blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: ITTF European Para Table Tennis Championships 2023: Με 5 αθλητές/τριες η Ελλάδα

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

ITTF European Para Table Tennis Championships 2023: Με 5 αθλητές/τριες η Ελλάδα

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ 2023
Σέφιλντ, Αγγλία, 04-09/09/2023


Με 5 αθλητές και αθλήτριες συμμετέχει η Ελλάδα 

   Το πρώτο κομμάτι της περιόδου 2023-2024 στην Eπιτραπέζια Aντισφαίριση περιλαμβάνει μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού και στους αθλητές με αναπηρίες και η Ελλάδα θα έχει έντονη παρουσία. Στο Σέφιλντ της Αγγλίας διεξάγεται από τις 04 έως τις 09/09 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΑμεΑ και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν συνολικά 5 αθλητές, 3 άνδρες και 2 γυναίκες, όλοι τους μέλη της εθνικής ομάδας.

   Ξημερώματα Σαββάτου 02/09 αναχώρησαν από την Αθήνα οι Μάριος Χατζηκυριάκος, Γιώργος Μουχθής (κλάση 6, ορθίων), Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά, Γρηγόρης Χρυσικός (αμαξίδια) και Ειρήνη Δρακωνάκη (κλάση 6, ορθίων). Μεταβαίνουν στην πόλη διεξαγωγής των αγώνων μέσω Μάντσεστερ και είναι έτοιμοι για νέες αξιόλογες εμφανίσεις και γιατί όχι κάποια διάκριση σε μία ακόμα κορυφαία διοργάνωση. Η προπονήτρια της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ  Ελευθερία Νταουντάκη θα είναι επικεφαλής της αποστολής. Στην Αγγλία θα βρεθεί και η Ανίτα Χατσατριάν ως προσωπική προπονήτρια της Δρακωνάκη.

Το ITTF European Para Table Tennis Championships 2023 οργανώνεται από την αγγλική ομοσπονδία υπό την αιγίδα της παγκόσμιας στις εγκαταστάσεις του Αγγλικού Ινστιτούτου Αθλητισμού και περιλαμβάνει ατομικά αγωνίσματα. Στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου γίνεται τα αγώνισμα του απλού και η συνέχεια δίνεται με τα διπλά. Πρόκειται ν' αγωνιστούν 267 άνδρες και γυναίκες από 35 χώρες σε 11 κατηγορίες.

Από αριστερα: Χατζηκυριάκος (ΤΤ6), Νταουντάκη (coach), Χρυσικός (ΤΤ1) και Μουχθής (ΤΤ6)

Ο θεσμός επιστρέφει μετά από την περίοδο της πανδημίας Covid-19. Τελευταία φορά είχε διεξαχθεί στη Σουηδία το 2019 κι από τότε έχουν προκύψει αλλαγές σε αγωνίσματα και τρόπους διεξαγωγής. Ακολουθώντας τα νέα πρότυπα του αθλήματος για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες δεν περιλαμβάνει πλέον το ομαδικό. Μαζί με το κλασικό αγώνισμα του Aπλού γίνονται το Διπλό σε άνδρες και γυναίκες και το Διπλό-Μικτό, μάλιστα για πολλές αποστολές (μεταξύ αυτών και η ελληνική) η διαφοροποίηση αυτή φέρνει αυτόματα αύξηση του βαθμού δυσκολίας. 

Ο Χατζηκυριάκος και ο Μουχθής θα πάρουν μέρος μαζί στο διπλό MD14. Η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή και στο Διπλό-Μικτό αθλητών σε αμαξίδιο. Η Μπουρνιά θα αγωνιστεί με τον Χρυσικό στην XD 4. Άλλη ελληνική παρουσία δεν υπάρχει στα διπλά, καθώς, σε αντίθεση με τα διεθνή τουρνουά, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα ζευγάρια πρέπει να είναι με αθλητές από την ίδια χώρα. Το απλό αρχίζει από γκρουπ, τα διπλά έχουν μόνο νοκ-άουτ ματς.

Η Μπουρνιά είχε κατακτήσει τον περασμένο Νοέμβριο την 3η θέση στην κλάση 1 των γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας και αυτόν τον μήνα είναι νούμερο 3 στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης. Ο Χατζηκυριάκος και ο Μουχθής αναδείχτηκαν δευτεραθλητές Ευρώπης στο ομαδικό της κλάσης 6 το 2019 παίζοντας και διπλό μέσα στο σύστημα διεξαγωγής του κάθε ομαδικού αγώνα. Ο Χρυσικός έχει μετάλλια από διεθνή όπεν. Η Δρακωνάκη είχε την τιμή σε νεαρή ηλικία το 2010 να γίνει η πρώτη από την Ελλάδα, που μετείχε σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρίες.

Από αριστερά: Μπουρνιά (ΤΤ2), Δρακωνάκη (ΤΤ6) και Χατσατριάν (coach)

Να σημειωθεί τέλος ότι το Σέφιλντ δεν δίνει προκρίσεις για τους Παραλυμπιακούς Αγώνες 2024, αυτό που μετράει, σχεδόν αποκλειστικά, είναι οι πίνακες αξιολόγησης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ


Πηγή: httf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.