blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: "Το Νόημα της Ζωής"

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

"Το Νόημα της Ζωής"

"Το Νόημα της Ζωής"





 *Του Ψυχολόγου κ. Ανδρέα Κολίσογλου
   Πριν αρκετά χρόνια ένας ραδιοφωνικός παραγωγός εξιστορούσε την στάση ζωής ενός στρατιώτη που είχε υποστεί ακρωτηριασμό στα άκρα του από έκρηξη χειροβομβίδας. Όταν τον ρώτησαν τι νόημα είχε η ζωή του αφού δεν θα μπορούσε πλέον να ζει όπως πριν, εκείνος απάντησε: "Μου αρκεί που κάθε μέρα θα βλέπω τον Ήλιο να ανατέλλει".... 

   Πολλές φορές θεωρούμε την ζωή μας δεδομένη και δεν δίνουμε σημασία σε απλά καθημερινά πράγματα, όπως το ότι μπορούμε για παράδειγμα να διαβάζουμε το συγκεκριμένο άρθρο, ότι μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό για το πως θα κυλίσει η μέρα μας, ότι μπορούμε να βγούμε στο δρόμο ή σε ένα πάρκο και να παρατηρήσουμε με τις αισθήσεις μας τον κόσμο που μας περιβάλλει. Φανταστείτε για λίγο την ζωή σας χωρίς τα αγαπημένα σας πρόσωπα, χωρίς τα αγαπημένα σας λουλούδια, χωρίς τα αγαπημένα σας κατοικίδια ή χωρίς οτιδήποτε άλλο που έχει γίνει ένα με την καθημερινότητα σας. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, το μόνο σίγουρο στην ζωή είναι η αγάπη.. Μπορεί να μου αντιτάξει κάποιος το μίσος ως το αντίπαλο δέος της, αλλά θεωρώ ότι το μίσος είναι μια διαστροφή της αγάπης που δεν κατάφερε να βρει ως τώρα διέξοδο. 

   Αυτός είναι ο λόγος που αρκετές φορές γινόμαστε μάρτυρες της στρεβλωμένης έκφρασης της, μέσω της ικανοποίησης του ατομικού ή ομαδικού μας ναρκισσισμού, θεωρώντας τους γύρω μας πως βρίσκονται σε πλάνη, ενώ υποστηρίζουμε με σθένος πως η δικιά μας κοσμοθεωρία κρύβει την μόνη αλήθεια και δείχνει το δρόμο της επιτυχίας. Αναλογιστείτε στο τελείωμα της μέρας αν δείξατε αγάπη στους γύρω σας, στον εαυτό σας, στα όνειρα σας και στις σκέψεις σας. Η κάθε μέρα μπορεί να τελειώνει αλλά θα ξημερώσει η επόμενη, που αρκετοί από εμάς θα αξιωθούμε να την αντικρίσουμε. Μην το θεωρείτε δεδομένο, ζήστε την ζωή σας με την μόνη λέξη που χαρίζει αιωνιότητα… Ζήστε με την λέξη ΑΓΑΠΗ.
Πηγή: psykapa.gr
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: 
Ο Ανδρέας Κολίσογλου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ασχολείται με το χορό και το θέατρο από το 2002, γιατί όπως πιστεύει ο ίδιος, ωςΑτομο με Αναπηρία, "μέσω των παραστατικών τεχνών δίνεται η δυνατότητα στην κοινωνία να αναθεωρήσει τα στερετότυπα της γύρω από την αναπηρία". Είναι ιδρυτής της ιστοσελίδας ΨΚ (Ψυχολογία στην Κοινωνία) και διατηρεί γραφείο στην Αθήνα (Πετρούπολη).Είναι αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας, και Πανελληνιονίκης στον Ακοντισμό της κατηγορίας F35.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.