blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Ξανά στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ο Ηλίας Καραϊωσήφ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ξανά στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ο Ηλίας Καραϊωσήφ

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019

Ο βεροιώτης υπερμαραθωνοδρόμος Καραϊωσηφ Ηλίας επιστρέφει στον ιστορικό αγώνα υπερ-απόστασης

   Επιστρέφει στους μεγάλους αγώνες υπερ-απόστασης ο βεροιώτης υπερμαραθωνοδρόμος Ηλίας Καραϊωσήφ!! Μετά την περσινή του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 100χλμ ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, ο Ηλίας, επιστρέφει στους μεγάλους αγώνες και μάλιστα σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες υπερ-απόστασης παγκοσμίως, το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, όπου έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία με τρεις τερματισμούς! 

Τί είναι το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
    Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

Ο Ηλίας Καραϊωσήφ σε στιγμή του αγώνα
 
Ο Ηλίας Καραϊωσήφ είναι Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, υπηρετεί στις Δυνάμεις Καταδρομών και έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες μεγάλων και υπερ-αποστάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τιμώντας πάντα και προβάλοντας την καταγωγή του και έχει βραβευθεί για αυτό το λόγο από το Δήμο Βέροιας με Ευφημον Μνεία. Επίσης είναι Ιδρυτικό Μέλος και Ταμίας του "Εν Σώματι Υγιεί" ενώ διετέλεσε στο παρελθόν και Αντιπρόεδρος του.
   

 Η αφίσα του 37ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ



 Ο φετινός αγώνας είναι ο 37ος και θα διεξαχθεί το διήμερο 27-28/09/2019. Η εκκίνηση δίνεται στο Ηρώδειο, στους πρόποδες της Ακρόπολης των Αθηνών και ο τερματισμός είναι στη βάση του αγάλματος του Βασιλιά λεωνίδα στην Σπάρτη. Ο Ηλίας συμμετείχε με επιτυχία στον 31ο (2013), 32ο (2014) και 34ο (2016) -δεν κατάφερε να τερματίσει στον 33ο (2015)- και έχει ατομικό ρεκόρ 32 ώρες 12' 44" από το 2016. 

    Supporter του στον αγώνα θα είναι η Καλλιόπη Πόγκα, επίσης δρομέας και Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και ο σπαρτιάτης Κωνσταντίνος Χατζέλης, ενώ θα υπάρχει ακόμα μια συμμετοχή βεροιώτη δρομέα, αυτή του Αλέξανδρου Πιπερίδη 

  



Τερματισμός 2013


Τερματισμός 2014

Τερματισμός 2016
Μια αγκαλιά με τον supporter του 2016 Καραϊωσήφ Αλέξανδρο



Τοπικός τύπος 13/10/2013

Βράβευση από τον Δήμαρχο Βέροιας


 
Official Trailer SPARTATHLON 2018



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.