blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Σε Space Camp της NASA η βεροιώτισσα Βασιλική Άγκο!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Σε Space Camp της NASA η βεροιώτισσα Βασιλική Άγκο!

Η βεριώτισσα πρωταθλήτρια με ολική απώλεια όρασης Βασιλική Αγκο, σε Space Camp της NASA !! 

 

      
Η Βασιλική Άγκο από την Βέροια
     Τρεις μαθητές με ολική απώλεια ή προβλήματα όρασης και δύο συνοδοί, θα ταξιδέψουν με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα (Η.Π.Α.), για να συμμετάσχουν στο «Ιnternational Space Camp 2015» που διοργανώνεται από την Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (ΝΑSA) από τις 18 ως τις 27 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στη Διαστημική Κατασκήνωση της ΝASA και να έχουν μία πρωτότυπη όσο και ουσιαστική  γνωριμία με τον κόσμο του διαστήματος και τις συνθήκες ζωής και εργασίας των αστροναυτών. 
      Ανάμεσα τους βρίσκεται και η βεροιώτισσα πρωταθλήτρια του Goalball με ολική απώλεια όρασης και μέλος της Εθνικής ομάδας Γυναικών, Βασιλική Άγκο, που φοιτεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τυφλών, αθλήτρια της Α.Ε.Τ. Πυρσός Θεσσαλονίκης, που το "Εν Σώματι Υγιεί" μέσω της ιστοσελίδας του ανέδειξε μέσα από το μεγάλο αφιέρωμα που έκανε για αυτήν πριν ένα χρόνο.

     Η Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία σε περίπου 170 παιδιά και 85 εκπαιδευτικούς από όλον τον κόσμο, να επισκεφθούν για δέκα ημέρες τις εγκαταστάσεις της και να γνωρίσουν τον κόσμο του διαστήματος και των αστροναυτών, πραγματοποιώντας μέχρι και εικονικά διαστημικά ταξίδια. 
     Την υποστήριξη της αποστολής των μαθητών από την Ελλάδα έχει αναλάβει το Ίδρυμα Ευγενίδου. Η δράση αυτή εντάσσεται στo γενικότερο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί το Ίδρυμα με σκοπό να συμβάλει στην διάχυση της γνώσης και την γνωριμία και εξοικείωση του κοινού της χώρας μας με τις επιστήμες και τις τεχνολογίες του διαστήματος. Το πρόγραμμα αποτελεί μια προσπάθεια εισαγωγής των παιδιών  στο Διαστημικό Πρόγραμμα. Στις εγκαταστάσεις της NASA υπάρχουν ειδικοί εξομοιωτές που δημιουργούν τόσο τις συνθήκες. Το πρόγραμμα της Διαστημικής Κατασκήνωσης, που είναι διαφορετικό για τους μικρούς και τους μεγάλους, περιλαμβάνει σειρά ομιλιών και διαλέξεων από κορυφαίους επιστήμονες και αστροναύτες, ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των διαστημικών βάσεων, προβολή ταινιών, εκπαίδευση με προσομοιωτές διαστημικών σκαφών και εμπειρία εικονικών διαστημικών σταθμών. Οι εστίες που φιλοξενούνται τα παιδιά είναι διαμορφωμένες κατάλληλα έτσι ώστε να μοιάζουν όσο γίνεται περισσότερο με διαστημικό σταθμό, ενώ οι κουκέτες που κοιμούνται είναι παραπλήσιες των διαστημικών σκαφών.

H Βασιλική Άγκο με τον Αλέξανδρο Καραϊωσήφ, διπλή βεροιώτικη εκπροσώπηση τον περασμένο Ιούλιο στο Κάουνας της Λιθουανίας, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Goalball








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.