blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Οδηγίες για την Διαχείριση της Διάσεισης στα Παραολυμπιακά Αθλήματα

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Οδηγίες για την Διαχείριση της Διάσεισης στα Παραολυμπιακά Αθλήματα

 Ο Οργανισμός Para Football ηγείται στις Οδηγίες για την Διαχείριση της Διάσεισης στα Παραολυμπιακά Αθλήματα




Δημοσιεύτηκε χθες, 9 Απριλίου 2021, στο British Journal of Sports Medicine ο πρώτος «Οδηγός για τη Διαχείριση της Διάσεισης στα Παραολυμπιακά Αθλήματα», σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στη φροντίδα και τη διαχείριση της διάσεισης για τους Αθλητές με Αναπηρίες


Η διάσειση είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο ζήτημα για όλες τις μορφές ποδοσφαίρου και αποτέλεσε αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας τόσο της επιστημονικής κοινότητας, όσο και των μέσων ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν υπήρχαν συγκεκριμένες οδηγίες και συμβουλές για τη διαμόρφωση της αξιολόγησης και διαχείρισης των αθλητών με αναπηρίες διάσειση. Οι Δρ. Osman Ahmed και Δρ Richard Weiler, συνεργάτες του Para Football Foundation στον Τομέα Medical & Sport Science, βρίσκονται ανάμεσα στους συγγραφείς αυτής της "Δήλωσης Θέσης" (Position Statement) και είναι μέλη της νεοσύστατης ομάδας με τίτλο "Διάσειση στα Παραολυμπιακά Αθλήματα" (Concussion in Para Sport -CIPS).  Αυτή η διεθνής ομάδα ειδικών επιστημόνων περιλαμβάνει αρκετά μέλη της Ιατρικής Επιτροπής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), καθώς και άλλους αξιόλογους διεθνείς ερευνητές των Παραολυμπιακών Αθλημάτων και ειδικούς σε τέτοιου είδους τραυματισμούς.

"Αισθάνομαι προνομιούχος που μπόρεσα και συνεργάστηκα με μερικούς από τους κορυφαίους κλινικούς ιατρούς που εμπλέκονται με τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτές τις οδηγίες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η Δήλωση Θέσης θα είναι το πρώτο από τα πολλά βήματα για τη βελτίωση της διαχείρισης της διάσεισης των Ποδοσφαιριστών με Αναπηρίες παγκοσμίως και ανυπομονούμε να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της ευημερίας για όλες τις μορφές Ποδοσφαίρου ΑμεΑ" δήλωσε ο ΔρOsman Ahmed..


..ενώ ο συν-Ιδρυτής του Para Football Foundation Sam Turner, δήλωσε: "
"
Για πολλά χρόνια αυτό ήταν ένα σημαντικό θέμα που χρειαζόταν μια συνδυασμένη στρατηγική για την προστασία των παικτών μας σε όλες τις μορφές του παιχνιδιού (σ.σ. ποδοσφαίρου) και του ευρύτερου αθλητισμού ΑμεΑ. Είμαστε ικανοποιημένοι που Οργανισμός μας παρέχει μια συνεργατική πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξη ενός ασφαλέστερου παιχνιδιού, και παγκοσμίως γνωστοί εμπειρογνώμονες όπως ο Osman και ο Richard, οδηγούν την αλλαγή. "

Ο Οργανισμός Para Football και οι συνεργάτες μας εργάζονται για να διευκολύνουν την έρευνα της διάσεισης σε διάφορες μορφές του Ποδοσφαίρου ΑμεΑ και των ενώσεων μελών παγκοσμίως. Με την υγεία και την ευημερία όλων των παικτών μας ως βασική προτεραιότητα, θα συνεργαστούμε με όλες τις ομάδες ενδιαφερομένων για να το διασφαλίσουμε. Δημιουργούμε μιας ενότητα μέσω της ιστοσελίδας  στο www.parafootball.com όπου οποιοσδήποτε από όλο τον κόσμο μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες και να επιλέξει πώς θέλει να συμμετάσχει στο Ποδόσφαιρο ΑμεΑ

Πηγή: parafootball.com/news/


Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε το πλήρες πρωτότυπο άρθρο από το British Journal of Sports Medicine (FULL TEXT), δωρεάν, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Concussion in para sport: the first position statement of the Concussion in Para Sport (CIPS) Group 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.