blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Επίσκεψη στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Δ. Βόλου

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Επίσκεψη στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Δ. Βόλου

Επίσκεψη στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Δ. Βόλου

 

    Την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και άλλες αναπηρίες Δήμου Βόλου, επισκεφθήκαμε χθες, Τρίτη 18 Αυγούστου 2015, μετά από πρωτοβουλία της κ. Ελένης Ψαροβασίλη, Καθηγήτριας Ειδικής Φυσικής Αγωγής και τη σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας της Στέγης κ. Ευαγγελίας Ρίζου.


    Η Στέγη Υποστηριζόμενη Διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπηρίες, ιδρύθηκε με την αξιοποίηση της σχετικής προκήρυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013″ του Υπουργείου Υγείας και επιτεύχθηκε η ένταξη της συγκεκριμένης δομής για 9 άτομα με Νοητική Υστέρηση και άλλες αναπηρίες, οι οποίες δεν επιτρέπουν στα άτομα αυτά να διαβιώνουν αυτόνομα, χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη. Τα άτομα που εντάσσονται στη ΣΥΔ είναι από 18 ετών και άνω και κατά το δυνατό αυτοεξυπηρετούνται.

    Η λειτουργία της ΣΥΔ στηρίζεται στις αρχές της από-ιδρυματοποίησης και της κοινωνικής επανένταξης, αφού τα άτομα που φιλοξενούνται σ’ αυτή υποστηρίζονται για την κοινωνικοποίησή τους και την ανάπτυξη των ατομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο λειτουργίας της Στέγης υλοποιούνται σημαντικά προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως πρόγραμμα προσαρμογής, ατομικών δεξιοτήτων και αυτοφροντίδας, πρόγραμμα κοινωνικών δεξιοτήτων, πρόγραμμα κοινωνικοποίησης πρόγραμμα αποκατάστασης επαγγελματικών δεξιοτήτων και προγράμματα άθλησης και θεραπευτικής γυμναστικής. 
      Η Σ.Υ.Δ. φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποστήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας (Κε.Σ.Α.Α.Μ.), που βρίσκονται στην περιοχή Αλιβέρι Ν.Ιωνίας, ενώ και το κόστος λειτουργίας της δομής για τα δυο πρώτα χρόνια καλύπτεται πλήρως από το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013 με το ποσό των 572.350 €. Η μόνιμη εγκατάσταση της ΣΥΔ θα γίνει στην πρώην Παιδόπολη Αγριάς.


Η Καθ. Ε.Φ.Α. της Σ.Υ.Δ. κ. Ελένη Ψαροβασίλη με τον Πρόεδρο του "Εν Σώματι Υγιεί"

Το "καθιστικό" της Στέγης

Ένα από τα δωμάτια φιλοξενίας

Οι εργασίες των παιδιών

Αίθουσα διδασκαλίας











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.