blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Άρθρογραφία αναγνωστών: Πάνος Νέζος --> "Ένας Θρύλος Βρίσκει νέο λιμάνι"

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Άρθρογραφία αναγνωστών: Πάνος Νέζος --> "Ένας Θρύλος Βρίσκει νέο λιμάνι"


"Ένας θρύλος βρίσκει νέο λιμάνι"


Απο τον φίλο αναγνώστη της ιστοσελίδας μας, δημοσιογράφο-αθλητικογράφο και παλιό αθλητή Boccia, Παναγιώτη Νέζο, λάβαμε την παρακάτω επιστολή- αφιέρωμα στον Steven Gerrard και την δημοσιεύουμε:


       "Οι φήμες για αποχώρηση του εμβληματικού αρχηγού της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ από το μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας κυκλοφορούσαν ήδη από την αρχή της φετινής σαιζόν, αλλά πολλαπλασιάστηκαν σαν ντόμινο όσο πλησίαζε η έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.  Τα σενάρια ως προς τον επόμενο σταθμό της καριέρας του έδιναν και έπαιρναν στον αγγλικό τύπο, μια από τις ομάδες που εκδήλωσε πρώτη ενδιαφέρον για πιθανή απόκτηση του ήταν η Ίντερ, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα Άγγλων και Ιταλών. Εκτός όμως από το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της Ίντερ, υπήρχαν σειρήνες από ομάδες που αγωνίζονται στο MLS (Αμερικανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου), ενώ δεν πρέπει να βγάζουμε από το τραπέζι την πιθανότητα να μην πάει σε άλλο σύλλογο αλλά να σταματήσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του το καλοκαίρι του 2015. 

      Η περίπτωση που συγκέντρωνε λιγότερες πιθανότητες φαινόταν να είναι η  επέκταση στο συμβόλαιο του για έναν ακόμα χρόνο με τους κόκκινους.  Ο ίδιος ο Τζέραρντ με επίσημη δήλωση του το απέκλεισε και ανακοίνωσεότι φέτος είναι η τελευταία του χρονιά στο Άνφιλντ, ενώ επιπλέον όμως αποκάλυψε ότι σε όποια ομάδα και να αγωνιστεί, θα είναι ομάδα που οι στόχοι της δεν θα συγκρούονται με εκείνους της Λίβερπουλ. Λίγες μέρες μετά την δημόσια ανακοίνωση που έκανεπερί αποχώρησης του  από την Λίβερπουλ το φετινό καλοκαίρι ήρθε να προστεθεί και η  ανακοίνωση που ονόμαζε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Τελικά όπως αναμενόταν είναι αμερικάνικη ομάδα, οι Λος Άντζελες Γκάλαξυ, στους οποίους αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ενώ στο τωρινό ρόστερ θα έχει ξανά συμπαίκτη τον Ιρλανδό επιθετικό Ρόμπι Κίν, με τον οποίον συνυπήρχαν για ένα χρόνο στη Λίβερπουλ. Η ανακοίνωση της αποχώρησης του StevieG σε άλλους προκάλεσε έκπληξη, κάποιοι άλλοι το θεωρούσαν σίγουρο, υπάρχουν άνθρωποι που θεώρησαν σωστή την απόφαση του να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ, άλλοι πιστεύουν ότι μπορούσε να προσφέρει για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα.
        Όπως και να έχει η ουσία είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων ασχολήθηκε με την ανακοίνωση της αποχώρησης του Τζέραρντ από την Λίβερπουλ, ενώ γράφτηκαν και πάρα πολλά πράγματα.  Η καριέρα του ξεκίνησε με την πρώτη του συμμετοχή να πραγματοποιείται σε ηλικία 18 ετών, ενώ μερικά χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα και την καθιέρωση του στην μεσαία γραμμή της ομάδας υπό τις οδηγίες του Ζεράρ Ουγιέ, χρίζεται αρχηγός της ομάδας παίρνοντας το περιβραχιόνιο από τον  πολύπειρο Φινλανδό αμυντικό Σάμι Χίιπια. Το 2004 θα πάρει την απόφαση που θα τον καθιερώσει σε έναν από τους θρύλους της ομάδας , θα αρνηθεί πρόταση για μεταγραφή στην Τσέλσι των εκατομμυρίων, τελικά παρέμεινε στην ομάδα μαζί με τον νέο προπονητή της ομάδας Ραφαέλ Μπενίτεζ. Με τον Μπενίτεζ στον πάγκο ένα χρόνο αργότερα στον αξέχαστο τελικό του ChampionsLeague στην Πόλης με αντίπαλο την Μίλαν, η Λίβερπουλ κάνοντας ένα τρομερό comeback ανέτρεψε το εις βάρος 3-0 του πρώτου ημιχρόνου και νίκησε στα πέναλτι 4-3,κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.  Εκείνη η βραδιά έχει μείνει αξέχαστη στον ίδιο, και όπως είχε δηλώσει κοιμήθηκε αγκαλιά με την κούπα του ChampionsLeague
O Steven Gerrard δοκίμασε και Ποδόσφαιρο Τυφλών
       Αυτός ο τεράστιος ποδοσφαιριστής ευτύχησε να κατακτήσει πολλούς τίτλους, να πετύχει πολλά και κρίσιμα γκολ, να αποθεωθεί μπροστά στο KOP από τους υποστηρικτές της Λίβερπουλ, η τύχη όμως του έχει στερήσει έναν τίτλο πρωταθλητή Αγγλίας, το μόνο τίτλο που λείπει από την συλλογή του και για τον οποίο έκανε τα πάντα για να τον κατακτήσει. Σύμφωνα με ένα γνωστό ρητό όταν οι άνθρωποι κάνουν όνειρα ο θεός γελάει μαζί τους, έτσι συνέβη και στον θρύλο του μεγάλου λιμανιού. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι στον χώρο του ποδοσφαίρου οι παίκτες  που συνέδεσαν το όνομα τους με μια μόνο ομάδα, όταν έφτανε το πλήρωμα του χρόνου και έπρεπε να αποφασίσουν αν θα κρεμάσουν τα παπούτσια τους με την ομάδα της καρδιάς τους ή αν θα τελειώσουν την καριέρα τους κάπου αλλού υπήρξε πολύ δύσκολη λόγω του μεγάλου δεσίματος και της συναισθηματικής φόρτισης. Στο τέλος όμως η πλειοψηφία τους έπαιρνε την σωστή απόφαση για τον εαυτό τους, έτσι και ο θρύλος Τζέραρντ είναι 101% σίγουρο ότι πήρε την πιο σωστή απόφαση για τον ίδιο. 
      Για έναν μεγάλο θαυμαστή του ίδιου του Στίβεν Τζέραρντ και της Λίβερπουλ που τυχαίνει να είναι και δημοσιογράφος θα μείνει αξέχαστος για τα εντυπωσιακά γκολ από μακρινή απόσταση που πετύχαινε, τους πανηγυρισμούς σε κρίσιμα παιχνίδια, την ανείπωτη χαρά με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ. Εκτός από αυτά θα μείνει πάντα στην μνήμη και για την ικανότητα του να βγαίνει μπροστά όταν τον χρειαζόταν η ομάδα αλλά και το πάθος που έδινε σε κάθε παιχνίδι, έδινε πάντα ότι είχε και δεν είχε για την ομάδα. Όταν αποφασίσει να σταματήσει την καριέρα του θα υπάρχει πάντα μια θέση για εκείνον στον σύλλογο που αγάπησε τόσο πολύ και στον οποίο αγαπήθηκε ακόμα περισσότερο γιατί οι αληθινοί θρύλοι δεν ξεχνιούνται.


Νέζος Παναγιώτης,

Δημοσιογράφος-Αθλητικογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.