
Γεν. Γραμματέας:        Γκανέτσιος Δημήτριος, Ασφαλιστής
Ταμίας:                        Καραϊωσήφ Ηλίας, Αξιωματικός Ε.Σ.
Έφορος Αθλητισμού: Γιαγκιτζόγλου Λάζαρος, Πωλητής Λαϊκών Αγορών

Αναπληρωματικό Μέλος: Αποστολίδης Δημήτριος, Ειδικός Παθολόγος

Ευχόμαστε στο Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του!!