blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Είναι πιθανό η αιτία του Αυτισμού να είναι φλεγμονή στον εγκέφαλο κατά την παιδική ηλικία;

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Είναι πιθανό η αιτία του Αυτισμού να είναι φλεγμονή στον εγκέφαλο κατά την παιδική ηλικία;

Είναι πιθανό η αιτία του Αυτισμού να είναι φλεγμονή στον εγκέφαλο κατά την παιδική ηλικία;




     Ενώ η ακριβής αιτία του αυτισμού είναι ακόμα άγνωστη, ερευνητές έδειξαν ότι η νόσος σχετίζεται με τη φλεγμονή στον εγκέφαλο παρέχοντας ελπίδα φωτός για τη θεραπεία του. Τα νέα ευρήματα θα μπορούσαν να φέρουν τους ερευνητές ένα βήμα πιο κοντά στο να λύσουν το μυστήριο της νόσου.
       ‘Ερευνες στη γονιδιακή έκφραση και στον αυτισμό δεν έχουν περιλάβει αρκετά στοιχεία για να φτάσουν σε στέρεο συμπέρασμα. Αυτό οφείλεται στο ότι οι έρευνες στη γονιδιακή έκφραση πρέπει να πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένους ιστούς και ο εγκεφαλικός ιστός λαμβάνεται μόνο σε αυτοψίες. 


      Ο Andrew West, του University of Alabama, δήλωσε ότι αυτού του είδους η φλεγμονή δεν έχει κατανοηθεί καλά αλλά υπογραμμίζει την έλλειψη της κατανόησης σχετικά με το πώς το ανοσοποιητικό ελέγχει τα νευρικά κυκλώματα. Για να καταλάβει το μυστήριο που περιβάλλει τον αυτισμό, η ερευνητική ομάδα εξέτασε τη γονιδιακή έκφραση σε δείγματα από 2 διαφορετικές τράπεζες ιστών. Στη συνέχεια συνέκρινε όσους είχαν αυτισμό και όσους δεν είχαν. 
Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία 72 εγκεφάλων και ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν επηρεαστεί από τη νόσο εμφάνισαν αυξημένη ανταπόκριση του ανοσοποιητικού. Οι ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν ένα είδος υποστηρικτικών κυττάρων, τα μικρογλοιακά, τα οποία στον εγκέφαλο με αυτισμό ήταν ενεργοποιημένα επ’ άπειρον έχοντας ενεργοποιημένα τα γονίδια της φλεγμονής. 

        Στο μέλλον, οι ερευνητές ελπίζουν να διαπιστώσουν αν ή όχι η αντιμετώπιση της φλεγμονής θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση ορισμένων συμπτωμάτων αυτισμού.


 Πηγή: www.iatronet.gr 


Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.