blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Σεμινάριο Υδροθεραπείας (Aquatic Therapy) το προσεχές Σαββατοκύριακο

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Σεμινάριο Υδροθεραπείας (Aquatic Therapy) το προσεχές Σαββατοκύριακο

Σεμινάριο Υδροθεραπείας - Αquatic Therapy

Εισηγήτρια Dr Κοτζαμανίδου Μαριάννα

21-22 Φεβρουαρίου - Κέντρο Αποκατάστασης "Αρωγή", Λάρισα




H Paramed - S.O. διοργανώνει ακόμα ένα σεμινάριο υδροθεραπείας με εισηγήτρια την Dr Κοτζαμανίδου Μαριάννα. Καθηγήτρια Φ.Α. - Φυσικοθεραπέυτρια. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Αποκατάστασης "Αρωγή" στη Λάρισα.


Τί είναι η Υδροθεραπεία; 
       Η Υδροθεραπεία είναι η εφαρμογή μεθόδων κινησιοθεραπείας (Bad-Ragaz, Ai Chi, Aquatic Motor Control, Aquatic Therabands, Αqua Stretching) στο νερό τόσο σε ατομικό επίπεδο (Φυσικοθεραπευτής-συμμετέχων), όσο και σε μικρότερες ομάδες ομοιοπαθούντων. Αποτελεί την ανατρεπτική και εναλλακτική μορφή αποκατάστασης και άσκησης πληθυσμών όλων των ηλικιών από 6 μηνών ως 80 ετών. Είναι η λύση εκεί που η αποκατάσταση και η άσκηση στη ξηρά είναι απαγορευτική για πολλές χρόνιες παθήσεις και μυοσκελετικούς τραυματισμούς κατά την έναρξη και την εξελικτική πορεία τους. Το νερό ένα περιβάλλον φιλόξενο, το οποίο με την κατάλληλη θερμοκρασία 28°-37° και τον απαραίτητο εξοπλισμό άνωσης-ενδυνάμωσης και διάτασης, προσφέρει ασφάλεια, τόνωση της αυτοπεποίθησης και ευεξία, αποτελώντας με τον τρόπο αυτό τη φυσική αποκατάσταση του χρόνιου πόνου (Kοτζαμανίδου 2013).

Παρουσιάσεις θα γίνουν και από τον Υπεύθυνο της Θεραπευτικής Πισίνας της "Αρωγής" κ. Κωνσταντάκο Στέλιο M. Sc., Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, καθώς επίσης και από τον κ. Κωνσταντίνo Αγγελούδη, Certified Aquatherapist IATF, Middlesex University, επίσης Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 


Το σεμινάριο αποτελείται τόσο από θεωρητικό, όσο και απο πρακτικό μέρος. 

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου από την επίσημη ιστοσελίδα της Paramed S.O. 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.