blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: "Η Διαφορετικότητα μέσα από το κίνημα των Special Olympics και των Παραολυμπιακών Αγώνων": Δημ. Σχ. Βεργίνας 22/05/2015

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

"Η Διαφορετικότητα μέσα από το κίνημα των Special Olympics και των Παραολυμπιακών Αγώνων": Δημ. Σχ. Βεργίνας 22/05/2015

"Η Διαφορετικότητα μέσα από το κίνημα των Special Olympics και των Παραολυμπιακών Αγώνων"

Ομιλία-Παρουσίαση στο Δημοτικό Σχολείο Βεργίνας, Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Λεπτομέρειες και Φωτογραφίες

 

     


Το Αθλητικό Σωματείο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου & Ερασιτεχνικού Αθλητισμού "ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ", συνεχίζοντας τις δράσεις για την ανάπτυξη και προώθηση του Προσαρμοσμένου Αθλητισμού στην πόλη της Βέροιας και της περιοχής της Ημαθίας γενικότερα, βρέθηκε σήμερα διά του ιδρυτή και προέδρου κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρου M. Res., Καθ. Ειδ. Φ.Α.,  στο Δημοτικό Σχολείο Βεργίνας, και μίλησε στους μαθητές της ΣΤ' τάξης για τον Προσαρμοσμένο Αθλητισμό και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα με ειδικά αναφορά στα παραολυμπιακά αθλήματα για άτομα με αναπηρίες όρασης, Goalball και Ποδοσφαίρου 5x5, αλλά και στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση ΑμεΑ, με γενικό τίτλο "Η Διαφορετικότητα μέσα από το κίνημα των Special Olympics και των Παραολυμπιακών Αγώνων", στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου για το ομώνυμο project και την ευαισθητοποίσηση των μαθητών σε θέμα Αναπηρίας και Αθλητισμού.
       Την πρωτοβουλία για την ομιλία είχαν από κοινού, η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Κοκοζίδου Άννα, η δασκάλα της τάξης κ. Θεοδωράκη Κατερίνα και η κ. Ζωγραφοπούλου Κατερίνα, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, οι οποίες είναι και υπέυθυνες για την υλοποίση του προγράμματος. 
        Η παρουσίαση έγινε σε ένα πολύ ήσυχο ακροατήριο και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τα συγκεκριμένα παραολυμπιακά αθλήματα. Μετά την παρουσίαση, ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση για τον Προσαρμοσμένο Αθλητισμό, αλλά και την αναπηρία γενικότερα και βιωματικά παιχνίδια για Επιτρ. Αντισφαίριση και Ποδόσφαιρο Τυφλών.
       Ευχαριστούμε πολύ τον Διεθυντή και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Βεργίνας για τη φιλοξενία, αλλά και για τα δώρα που μας προσέφεραν στο τέλος (βλ. φωτό).

Φωτογραφίες από την παρουσίαση και τα βιωματικά παιχνίδια















Με την εκπαιδευτικό Φ.Α. του σχολείου κ. Κοκοζίδου Άννα

Το σχολείο μας προσέφερε αναμηστικά δώρα


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.