blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων: 10η στο EURO και Βραβείο Fair Play!

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων: 10η στο EURO και Βραβείο Fair Play!

 Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων: 10η στο EURO και Βραβείο Fair Play!



 H Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κρακοβία της Πολωνίας και κατέλαβε την 10η θέση. Η πιο τιμητική διάκριση για την ελληνική ομάδα ήρθε στην απονομή της διοργάνωσης για τον τίτλο του Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play).


Όπως είχαμε προαναγγείλει (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ), η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων αγωνίστηκε στο πρόσφατο EURO και κατάφερε πέρα από την αγωνιστική της επιτυχία της 10ης θέσης, της απονεμήθηκε το βραβείο FAIR PLAY της διοργάνωσης, αφού κατάφερε και δεν δέχτηκε ούτε μια κίτρινη κάρτα!

Όπως ανέφεραν σε ανάρτησή τους στα social media οι συντελεστές της επιτυχίας:

“Η εθνική μας ομάδα είχε δύο στόχους πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο πρώτος ήταν η είσοδος μας στην δεκάδα της κατάταξης. Τα καταφέραμε. Ο δεύτερος ήταν να μας απονεμηθεί το βραβείο Fair Play. Σε ένα σκληρό και απαιτητικό τουρνουά, χωρίς αγωνιστικές εκπτώσεις και με αυξημένα αμυντικά καθήκοντα για τους ποδοσφαιριστές μας λόγω του υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, οι Έλληνες διεθνείς και το επιτελείο δε δέχθηκαν ούτε μια κίτρινη κάρτα. Και μάλιστα είμαστε η μόνη εθνική που το κατάφερε.

Ένα πολύ σημαντικό βραβείο γιατί προήλθε ως στόχος από το στόμα των ίδιων των ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα από τον δεύτερο αρχηγό, Βασίλη Πανίδη.

Αυτό το τιμητικό βραβείο, το εκλαμβάνουμε ως βραβείο Αθλητικού Ήθους και βάζουμε παρακαταθήκη για τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να αγωνιζόμαστε και να εκπροσωπούμε την Ελλάδα!”

Οι αγώνες…

Αγωνιστικά η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Αγγλία με 5-0 στον πρώτο αγώνα. Έκανε εξαιρετική εμφάνιση με την Γαλλία παρά την ήττα με 2-1 (το γκολ σημείωσε ο Λάζαρος Μαρίγκος) και στη συνέχεια νίκησε το Ισραήλ με 3-1 με δύο γκολ του δραμινού Νίκου Μαδεμλή και ένα του Λάζαρου Μαρίγκου επίσης από τη Δράμα. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν κόντρα στην Ουκρανία την οποία ελληνική ομάδα νίκησε 1-0 (το γκολ του Λάζαρο Μαρίγκου) και στον τελευταίο αγώνα ηττήθηκε 1-0 από τη Γερμανία παρότι έχασε ευκαιρίες και είχε και δοκάρι.




Πηγή: nevronas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.