blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Έρευνα: "Σκοτώνει" ο πλαστικός χλοοτάπητας

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Έρευνα: "Σκοτώνει" ο πλαστικός χλοοτάπητας

Έρευνα: "Σκοτώνει" ο πλαστικός χλοοτάπητας





Πολύ περισσότερες πιθανότητες έχει ένας παίκτης να τραυματιστεί σοβαρά όταν αγωνίζεται σε πλαστικό χλοοτάπητα, παρά σε φυσικό τερέν, σύμφωνα με έρευνα Ισπανών.

   Σοκάρουν τα αποτελέσματα έρευνας Ισπανών που δείχνει πως αν κάποιος παίκτης αγωνίζεται σε κακό τεχνητό χλοοτάπητα έχει μέχρι και 95% παραπάνω πιθανότητες να τραυματιστεί σοβαρά με τα γόνατα των ποδοσφαιριστών να είναι εκείνα που δείχνουν να είναι πιο ευαίσθητα σε σχέση με άλλα σημεία του σώματός τους. Μάλιστα, ο γιατρόςΕμίλιο Μοράγκας, συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες να προσπαθούν να αθλούνται σε φυσικό χλοοτάπητα με τα απαραίτητα παπούτσια. 
      Έτσι, κάνουν καλό τόσο στις αρθώσεις του, αλλά και δεν κινδυνεύουν τόσο πολύ. Ωστόσο, θα πρέπει να κάνουν σωστή προθέρμανση και στις δύο περιπτώσεις, αφού η έρευνα τονίζει πως οι περισσότεροι τραυματισμοί έρχονται όχι από κάποια επαφή ποδοσφαιριστή με ποδοσφαιριστή, αλλά χωρίς να τους αγγίξει κάποιος.


Πηγή: talentabout.gr



Ενώ πολλοί ποδοσφαιρίστες-στριες διεθνούς επιπέδου, έχουν εκφράσει ανοικτά την αντίθεση τους με την χρήση τεχνητού χλοοτάπητα σε υψηλού επιπέδου αγώνες




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.