blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Είναι το Περπάτημα όσο αποτελεσματικό είναι το Τρέξιμο;

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Είναι το Περπάτημα όσο αποτελεσματικό είναι το Τρέξιμο;

Είναι το Περπάτημα όσο αποτελεσματικό είναι το Τρέξιμο;

 


Διαβάστε το άρθρο και δείτε την απάντηση στο τέλος:

 

Οι έρευνες έδειξαν ότι η διάρκεια της άσκησης -και ως αποτέλεσμα, οι θερμίδες που "έκαψες"- είναι πιο σημαντικός παράγοντας από την ένταση της άσκησης. Το τρέξιμο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος άσκησης, αλλά όχι απαραίτητα ο καλύτερος για τον καθένα. 

Μια 6ετής έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Arteriosclerosis, Thrombosis & Vascular Biology τον περασμένο Απρίλιο, έδειξε ότι το περπάτημα μέτριας έντασης ως τρόπος άσκησης και το τρέξιμο, παρείχαν παρόμοια οφέλη για την υγεία των ασκούμενων που πήραν μέρος στην έρευνα για περιόδους άσκησης που δαπανήθηκε το ίδιο ποσό ενέργειας (Με πιο απλά λόγια: π.χ. τρέξιμο 30' έχει το ίδια οφέλη στην υγεία με το περπάτημα 60', εφόσον δαπανήθηκε το ίδιο ποσό ενέργειας).




Επομένως η απάντηση στην ερώτηση
 "Είναι το Περπάτημα όσο αποτελεσματικό είναι το Τρεξιμο"
                                                                                                           είναι ΝΑΙ



Διαβάστε εδώ την περίληψη από το επιστημονικό άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο Journal of Arteriosclerosis, Thrombosis & Vascular Biology. 
http://atvb.ahajournals.org




 

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.