blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Ιουνίου 2020

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ στην Αθήνα

Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία στην Αθήνα




Στη Σχολή λειτουργούν τα εξής τμήματα:
  1. Αγιογραφίας
  2. Δερμάτινων Ειδών
  3. Πηλοπλαστική - Τουριστικά Κεραμικά
  4. Ξυλουργική
  5. Σχεδιασμός και Κατασκευή Ιστοσελίδων
  6. Υπαλλήλων Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου
  7. Διοίκηση και Οικονομία (τηλεκατάρτιση)
  8. Κεραμική (Φάρος Τυφλών)
  9. Διοίκηση και Οικονομία - Στελέχη Επιχειρήσειων (Φάρος Τυφλων)

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Η ιστορία του Derek Redmond και του Πατέρα του - Γιορτή του Πατέρα

Η Γιορτή του Πατέρα - 3η Κυριακή του Ιούνη



Η ιστορία του Derek Redmond και του Πατέρα του

   Η Γιορτή του Πατέρα ή Ημέρα του Πατέρα ονομάζεται η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία και γιορτάζεται πάντα τη τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα θεωρείται η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ – Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας. 

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη - 14 Ιουνίου  



"Δίνεις αίμα...Δίνεις ΖΩΗ!!"



   Στις 14 Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών και του Διεθνή Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος. 
   Η επιλογή της ημέρας έγινε με αφορμή τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη. 
  

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης από Υπερβολική ή με Λάθος Τρόπο Άσκηση

Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης από Υπερβολική ή με Λάθος Τρόπο Άσκηση 

 


Μια ωφέλιμη δραστηριότητα μπορεί να αποβεί βλαπτική όταν η άσκησή της υπερβεί ένα κρίσιμο όριο ή όταν δεν γίνει σωστά.

   Η συστηματική άσκηση συντελεί στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της καρδιάς, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι αθλούμενοι προσβάλλονται σε μικρότερο ποσοστό από παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, καρδιαγγειακά νοσήματα, άνοια, καρκινώματα, κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, ψυχιατρικά και  ψυχοσωματικά νοσήματα. Τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης έχουν ολιστικό χαρακτήρα και προασπίζουν τη μακροζωία.  Δυστυχώς όμως, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, μια ωφέλιμη δραστηριότητα  μπορεί να αποβεί βλαπτική όταν η άσκησή της υπερβεί ένα κρίσιμο όριο ή όταν δεν γίνει σωστά.  

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

EURO Amp Football 2021

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων 
Αναβολή για ένα χρόνο



   Αναβολή και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η νέα ημερομηνία που αποφασίστηκε απο κοινού απο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, την Πολωνική Ομοσπονδία και τις αρχές τις πόλης της Κρακοβίας, είναι 12-19 Σεπτεμβρίου 2021.
   Στην ανακοίνωση της η διοργανώτρια αρχή αναφέρει πως "ελπίζει την επόμενη χρονιά να διεξαχθεί ένα μεγάλο τουρνουά, με όλες τις χώρες, γεμάτα στάδια και φανταστική ατμόσφαιρα".

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Προσαρμοσμένος Αθλητισμός: Δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία - Υποχρέωση της Κοινωνίας η ποιοτική αναβάθμισή του

Προσαρμοσμένος Αθλητισμός
Δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία - Υποχρέωση της Κοινωνίας η ποιοτική αναβάθμισή του


   
   Περίπου το 15% το γενικού πληθυσμού  παγκοσμίως έχουν κάποια αναπηρία, σωματική, πνευματική ή αισθητηριακή κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι, αγνοούν είτε γιατί η αναπηρία κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες και ταμπού της κοινωνίας, είτε γιατί απλά δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι. Τα Άτομα με Αναπηρία αποτελούν «την μεγαλύτερη μειονότητα» αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζει εμπόδια και φραγμούς σε πολλές πτυχές της κοινωνίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα ΑμεΑ, να μην έχουν ίσες ευκαιρίες σε κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, όπως στην εκπαίδευση, την εργασία, την ιατρική φροντίδα, τις δημόσιες συγκοινωνίες, την δικαιοσύνη και τη συμμετοχή στα πολιτικά και πολιτιστικά  και αθλητικά δρώμενα.