blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: SEE YOUth Erasmus+ Project με τη συμμετοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

SEE YOUth Erasmus+ Project με τη συμμετοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

SEE YOUth Erasmus+ Project 

με τη συμμετοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Gornji Milanovac, Serbia, 7-11/09/2022


Aναπτυξιακό Camp Στίβου νέων Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “SEE YOUth”


   Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “SEE YOUth” διοργανώθηκε από τις 7-11 Σεπτεμβρίου 2022, αναπτυξιακό Camp Στίβου νέων Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο διεξήχθη στο Gornji Milanovic στη Σερβία.

  Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με κύριο συντονιστή την Κροατική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και τη συμμετοχή ακόμα έξι εταίρων (European Paralympic Committee – International, Paralympic Committee of Serbia – ΣΕΡΒΙΑ, Spin Sports Innovation – Γερμανία, Bulgarian Sports Development Association – Βουλγαρία, Sport and Citizenship – Γαλλία). Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή  συμμετείχε με επτά νέους αθλητές και αθλήτριες και πέντε προπονητές. Ανάμεσα τους και ο επικεφαλής προπονητής του "Εν Σώματι Υγιεί" και Πιστοποιημένος Προπονητής ΑμεΑ κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος

H ελληνική αντιπροσωπεία


  Η συγκεκριμένη δράση δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα και στόχευε στην ενημέρωση των νέων με αναπηρία για τα οφέλη από την συμμετοχή τους στο Στίβο και τον αθλητισμό γενικότερα. Κατά την διάρκεια του καμπ οι νέοι και νέες αθλητές και αθλήτριες από τις Βαλκανικές χώρες ήρθαν σε επαφή με γνωστούς Παραολυμπιονίκες της Σερβίας, συμμετείχαν σε 3-ήμερο προπονητικό πρόγραμμα και σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες. 
   Επίσης πραγματοποίησαν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Ιστορίας της πόλης καθώς και σε τοπικά σχολεία της περιοχής. 



   Στόχος της δράσης ήταν οι νέοι και νέες με αναπηρία να ενημερωθούν θεωρητικά και βιωματικά για τα οφέλη της συμμετοχής στον Παραολυμπιακό αθλητισμό, τους παράγοντες που οδηγούν στην αθλητική επιτυχία, αλλά και το ρόλο που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στην κοινωνική ενδυνάμωση και ένταξη τους.

Το ρεπορτάζ της σερβικής τηλεόρασης



Η ιστοσελίδα του προγράμματος: parasports.world/seeyou


Πηγή: paralympic.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.