blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Επηρεάζεται η Εγκεφαλική Ανάπτυξη του εμβρύου από την εποχή σύλληψης..;

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Επηρεάζεται η Εγκεφαλική Ανάπτυξη του εμβρύου από την εποχή σύλληψης..;

Επηρεάζεται η Εγκεφαλική Ανάπτυξη του εμβρύου από την εποχή σύλληψης..;




   Μαθησιακές δυσκολίες ίσως έχουν τα παιδιά, η σύλληψη των οποίων έγινε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, υποστηρίζουν Σκώτοι ερευνητές. Οι ειδικοί αποδίδουν τον συσχετισμό στην έκθεση της μητέρας στο ηλιακό φως, καθώς έτσι παράγεται η Βιταμίνη D, που είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου...
  Όπως αναφέρεται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου American Journal of Epidemiology, ερευνητές του Ινστιτούτου Υγείας-Πρόνοιας του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερα από 800.000 παιδιά στην Σκωτία. Εξ όσων η σύλληψη είχε γίνει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, το 9% είχε μαθησιακές δυσκολίες, συγκριτικά με το 7,6% όσων είχαν συλληφθεί μεταξύ Ιούλιο και Σεπτέμβριο.
   Οι πρώτοι τρεις μήνες της εγκυμοσύνης θεωρούνται κρίσιμοι για την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου. Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα Βιταμίνης D στον οργανισμό της μητέρας μπορούν να εξασθενήσουν την εμβρυική εγκεφαλική ανάπτυξη. 

«Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις εποχικές διακυμάνσεις, τότε μπορούμε να προλάβουμε το 11% των περιπτώσεων μαθησιακών δυσκολιών» σχολιάζει η συγγραφέας της μελέτης Τζιλ Πελ διευθύντρια του Ινστιτούτου Υγείας-Πρόνοιας του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης. Διευκρινίζει επίσης, ότι τα παιδιά που συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα, είχαν γεννηθεί πριν την εφαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών του Ηνωμένου Βασιλείου το 2012 για λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της κύησης. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει επαρκή επίπεδα ηλιοφάνειας το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου, ώστε να παράγει ο οργανισμός των ανθρώπων επαρκή βιταμίνη D.   

«Είναι σημαντικό οι έγκυες γυναίκες να παίρνουν βιταμίνη D και μάλιστα από αρκετά νωρίς, ιδανικά από την περίοδο που προσπαθούν να συλλάβουν» σημειώνει Δρ Πελ.


Πηγή:  health.in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.