blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: XIV Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics: Συμμετοχή αθλητή από την Ημαθία!!

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

XIV Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics: Συμμετοχή αθλητή από την Ημαθία!!



XIV Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics 2015

Los Angeles, California, USA 25/07 – 02/08/2015 

Συμμετοχή αθλητή από την Ημαθία!!



     Αναχωρεί αύριο Τρίτη 21 Ιουλίου από το «Ελ. Βενιζέλος» η ελληνική αποστολή για τους 14ους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που θα πραγματοποιηθούν στο Los Angeles των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η Ελληνική Ομάδα SO αποτελείται από 160 αθλητές, συνοδούς και προπονητές οι οποίοι προέρχονται από όλη την ελληνική επικράτεια.  Ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει στα 17 από τα 24 αθλήματα που θα διεξαχθούν.
        Την έναρξη των αγώνων θα κηρύξει η Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α. κ. Michelle Obama, η οποία μαζί με τον Πρόεδρο Barack Obama, είναι Επίτιμοι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, στηρίζοντας με την κίνηση αυτή, το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός που δίνει νόημα στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων με νοητική αναπηρία παγκοσμίως.
        Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου στο θρυλικό Los Angeles Memorial Coliseum, εκεί όπου φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1932 και το 1984. Συνολικά θα συμμετέχουν περίπου 7000 αθλητές και 3000 προπονητές από 177 χώρες. Η Τελετή Έναρξης θα μεταδοθεί απευθείας από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN με την ελληνική ομάδα να εισέρχεται πρώτη στο στάδιο, σύμφωνα με το Ολυμπιακό Πρωτόκολλο.


Στην ελληνική αποστολή και ο «δικός μας» Νικόλαος Τουλίκας!!




     Στην ελληνική αποστολή συμμετέχει και ο Νικόλαος Τουλίκας, από το Νησί Ημαθίας. Για το νεαρό μαθητή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας είναι η δεύτερη συμμετοχή σε Παγκόσμιους Αγώνες, μετά τη συμμετοχή του στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics το Φεβρουάριο του 2013 στην Κορέα. 
      Ο Νικόλαος Τουλίκας θα αγωνιστεί στον Στίβο, στο αγώνισμα των 5000μ.

     Εμείς, ως Αθλητικό Σωματείο Προσαρμοσμένου Αθλητισμού, οφείλουμε να συγχαρούμε αρχικά τον Νικόλα για την επιλογή του στην Εθνική Ομάδα και να του ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία ανεξαρτήτου αποτελέσματος μιας και ο χαρακτήρας αυτών των αγώνων δεν είναι ανταγωνιστικός, αλλά προωθεί την ιδέα του «ευ αγωνίζεσθε» της ευγενούς άμιλλας και της κοινωνικοποίησης των αθλητών.

     Ξεχωριστά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς του Νικόλα, Δημήτριο Τουλίκα, Καθηγητή Φ.Α. και Έφη Καραγιάννη, Γ.Γ. του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαιίας,  οι οποίοι ώθησαν από νεαρή ηλικία το παιδί τους στον αθλητισμό και του παρέχουν την καλύτερη δυνατή ηθική και υλική υποστήριξη, όπως επίσης και τους προπονητές του Ανδρέα Γραμματικόπουλο, Πόπη Ανδρεάδου, Λία Πατοπούλου και την δικιά μας, Μαρία Κοντονή.


Επισκεφθείτε το επίσημο site της διοργάνωσης --> http://www.la2015.org/











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.