blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Ευχίδειος Υπερ-Άθλος Δελφοί-Πλαταιές-Δελφοί 215χλμ: 4ος ο Καραϊωσήφ Ηλίας από την Βέροια

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ευχίδειος Υπερ-Άθλος Δελφοί-Πλαταιές-Δελφοί 215χλμ: 4ος ο Καραϊωσήφ Ηλίας από την Βέροια

 Ευχίδειος Υπερ-Άθλος Δελφοί-Πλαταιές-Δελφοί 215χλμ: 
4ος ο Καραϊωσήφ Ηλίας από την Βέροια



Η Ιστοσελίδα Ανάπτυξης και Προώθησης Ερασιτεχνικού & Προσαρμοσμένου Αθλητισμού

                                      "Εν Σώματι Υγιεί", - www.r4rehab.blogspot.gr
  αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τον Δρομέα Υπερ-Αποστάσεων από την Βέροια,
 Καραϊωσήφ Ηλία, για τον τερματισμό και την άκρως τιμητική 4η θέση, που κατέκτησε στον αγώνα Υπερ-Απόστασης
   
                      "ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΥΠΕΡ- ΑΘΛΟΣ 215χλμ ΔΕΛΦΟΙ-ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΔΕΛΦΟΙ"
με χρόνο 29 ώρες 54' 40".

Ο αγώνας διεξήχθει το διήμερο 9-10 Μαΐου 2014 στους Δελφούς (αφετηρία και τερματισμός) και αποτελούνταν απο δύο σκέλη: Τον "Ευχίδειο Άθλο" (Πλαταιές - Δελφοί) και τον "Ευχίδειο Υπερ-Άθλο ( Δελφοί-Πλαταιές-Δελφοί).

Ο αγώνας, όπως και οι περισσότεροι αγώνες υπερ-αποστάσεων στην Ελλάδα, έχει συμβολικό χαρακτήρα και γίνεται εις ανάμνησην κάποιου ιστορικού γεγονότος.

Δείτε τα επίσημα αποτελέσματα εδώ.


Ιστορική Αναδρομή


Ο Ευχίδειος Άθλος πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή εις ανάμνησην του Αρχαίου Έλληνα Ημεροδρόμου Ευχίδα, ο οποίος μετά την νικηφόρα μάχη των Ελλήνων κατά των Περσών στον κάμπο των Πλαταιών το καλοκαίρι του 479 π.Χ., στέλνεται στους Δελφούς, όχι για να αναγγείλει το χαρμόσυνο νέο, αλλά για να πάρει και να φέρει πίσω καθαρό και εξαγνισμένο πυρ από το Ιερό του Απόλλωνα, για να ανάψουν και πάλι τον βωμό της πόλης γιατί η παρουσία και μόνο των βαρβάρων το έχει μολύνει. Ο Ευχίδας εξαγνίζει το σώμα του στην Κασταλία πηγή, φορά δάφνινο στεφάνι., παίρνει καθαρό πυρ από το Ιερό του Απόλλωνα, και επιστρέφει στις Πλαταιές, σε 24 περίπου, ώρες διανύοντας απόσταση 1000 σταδίων δηλαδή σχεδόν 200 χλμ. Ο Ευχίδας παρέδωσε το ιερό πυρ και αμέσως μετά εξέπνευσε περνώντας για πάντα την πύλη της αιωνιότητας (Πηγή: www.euchidiosathlos.gr ).
Ο Δρομέας Υπερ-Αποστάσεων από την Βέροια Καραϊωσήφ Ηλίας



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρομέας Καραϊωσήφ Ηλίας, είχε πρόσφατα τερματίσει 9ος Έλληνας στο 31ο Σπάρταθλον (246χλμ) και όσο και αν ακούγεται παράξενο, ο συγκεκριμένος αγώνας εντάσσεται στην προετοιμασία του για το 32ο Σπάρταθλον τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.