blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Ο Τροχός της Κοπενχάγης - The Copenhagen Wheel: H Επανάσταση στο Ποδήλατο!

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο Τροχός της Κοπενχάγης - The Copenhagen Wheel: H Επανάσταση στο Ποδήλατο!

Ο Τροχός της Κοπενχάγης: Μια καινοτομία που θα φέρει επανάσταση στο χώρο του ποδηλάτου!


Αποτελεί μια πατέντα εμπνευσμένη από τους κορυφαίους επιστημόνες του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology, Boston, USA), είναι χειροποίητη και προς το παρόν κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό.

Περί τίνος πρόκειται;

Η Copenhagen Wheel είναι ένας μηχανισμός ο οποίος ενεργοποιείται καθώς ο αναβάτης κάνει πηδάλι και στην ουσία αποθηκεύει ενέργεια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα. Δεν αλλάζει τίποτα στην ποδηλατική εμπειρία. Ο αναβάτης δεν καταλαβαίνει κάποια διαφορά, παρά μόνο όταν χρειαστεί αυτή την αποθηκευμένη ενέργεια (π.χ. σε ανηφόρα), πηγαίνοντας έτσι πιο γρήγορα, πιο εύκολα και πιο μακριά.
Ακόμα και όταν ο αναβάτης φρενάρει ή κινείται σε κατηφόρα, ο μηχανισμός αποθηκεύει ενέργεια στην τελευταίας τεχνολογίας μπαταρίας λιθίου που διαθέτει.

Η ενεργοποίηση του τροχού γίνεται αυτόματα μέσω των πεντάλ, από ειδικούς αλγορίθμους ελέγχου και ανίχνευσης κίνησης. Όταν το πεντάλ δυσκολεύει, π.χ. σε ανηφόρα, ο τροχός ωθεί με περισσότερη ισχύ. Χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή από το smartphone, ο αναβάτης επιλέγει τον βαθμό της προσφερόμενης βοήθειας. 


Οποιοσδήποτε αγοράσει και εγκαταστήσει την Copenhagen Wheel στο ποδήλατο του, μπορεί μόνος του, μέσω το SDK - Software Development Kit - να δημιουργήσει πλήθος εφαρμογών για το κινητό του τηλέφωνο, από πλοήγηση μέχρι και τροποποίηση της συμπεριφοράς του τροχού!
 Πρωτοποριακός σχεδιασμός

Η Copenhagen Wheel κάνει το ποδήλατό σας να μοιάζει ακόμα πιο όμορφο, χάρη στον πρωτοποριακό του σχεδιασμό. Είναι εντελώς ασύρματη, συμπυκνωμένη ώστε να καταλαμβάνει λίγο χώρο και απλή στην χρήση της. Είναι σχεδιασμένο για όλους και για καθημερινή μετακίνηση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βιδώσετε δύο βίδες, να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο κινητό σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε! 

Εγκαθιστώντας συμπληρωματικές εφαρμογές σας δίνεται η δυνατότητα να κλειδώσετε τον τροχό, να προσαρμόσετε την προπόνησή σας, να κρατάτε στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις σας (χρόνος, υψόμετρο, θερμίδες, απόσταση) και όλα αυτά μπορούν να μοιραστούν και να συγκριθούν με τους φίλους σας.

Τεχνικές Προδιαγραφές

Μηχανή: 250Watt
Μπαταρία: Αποσπόμενη, Λιθίου 48Volt, με χρονο ζωής 1000 φορτίσεις και χρόνο φόρτισης 4h
Μέγιστη ταχύτητα: 25km/h
Αυτονομία: Πάνω από 50km
Βάρος: 5.9kg
Μέγεθος: 26 ίντσες
Συνδεσιμότητα: Bluetooth 4.0
Συμβατότητα: iOS, Android
Φρένα: Στην ζάντα και αυτόματη επιβράδυνση στην κατηφόρα και όταν ποδηλατείς προς τα πίσω





Περισσότερες πληροφορίες: SuperPedestrian.com
                                              MIT
                                              FaceBook




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.