blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Παραολυμπιακοί Αγώνες Paris2024: Η σύνθεση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Παραολυμπιακοί Αγώνες Paris2024: Η σύνθεση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας

 H αποστολή της Ελλάδας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες "Παρίσι 2024"





Ανακοινώθηκε η σύνθεση της ελληνικής ομάδας και οι σημαιοφόροι

   Από 37 μέλη θα αποτελείται η ελληνική αποστολή για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες "Παρίσι 2024" μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και 10 μεταλλιούχοι από τους Αγώνες του 2021 στο Τόκιο. Πρόκειται για την τελική λίστα της ομάδας που θα ταξιδέψει στο Παρίσι με το Παραολυμπιακό κίνημα στην Ελλάδα να έχει εκπροσώπηση σε δέκα αθλήματα, ανάμεσά τους και ο αθλητής μας, Δημήτρης Ζησίδης στον Στίβο (Σφαιροβολία F32).

  • Άρση Βαρών σε Πάγκο: 
Πασχάλης Κουλουμόγλου και Δημήτρης Μπακοχρήστος
  • Ιππασία:
Μιχάλης Καλαράκης

  • Κολύμβηση
Δημήτρης Καρυπίδης, Νίκος Κοντού, Γιάννης Κωστάκης, Αλέξανδρος Λέργιος, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Αντώνης Τσαπατάκης. Αλεξάνδρα Σταματοπούλου Αρετή Σπυρίδου και Μαρία Τζιβελέκη

  • Boccia:
Γρηγόρης Πολυχρονίδης– Κατερίνα Πατρώνη (ramp operator), Άννα Ντέντα – Χριστίνα Ντέντα (ramp operator), Χρυσή Μόρφη 
  • Ποδηλασία Δρόμου:
Νίκος Παπαγγελής
  • Σκοποβολή:
Σωτήρης Γαλόγαυρος, Παναγιώτης Γιαννουκάρης
  • Τοξοβολία:
Δωροθέα Ποιμενίδου
  • Τζούντο:
Εμμανουέλα Μασούρου, Θεοδώρα Πασχαλίδου
  • Τάε Κβον Ντο:
Χριστίνα Γκεντζού, Ελένη Παπασταματοπούλου
  • Στίβος:
Νάσος Γκαβέλας (στίβος) – Ιωάννης  Νυφαντόπουλος (guide runner), Δημήτρης Ζησίδης, Θανάσης Κωνσταντινίδης, Στέλιος Μαλακόπουλος, Στράτος Νικολαΐδης, Γρηγόρης Ντισλής, Θανάσης Προδρόμου, Μιχάλης Σεΐτης, Λάζαρος Στεφανίδης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Κωνσταντίνος Τζούνης, Τάνια Κεραμυδά, Λήδα Μανθοπούλου και Ζωή Μαντούδη.





Στεφανουδάκης και Πασχαλίδου οι σημαιοφόροι της Ελλάδας

   O Χρυσός Παραολυμπιονίκης του ακοντισμού, Μανώλης Στεφανουδάκης και η Παραολυμπιονίκης του τζούντο Θεοδώρα Πασχαλίδου θα ειναι οι δυο σημαιοφόροι της ελληνική αποστολής, στην τελετή έναρξης των Παραοαλυμπιακών Αγώνων "Παρίσι 2024".
   Την απόφαση πήρε η Ολομέλεια της ΕΠΕ και θα είναι η δεύτερη φορά μετά το Τόκιο που η ελληνική αποστολή θα εμφανιστεί με έναν άνδρα και μία γυναίκα ταυτόχρονους σημαιοφόρους στην τελετή των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο Στεφανουδάκης είναι ο τέταρτος εκπρόσωπος του στίβου που αναλαμβάνει αυτήν την τιμή, ενώ η Πασχαλίδου είναι η πρώτη τζουντόκα.


Μανώλης Στεφανουδάκης και Θεοδώρα Πασχαλίδου




O χάλκινος παραολυμπιονίκης του Rio και αθλητής του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας
Δημήτρης Ζησίδης, θα αγωνιστεί για τέταρτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες!






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.