blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Συνεργασία του "Εν Σώματι Υγιεί" με το Mediterra Institute

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Συνεργασία του "Εν Σώματι Υγιεί" με το Mediterra Institute

Συνεργασία του "Εν Σώματι Υγιεί" με το Mediterra Institute



Table Tennis depends on Nature laws. It's time to let Nature serve! 

  Κάθε χρόνο, μια ανησυχητική ποσότητα άνω των 250.000 τόνων πλαστικού ABS που προέρχεται από σπασμένα μπαλάκια του πινγκ πονγκ, απορρίπτεται ανεύθυνα στο περιβάλλον. Ωστόσο, υπάρχει μια παγκοσμίως μοναδική και πρωτοποριακή δράση, της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας MEDITERRA INSTITUTE, η οποία σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Ελλάδα, την Κύπρο και πολλά ευρωπαϊκά κράτη, οι πλαστικές κατεστραμμένες μπάλες πινγκ πονγκ, συλλέγονται μετά από κάθε προπόνηση και στη συνέχεια ανακυκλώνονται, παράγοντας νήμα ABS PVC που βρίσκει εφαρμογή ως αναλώσιμο σε 3D εκτυπωτές!

   Σε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, οι συμμετέχοντες σύλλογοι όχι μόνο συμμετέχουν ενεργά στην καταπολέμηση των πλαστικών απορριμμάτων, αλλά και ανταμείβονται από το Ινστιτούτο Mediterra με την παροχή ελαιόδεντρων χωρίς κόστος. Τα δέντρα αυτά στη συνέχεια φυτεύονται στρατηγικά σε περιοχές που αντιμετωπίζουν οικολογικές προκλήσεις, χρησιμεύοντας ως μέσο για την ενίσχυση του περιβάλλοντος.


   Η σημασία αυτών των δράσεων αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται από εξέχοντες οργανισμούς όπως η Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και το Παγκόσμιο Ίδρυμα της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF Foundation). Το τελευταίο έχει αναγνωρίσει την προσπάθεια αυτή ως μία από τις 25 υποδειγματικές παγκόσμιες πρωτοβουλίες για το 2022.

   Το "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας, λειτουργεί από το 2016 Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, έχει καταφέρει να βρίσκεται στα στις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου του Para Table Tennis στην Ελλάδα, με πολλές επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και εν ενεργεία αθλητές στον Εθνικό Σχεδιασμό και στις παγκόσμιες κατατάξεις του αθλήματος. Ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας με το Ινστιτούτο Mediterra και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, που έτσι και αλλιώς είναι υπόθεση όλων μας! 

















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.