blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Επετειακό Συνέδριο για τα 30 χρόνια Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Επετειακό Συνέδριο για τα 30 χρόνια Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Επετειακό Συνέδριο για τα 30 χρόνια Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Θεσσαλονίκη 21-23 Νοεμβρίου 2014

 

    
      Από τη Γραμματεία της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ.) ανακοινώθηκε η διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητικών Επιστημών που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη στις 21 με 23 Νοεμβρίου 2014.  Το συνέδριο που πραγματοποιείται πρώτη φορά και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός, τελεί υπό την αιγίδα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α.Π.Θ. και οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων  (Κε.Δ.Ε.Α.) και την Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου.

 
     Το συνέδριο έχει επετειακό χαρακτήρα, γιατί πραγματοποιείται με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 ετών από την ίδρυση, λειτουργία και διαρκή προσφορά του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας μας. 

   Στο συνέδριο που θα διακρίνεται από τον υψηλό επιστημονικό του χαρακτήρα έχουν προσκληθεί ως εισηγητές διακεκριμένοι ξένοι και Έλληνες επιστήμονες από τους πλέον ειδικούς στα αντικείμενά τους. Η θεματολογία του περιλαμβάνει όλο το φάσμα των επιμέρους επιστημών του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής και θα παρουσιαστούν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σε τομείς όπως προπονητική, αθλητιατρική, βιοχημεία της άσκησης, βιοκινητική, αθλητική ψυχολογία, ιστορία της φυσικής αγωγής, αθλητική επιχειρηματικότητα, εργοφυσιολογία, ειδική αγωγή, κινητική συμπεριφορά, άσκηση σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αθλητική τραυματιολογία, αθλητική διατροφή, διδακτική και μεθοδολογία της φυσικής αγωγής κ.ά.
 

   Παράλληλα, με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία των τεσσάρων Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, θα εξετασθεί η προοπτική και το μέλλον των ΤΕΦΑΑ με βασικούς εισηγητές τους Κοσμήτορες των ΣΕΦΑΑ.  



Συμπόσιο Ελληνικής Εταιρείας Θεραπευτικής Γυμναστικής & Ειδικής Φυσικής Αγωγής.

  Στα πλαίσια του επετειακού συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί Συμπόσιο - Σεμινάριο από την Ελλ. Ετ. Θεραπευτικής Γυμναστικής & Ειδ. Φυσικής Αγωγής (Ελ.Ετ.Ε.Φ.Α.) με θέμα:  «Σύγχρονες προσεγγίσεις στην Ειδική Φυσική Αγωγή» την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 11.00 - 14.00 στο Αμφιθέατρο Ι του Κε.Δ.Ε.Α.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συμποσίου: 

11:00-12:00
Μ. Σιδηροπούλου: Ψυχοκινητικές προσεγγίσεις σε άτομα με αναπηρία
Π. Γιαγκάζογλου: Εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα άσκησης για άτομα με νοητική ανεπάρκεια.
Χ. Καρρά: Θεραπευτική ιππασία για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος
Γ. Κώτσικας:  Προβλήματα κοινωνικών σχέσεων σε παιδιά και εφήβους με διαταραχές αυτιστικού φάσματος
 

12:00-12:30 Συζήτηση – Διάλειμμα  

12:30-13:30
Δ. Κοκαρίδας: Πρακτική άσκηση σε δομές χρόνιων παθήσεων
Ε. Φωτιάδου: Η επίδραση της άσκησης σε άτομα με ψυχικές διαταραχές
Σ. Μπάτσιου: Τα ψηφιακά διαδραστικά παιχνίδια ως ένα αποτελεσματικό μέσο άσκησης των ατόμων με αναπηρία
Π. Γιαγκάζογλου: Το έργο και οι στόχοι της Εταιρείας 




Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ 

Για το συνοπτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ ΕΔΩ 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ ΕΔΩ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.