blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη - 14 Ιουνίου  



"Δίνεις αίμα...Δίνεις ΖΩΗ!!"



   Στις 14 Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών και του Διεθνή Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος. 
   Η επιλογή της ημέρας έγινε με αφορμή τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη. 
  
   Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης, μέρα τιμής για τον άνθρωπο που επιλέγει να προσφέρει ζωή από τη ζωή του δίχως αντάλλαγμα. Γενικά, το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη αποσκοπεί τόσο στην εξάλειψη της προκατάληψης, του φόβου και της άγνοιας γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

  • να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους 
  • να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες 
  • να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμοιβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας. 



Ο αιμοδότης με τη πράξη του κερδίζει την αγάπη, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη των συνανθρώπων του και δημιουργεί την παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον.

Πηγή: in.gr


Φωτογραφίες από την 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών,  η οποία πέρασε από την πόλη της Βέροιας την 13η Σεπτεμβρίου 2015 και το "Εν Σώματι Υγιεί" συμμετείχε με 4 δρομείς

 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.