blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης: Ανοιχτή επιστολή

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Πραξιτέλης Ζαχαριάδης: Ανοιχτή επιστολή

Πραξιτέλης Ζαχαριάδης: Παραμένω στην Διαιτησία και στη διάθεση της ΚΕΔ

   
 Πριν από λίγο λάβαμε μια επιστολή από τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη σχετικά με την πρόσφατη αποπομπή του από τους πίνακες διαιτητών της Superleague και σας την παραθέτουμε αυτούσια.
   Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Πραξιτέλης είναι δίπλα μας από τα πρώτα μας βήματα και μας στηρίζει έμπρακτα με τις συμμετοχές του σε αγώνες ως επικεφαλής της ομάδας δρομέων της Referee Team από την Θεσσαλονίκη.


         
 "Σίγουρα όταν κάποιος μπαίνει στο χώρο της διαιτησίας, ξέρει ότι οι χαρές είναι λίγες και οι πίκρες πολλές. Στα 15 χρόνια που είμαι διαιτητής τίποτα δε μου χαρίστηκε εύκολα κι ας κουβαλούσα όνομα με ιστορία στο χώρο.Έκανα δέκα χρόνια για να φτάσω στην κορυφαία κατηγορία.Άγάπησα πολύ αυτό που έκανα και στερήθηκα την οικογένειά μου προσπαθώντας να είμαι συνεπής σε αυτό που υπηρετώ.
          Η φιλοδοξία όλων είναι να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν,λίγοι όμως το πετυχαίνουν.Όταν το 2010 σε ηλικία 29 ετών μπήκα στην ανώτερη κατηγορία,ήταν μια πρώτη δικαίωση. Η συμμετοχή μου το 2011 στο πρόγραμμα CORE της UEFA για υποψήφιους διεθνείς αποτέλεσε ξεχωριστή εμπειρία και με βοήθησε να βελτιωθώ.Διεύθυνα πάνω από εκατό αγώνες σε επαγγελματικό επίπεδο και πολλούς περισσότερους σε ερασιτεχνικό. Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές που βρεθήκαμε σε αγώνες κατά καιρούς και ελπίζω τα όποια λάθη που έκανα να μου τα συγχωρήσουν.
          Στη διαιτησία δεν μπήκα για να γίνω ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ με μισθό. Δε ζω από αυτήν διότι εργασία έχω. Το σκεπτικό μου είναι τελείως διαφορετικό, γι' αυτό και κάθε χρόνο έδινα από αγώνες μου την αμοιβή σε ιδρύματα για καλό σκοπό.Βέβαια, όταν συμμετέχεις στην ανώτερη κατηγορία, η αμοιβή είναι σημαντική, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε. Λειτούργησα πάντως σε επαγγελματικά πρότυπα για να είμαι σωστός.
          Όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα πολλούς ανθρώπους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έκανα φίλους και γνωστούς. Βέβαια η λέξη ΦΙΛΙΑ είναι πολύ σημαντική. Δεν στηρίζεται μόνο σε λόγια, αλλά και σε πράξεις. Στις δύσκολες στιγμές  βλέπεις ποιος είναι κοντά σου και βάζει τα στήθια του μπροστά για σένα ή απλά ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.
          Δεν φανταζόμουν πως γίνεται ένας διαιτητής λίγο πριν κλείσει τα 34 χρόνια του όντας από τους μικρότερους ακόμη στην ανώτερη κατηγορία και με τις καλύτερες κριτικές και βαθμολογίες, ειδικά την τελευταία σεζόν, χωρίς να έχει προκαλέσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη όλα αυτά τα χρόνια, με πολύ καλές επιδόσεις στα αγωνιστικά τεστ μέχρι σήμερα και με πιστοποίηση από την UEFA με άριστα γνωρίζοντας τρεις ξένες γλώσσες, να μένει εκτός πινάκων. Η απορία μου μεγάλη όπως και όλων όσων μου τηλεφώνησαν για να μου συμπαρασταθούν και τους ευχαριστώ. Μεγάλη όμως και η πίκρα για την αντιμετώπιση αυτή προς το πρόσωπό μου. Ελπίζω η ΚΕΔ να μου λύσει κάποια στιγμή αυτή την απορία. Φυσικά και είμαι στη διάθεσή της ανά πάσα στιγμή για ο,τιδήποτε. Καλό θα ήταν φυσικά για λόγους αξιοκρατίας να δημοσιοποιούνται οι βαθμολογίες όλων και οι επιδόσεις τους. Όσο για την ΕΠΣ Μακεδονίας, δε ξέρω τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβει ότι έγινε ο φτωχότερος συγγενής της χώρας. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι η μεγαλύτερη ένωση της χώρας. Όχι γιατί έμεινα εγώ εκτός πινάκων,αλλά και για το σύνολο των διαιτητών μας  στα εθνικά πρωταθλήματα που είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Την ευχαριστώ για την ΜΗΔΕΝΙΚΗ στήριξη ακόμη και όταν ήμουν για ένα διάστημα ο μοναδικός εκπρόσωπος της Θεσσαλονίκης στην SUPERLEAGUE,παρόλο που προσέφερα μέχρι και σήμερα διευθύνοντας αγώνες ερασιτεχνικούς όταν δεν αγωνιζόμουν στην SUPERLEAGUE.
          Κλείνοντας αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους διαιτητές και βοηθούς για τους αγώνες που δώσαμε και για τις όμορφες εμπειρίες που ζήσαμε όπως  και τους παρατηρητές που με βαθμολόγησαν όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης , ευχαριστώ και τους δημοσιογράφους που με την καλόπιστη κριτική τους με βοηθούσαν να γίνομαι καλύτερος. Εύχομαι στα νέα παιδιά που αξιολογήθηκαν υγεία και τύχη να έχουν. Πάνω απ'ολα όμως ευχαριστώ τους γονείς μου και τον αδερφό μου που ήταν και είναι πάντα δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια καθώς επίσης και τη σύζυγό μου για την τεράστια υπομονή της.  
          Δε σκύβω το κεφάλι και δεν αποχωρώ. Παραμένω στις επάλξεις και κοιτώ μπροστά με αξιοπρέπεια και ήθος. Η ομάδα των διαιτητών που προπονώ με περιμένει,δε θα την προδόσω.Κοιμόμουν και κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Δεν ξέρω αν κάποιοι  που δηλώνουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ  μπορούν να το κάνουν έχοντας καθαρή τη συνείδησή τους.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ
Διαιτητής  SUPERLEAGUE

         

  Εμείς με τη σειρά μας, ευχαριστούμε τον Πραξιτέλη για την υποστήριξή του και του ευχόμαστε ότι καλύτερο από 'δω και πέρα τόσο στην γηπεδική, όσο και στην προσωπική του ζωη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου