blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: "Know The Snow": Δράση Γνωριμίας ΑμεΑ με το Χιόνι από τον Δήμο Νάουσας!

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

"Know The Snow": Δράση Γνωριμίας ΑμεΑ με το Χιόνι από τον Δήμο Νάουσας!


"Know The Snow": Πρότυπη Δράση Γνωριμίας ΑμεΑ με το Χιόνι και την Χιονοδρομία 

Μια πρωτοβουλία του Δήμου Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας 

Με τη συμμετοχή αθλητών του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας




   Τη δυνατότητα να παίξουν με το χιόνι, να κάνουν έλκηθρο και πεζοπορία με ορειβατικά μπαστούνια, αλλά και να φτιάξουν χιονανθρώπους, θα έχουν εκατό άτομα με αναπηρία στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο πλαίσιο της δράσης που διοργανώνει την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Νάουσας, με τίτλο «Know the snow».

   Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη δράση, όπου για τρεις ώρες, από τις 10:30 το πρωί, άτομα με ειδικές ανάγκες θα έχουν επαφή με το χιόνι, τη χιονοδρομία και το βουνό υπό την καθοδήγηση προπονητών του ΕΟΣ Νάουσας, καθηγητών φυσικής αγωγής, γυμναστών και εκπαιδευτικών ειδικών σχολείων και εθελοντών.

   Με την πρωτοβουλία αυτή, στην οποία θα δώσει το «παρών» και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η δημοτική αρχή του Δήμου Νάουσας θέλει να στείλει το μήνυμα της αναγκαιότητας των ίσων ευκαιριών για όλους.
   Ο Δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» υποστήριξε πως στόχος είναι η πιλοτική αυτή δράση να αποτελέσει την αφετηρία για προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε χώρους όπως είναι το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» και το δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης.
«Κανένας δήμος έως τώρα δεν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο όσον αφορά τη χιονοδρομία. Πήραμε αυτή την απόφαση θεωρώντας πως όλοι πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και το βουνό  μας, όπως και το χιόνι, πρέπει να το χαιρόμαστε. Ξεκινήσαμε διστακτικά και ενημερώσαμε πως για πρώτη χρονιά θα δίναμε τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκατό άτομα με αναπηρία. Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που από την πρώτη ημέρα έκλεισαν οι συμμετοχές», τόνισε ο κ. Καρανικόλας. 
   Στόχος της δράσης είναι η εναλλακτική προσέγγιση σε αθλητικού τύπου δραστηριότητες (γνωριμία με χιονοπαιχνίδια, χιονοπατίδες, πεζοπορία με ορειβατικά μπαστούνια, κατασκευές στο χιόνι, βόλτα με snow mobile κ.ά.) παιδιών, εφήβων και νέων ΑμεΑ, με την συνδρομή και εποπτεία ειδικών σε θέματα άθλησης – χιονοδρομίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, να γνωρίσουν και να χαρούν τα οφέλη της επαφής με το χιόνι και τις ομορφιές του βουνού.
Με την πρωτοβουλία αυτή, η Δημοτική Αρχή Νάουσας, στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής και προαγωγής ευάλωτης μερίδας συμπολιτών, δίνοντας το μήνυμα της αναγκαιότητας των ίσων ευκαιριών για όλους.
   Σκοπός τη εκδήλωσης είναι η πιλοτική αυτή δράση να αποτελέσει την αφετηρία για συνεργασίες και συμπράξεις, που θα συμβάλλουν σε περαιτέρω πρωτοβουλίες και ενέργειες του Δήμου Νάουσας για την προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία σε χώρους, όπως είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας κ.ά.
   Το "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας, θα συμμετέχει στην εκδήλωση με τον Προπονητή ΑμεΑ κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρο και τον αθλητή ParaSnowboard Πετράκη Κωνσταντίνο, οι οποίοι θα πάρουν μέρος ως εθελοντές εκπαιδευτές και με τον νεαρό αθλητή με αναπηρία όρασης Τσιάτση Αριστείδη και τη συνοδό του, ως εκπαιδευόμενο. 
   
Ευχαριστούμε τον Δήμο της Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας για την πρόσκληση συμμετοχής και παράλληλα τους συγχαίρουμε για αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, που ελπίζουμε να βρει μιμητές και να είναι η αρχή για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.