blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Συμμετοχή του "Εν Σώματι Υγιεί" στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Συμμετοχή του "Εν Σώματι Υγιεί" στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας

9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας 
"Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει" 
 


Συμμετοχή του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας με δύο εισηγητές σε Στρογγυλή Τράπεζα

Για 9η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας, για δέκα μέρες, από 23 Σεπτεμβρίου ως 3 Οκτωβρίου, ταυτόχρονα σε εννέα  διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος, με δια ζώσης εκδηλώσεις και διαδικτυακές συναντήσεις.
 

Τι νέο υπάρχει φέτος;
Καθημερινά, παρουσίαση χαρτογράφησης πολιτιστικών μονοπατιών από εννέα πόλεις με θέμα την Ελευθερία του χθες και του σήμερα με έμφαση στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ακολουθούν συναντήσεις Νεολαίας με θέμα την Επαγγελματική Αποκατάσταση ΑμεΑ και Ατόμων με Λιγότερες Ευκαιρίες.

Τη μαγιά τη βάζουν τα Χανιά με μία ενδιαφέρουσα επιμόρφωση από ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς επαγγελματικής αποκατάστασης. Ακολουθούν συναντήσεις σε Χίο, Μαρώνεια, Θάσο, Θεσσαλονίκη, Όλυμπο, Πρέβεζα και Ναύπλιο όπου οι νέοι συζητούν και προτείνουν. Καταλήγουμε στην Αθήνα, όπου οι νέοι της πρωτεύουσας συζητούν με φορείς διαμόρφωσης κοινωνικής πολιτικής. Ζωντανή ανταπόκριση των δράσεων στην κοινότητα Facebook ή στο Youtube
DHIAfest
 
 
Συμμετοχή του "Εν Σώματι Υγιεί" με δύο εισηγητές σε Στρογγυλή Τράπεζα

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, στις 20.00, στην διαδικτυακή συνάντηση - στρογγυλή τράπεζα με τίτλο "Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ατόμων με Λιγότερες Ευκαιρίες: Πριν, κατά και μετά τις σπουδές. Τί προσφέρει η Κοινωνία;" που θα πραγματοποιηθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Ζοοm Meetings, μεταξύ των καλεσμένων εισηγητών θα είναι και οι Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, Εκπαιδευτικός Φ.Α. και Ιδρυτής του "Εν Σώματι Υγιεί". Ο τίτλος της ομιλίας είναι:

"Ο Αθλητισμός ως μέσο ένταξης και επανένταξης των ΑμεΑ κ άλλων ευπαθών ομάδων πληθυσμού, στην Κοινωνία: Το παράδειγμα του "Εν Σώματι Υγιεί" 

Μαζί του θα βρίσκεται και ο αθλητής με αναπηρία Καραγιάννης Θωμάς-Αριστοτέλης, Καθηγητής Ιστορίας με Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις, ως παράδειγμα νέου με κινητική αναπηρία που συνδυάζει παραολυμπιακο αθλητισμό και επαγγελματική σταδιοδρομία. Θα μιλήσει για την δική του πορεία προς την επαγγελματική αποκατάσταση με προσωπικά βιώματα.

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει -->

Zoom Meetings ID:  https://zoom.us/j/99210024188





Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων
- Υποδομών και Μεταφορών
- Τουρισμού
- Μακεδονίας Θράκης
- Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
- Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας
 
Υποστήριξη: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Συμμετέχουν Εθελοντές από το πρόγραμμα European Solidarity Corps του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

 
 Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ
 

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες  (1) σε περιπάτους και οδοιπορικές ξεναγήσεις των πόλεων και (2) - σε συζητήσεις Επαγγλματικής Αποκατάστασης και διπλής καριέρας πρωταθλητών/ αθλητών ΑμΕΑ (dual careers of athlets) θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού ως σε περιπάτους και περιηγήσεις των πόλεων,
 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες στις επιμορφωτικές συναντήσεις νεολαίας που θα δηλώσουν του email τους, θα λάβουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου σχετικό badge από την πλατφόρμα European Cities of Learning.

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.