blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης!

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης!

Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης
6 Απριλίου 2020
"World Table Tennis at home Day 2020"




Οι τραγικές συνέπειες του κορωνοϊού έχουν περιορίσει την ελευθερία κινήσεων, αλλά δεν είναι απαραίτητο να περιορίσουν και τη φαντασία μας για πράγματα ευχάριστα και δημιουργικά στο σπίτι.

   Κάπως έτσι σκέφτηκε και η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και δεν θέλει να χαθεί ολότελα η φετινή γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Πινγκ Πονγκ, την οποία από το 2015 έχει θεσπίσει για τις 6 Απριλίου. Προτείνει λοιπόν, δράση με τα μπαλάκια στο σπίτι (και όχι απαραίτητα με… ρακέτες) και ιδέες ώστε να δημιουργηθούν διασκεδαστικά βίντεο. Άλλωστε, σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο τέτοια μέρα, δεν έρχεται στο προσκήνιο η επιτραπέζια αντισφαίριση ως ολυμπιακό άθλημα, αλλά το πινγκ πονγκ, δηλαδή το παιχνίδι, η καθαρή ψυχαγωγία.

   Το φετινό μήνυμα λοιπόν, είναι ότι, εφόσον δεν γίνεται να στηθούν πουθενά τραπέζια για μαζικά events, οι φίλαθλοι μπορούν να τιμήσουν τη World Table Tennis Day με πινγκ πονγκ από το σαλόνι, την κουζίνα ή άλλο μέρος της οικίας τους! Τα βιντεάκια θα προβληθούν δεόντως στις 6 Απριλίου από τους λογαριασμούς της I.T.T.F. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παραθέτουμε το μεγαλύτερο κομμάτι από την ενημέρωση της I.T.T.F. και ολόκληρο το δημοσίευμα μπορείτε να το δείτε στη διεύθυνση:


   Στη σκιά της παγκόσμιας διάδοσης του COVID-19, η Παγκόσμια Ημέρα πινγκ πονγκ - ο ετήσιος εορτασμός του αθλήματος, που θα λάβει χώρα στις 6 Απριλίου 2020 - θα πάρει μια πολύ διαφορετική μορφή από τα προηγούμενα χρόνια. Αντί για τις παραδοσιακές κοινωνικές συγκεντρώσεις, τις περιστασιακές δραστηριότητες πινγκ πονγκ και τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο, αυτή τη φορά οι άνθρωποι θα ασχολούνται με το άθλημα, όπως ποτέ άλλοτε, μέσω ειδικών πρωτοβουλιών, που σχεδιάζονται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Καραγιάννης - Κάππας: Αθλητές Para Table Tennis του "Εν Σώματι Υγιεί"

    The World Table Tennis Day υποστηρίζεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.), όπως και το Ίδρυμα I.T.T.F., το οποίο κοιτάζει και για την κοινωνική αλληλεγγύη στο άθλημα μέσω της καθιερωμένης εκδήλωσης.  Η απήχηση της Παγκόσμιας Ημέρας πινγκ πονγκ έχει αυξηθεί σημαντικά από χρόνο σε χρόνο και είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 καταγράφηκαν 922 αγωνιστικά γεγονότα σε 107 χώρες.
   Η προγραμματισμένη γιορτή του 2020 ωστόσο, θα δεχτεί μία διαφορετική προσέγγιση ώστε να φιλοξενήσει όσους χρειάζονται να μείνουν στο σπίτι στην πολύ δύσκολη τρέχουσα περίοδο. 

Πηγή: novasports.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.