blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: 4ος Δρόμος του Τσίπουρου: Με δύο αθλητές συμετέχει η ομάδα μας

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

4ος Δρόμος του Τσίπουρου: Με δύο αθλητές συμετέχει η ομάδα μας

4ος Δρόμος του Τσίπουρου

Ροδοχώρι Ναούσης, Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, 10.30πμ

Με δύο αθλητές η  ομάδα μας 

"ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ RUNNING TEAM - ΒΕΡΟΙΑ"

 


      Ο  Γ.Α.Σ.   Ροδοχωρίου  Νάουσας σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Μορφωτικό σύλλογο «Οι Κομνηνοί» και με την βοήθεια του Τσαγκερά  Γιώργου, διοργανώνει  το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, αγώνα δρόμου 14.700 μέτρων με την ονομασία  «4ος Δρόμος του Τσίπουρου» και ώρα εκκίνησης την 10:30πμ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ροδοχώρι της Νάουσας που βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 34 χλμ από την πόλη της Βέροιας. 

    Η εκκίνηση κι ο τερματισμός γίνεται στην πλατεία του χωριού.  Τα πρώτα 2 χιλιόμετρα είναι κατηφορικά. [...] Η διαδρομή συνεχίζει πότε σε χωματόδρομο και πότε σε φαρδύ μονοπάτι πάντα μέσα σε πλούσια βλάστηση. Κατά την διαδρομή ξεπροβάλουν μέσα από τα δένδρα το μοναστήρι του Αϊ Γιώργη, η εικόνα του οποίου ήρθε από τον Πόντο, κι οι χιονισμένες πλαγίες του Βερμίου με τις πίστες των 3-5 Πηγαδιών! Στο 4,2ο χλμ και στο 9,5ο χλμ υπάρχουν δύο ρέματα με τρεχούμενο νερό, (πόσιμο) εύκολης βατότητας. Στο 11,5ο χλμ μπαίνουμε σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο για 350 μέτρα και στη συνέχεια περνάμε εμπρός από την μονή του  Αϊ Γιώργη και τρέχουμε σε μονοπάτι πλακόστρωτο. [...] Κατηφορίζοντας προς το τέρμα η διαδρομή περνάει από παλιό νεκροταφείο προυπάρχοντος οικισμού και από την  Δρυ της Ελπίδος, δένδρο αιωνόβιο και τεράστιο, σύμβολο του τόπου, με τρεχούμενο νερό στη ρίζα του και μετά από 400 μετρα, ο τερματισμός στην πλατεία. 

    Η διαδρομή θα είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη και θα υπάρχει ένας κεντρικός σταθμός με νερά, χυμούς, σοκολάτες κλπ, περίπου στη μέση της διαδρομής. Στα καίρια σημεία θα υπάρχουν και δείκτες.  Γενικά η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας, με θετικη ανάβαση 450 μέτρα περίπου λόγω και της μικρής απόστασης και ενδείκνυται για τον καθένα  Μετά τον τερματισμό όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μπάνιο με ζεστό νερό στα αποδυτήρια της τοπικής ομάδος


Με δύο δρομείς συμμετέχει η ομάδα μας...

    Τα αδέρφια Στεργιόπουλοι, Λάμπρος και Στάθης, από το Πανόραμα Βεροιας, θα είναι οι δύο εκπρόσωποι της "ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ RUNNING TEAM - ΒΕΡΟΙΑ" στον 4ο Δρόμο του Τσίπουρου, αύριο το πρωί στο Ροδοχώρι Νάουσας. Για τον Στάθη (φωτο 1) , είναι η πρώτη φορά που τρέχει με την ομάδα μας και τον καλωσορίζουμε στην παρέα μας, ενώ ο Λάμπρος (φωτο 2) είχε αγωνιστεί με απόλυτη επιτυχία τον περασμένο Ιούλιο στον Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος 10χλμ στα πλαίσια του  "The North Face® Zagori Mountain Race 2014"  , όπου είχε κατακτήσει την 14η θέση με χρόνο 55' 46".

Ευχόμαστε στους δύο δρομείς μας, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες, ολοψυχα καλό τερματισμό, χωρίς τραυματισμούς και να απολαύσουν την πανέμορφη διαδρομή στην ορεινή Ημαθία. 

Φωτό 1: Ο Στάθης Στεργιόπουλος

Φωτό 2: Ο Λάμπρος Στεργιόπουλος
Τα αδέρφια Στεργιόπουλοι, για ακόμα μια φορά θα τρέξουν μαζί, πρώτη φορά όμως μαζί με την ομάδα μας!





Διαβάστε περισσότερα για τον αγώνα ΕΔΩ.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.