blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Έγκαιρη διάγνωση Αυτισμού με 3D απεικόνιση του προσώπου

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Έγκαιρη διάγνωση Αυτισμού με 3D απεικόνιση του προσώπου

 Έγκαιρη διάγνωση Αυτισμού με 3D απεικόνιση του προσώπου

 


      Με εξελιγμένη τεχνική τρισδιάστατης απεικόνισης προσώπου, ερευνητές του University of Missouri εντόπισαν μετρήσεις στο πρόσωπο παιδιών με αυτισμό, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εργαλείο εξέτασης για την πάθηση.  

    Χρησιμοποιώντας εξελιγμένη τεχνική τρισδιάστατης απεικόνισης προσώπου, ερευνητές του University of Missouri εντόπισαν μετρήσεις στο πρόσωπο παιδιών με αυτισμό, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εργαλείο εξέτασης για μικρά παιδιά και να παράσχουν στοιχεία για τα γενετικά αίτια της πάθησης. 


      Ο ερευνητής Ye Duan, εξήγησε ότι η ερευνητική ομάδα θέλησε να εντοπίσει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσώπου ενός παιδιού με αυτισμό. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να καθοριστούν οι δομές προσώπου που είναι κοινές σε παιδιά με αυτισμό και δυνητικά να επιτρέψει την έγκαιρη εξέταση για την πάθηση.

    Ο Duan και η καθηγήτρια Judith Miles χρησιμοποίησαν σύστημα με κάμερες για να φωτογραφήσουν και να δημιουργήσουν τρισδιάστατες εικόνες παιδιών προσώπων. Τα παιδιά που επιλέχτηκαν ήταν ηλικίας 8 έως 12 ετών. Μια ομάδα παιδιών είχε διαγνωστεί με αυτισμό. Οι ερευνητές φωτογράφησαν τα πρόσωπα παιδιών χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη απεικόνιση, που τους επέτρεψε να μετρήσουν αποστάσεις καθώς και την καμπυλότητα του προσώπου αντί να χρησιμοποιήσουν ίσια γραμμή όπως είχε γίνει στα προηγούμενα τεστ. Η ανάλυση αποκάλυψε 3 διαφορετικές υποομάδες παιδιών με αυτισμό που είχαν παρόμοιες μετρήσεις στα χαρακτηριστικά προσώπου.

     Η Miles πρόσθεσε ότι με τη χρήση τρισδιάστατων εικόνων και με στατιστική ανάλυση δημιούργησε η ερευνητική ομάδα λεπτομερή χάρτη των προσώπων των παιδιών και συνέκρινε τις μετρήσεις με διάφορα συμπτώματα που παρουσίαζαν τα παιδιά. Όπως δήλωσε, ο εντοπισμός γονιδίων που συνδέονται με κάθε υπότυπο αυτισμού θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών αγωγών.


Πηγή: www.iatronet.gr 


Σας άρεσε; Μοιραστείτε το! 

Επισκεφθείτε μας και στο FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.