blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: LEXI - ParaSports Classification

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

LEXI - ParaSports Classification

LEXI - Επεξήγηση του συστήματος κατηγοριοποίησης των αθλητών με αναπηρίες, με τρόπο απόλυτα κατανοητό για το ευρύ κοινό




Με αφορμή τους επικείμενους Ολυμπιακούς/Παραολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ2020, μια  πλατφόρμα που εξηγεί αναλυτικά την κατηγοριοποίηση (classification) των αθλητών με αναπηρίες, έκανε την εμφάνιση της και είναι πλέον διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. 

Αποτελεί την πρώτη και μοναδική ιστοσελίδα στον κόσμο που επεξηγεί ξεχωριστά κάθε κατηγορία classification και των 23 Παραολυμπιακών Αθλημάτων των θερινών αγώνων και των 6 χειμερινών αθλημάτων.

Lexicon Decoder

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα πληροφοριών-γραφικών, το οποίο για πρώτη φορά εξηγεί αναλυτικά το μέχρι τώρα μπερδεμένο για το τηλεοπτικό κοινό και τους θεατές των αγώνων, σύστημα κατηγοριοποίησης των αθλητών με αναπηρίες. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2010, αλλά έγινε ευρέως γνωστό όταν χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 από το Channel 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και από το ABC στην Αυστραλία. Έκτοτε, το LEXI εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές οθόνες σε 137 χώρες και έχει θέσει υψηλά πρότυπα για την τηλεοπτική μετάδοση των Παραολυμπιακών Αθλημάτων. 

Η εταιρεία Lexicon Decoder είναι ο παγκόσμιος κάτοχος δικαιωμάτων για το LEXI


Προς το παρόν η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη σε 6 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Κινέζικα, Πορτογαλικά, Σλοβένικα) και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στα Αραβικά.

Εμπνευστής και δημιουργός του είναι ο Άγγλος πρώην αθλητής Giles Long ΜΒΕ, τέσσερις φορές χρυσός  παραολυμπιονίκης της κολύμβησης (S8) και παγκόσμιος ρεκορντμαν (Sydney 2000 Paralympics, 100μ πεταλούδα), με συνολικά 7 παραολυμπιακά μετάλλια σε Atlanta 1996, Sydney 2000 και Athens 2004). To 2005 έγινε Μέλος του πιο Εξαίρετου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Most Excellent Order of the British Empire - MBE), τίτλο που του απένειμε η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ ΙΙ.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα --> lexi.global




Μετάφραση-Επιμέλεια:

Καραϊωσήφ Αλέξανδρος M.Res

Καθ. Προσαρμοσμένης Φ.Α. 

Προπονητής Αθλητών με Αναπηρίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.