blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: TOKYO 2020: Κυκλοφόρησαν οι επίσημες αφίσες των Παραολυμπιακών Αγώνων

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

TOKYO 2020: Κυκλοφόρησαν οι επίσημες αφίσες των Παραολυμπιακών Αγώνων

Tokyo2020 Art Posters: Moving Forward to the Future





H ιαπωνική σχεδιαστική ομάδα, γιορτάζει το Παραολυμπιακό κίνημα και την διαφορετικότητα μέσω από το δημιουργικό τους έργο τέχνης.

   Οι επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων έχουν μείνει στην ιστορία ως εμβληματικά έργα τέχνης. Ως μέρος της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς των Αγώνων, 19 διεθνώς αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες και σχεδιαστές, συμμετείχαν στην δημιουργία των επίσημων αφισών του ΤΟΚΥΟ2020. Για να δημιουργήσει μια από τις επίσημες αφίσες των αγώνων η GOO CHOKI PAR, μια σχεδιαστική ομάδα τριών ατόμων αποτελούμενη από τους  Ishii Rei, Iitaka Kent και Asaba Q, επέλεξαν το θέμα "κινούμαι μπροστά" (moving forward) και σχεδίασαν μια δυναμική και ενεργητική μορφή ενός ατόμου σε κίνηση. 

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι σχεδιαστές; 

"Θέλαμε να απεικονίσουμε τη θετική στάση και τις ενέργειες ενός ατόμου που κοιτάζει προς το μέλλον και ως σύμβολο αυτής της εικόνας είδαμε ένα άτομο να κινείται προς τα εμπρός. Η ποικιλομορφία έρχεται σε πολλές μορφές -αναπηρίες, εθνικότητες, φύλο κλπ- και πόσο όμορφοι και άνετοι είναι οι άνθρωποι που αποδέχονται τις διαφορές τους και προσπαθούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο που αντιμετωπίζουν. Αυτό προσπαθήσαμε να εκφράσουμε", δήλωσε ο καλλιτέχνης  Iitaka Kent

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο από την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων του ΤΟΚΥΟ2020 --> tokyo2020.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.