blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Η ιστορία του Derek Redmond και του Πατέρα του - Γιορτή του Πατέρα

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Η ιστορία του Derek Redmond και του Πατέρα του - Γιορτή του Πατέρα

Η Γιορτή του Πατέρα - 3η Κυριακή του Ιούνη



Η ιστορία του Derek Redmond και του Πατέρα του

   Η Γιορτή του Πατέρα ή Ημέρα του Πατέρα ονομάζεται η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία και γιορτάζεται πάντα τη τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα θεωρείται η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ – Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας. 
   Τη σημερινή ημέρα την αφιερώνουμε σε όλους τους πατεράδες των αθλητών και πρωταθλητριών που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους και τους στηρίζουν από τα πρώτα τους βήματα στους αθλητικούς στίβους, αλλά και μέσα σε αυτούς...όπως έκανε ο πατέρα του βρετανού αθλητή Derek Redmond στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992..
...Ο Derek, αγωνιζόταν με τα χρώματα της χώρας του στον ημιτελικό των 400μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, με πολλές ελπίδες για διάκριση. ..Όμως περίπου στα 150μ της κούρσας, έπαθε θλάση στους οπίσθιους μηραιούς και αναγκάστηκε να σταματήσεις σφαδάζοντας από τους πόνους... Μη θέλοντας να εγκαταλείψει, σηκώθηκε και συνέχισε..Τότε ξαφνικά, από την κερκίδα εμφανίστηκε ένας κύριος, που τον αγκάλιασε και τον στήριξε..Αρχικά οι κριτές θέλησαν να τον σταματήσουν, αλλά τελικά, προς χάρην του ολυμπιακού ιδεώδους, τον άφησαν να βοηθήσει τον γιο του, όπως αποδείχτηκε ότι ήταν, να τερματίσει την κούρσα.  
Παρόλο που τελικά ο Derek ακυρώθηκε, επειδή "δέχθηκε εξωτερική βοήθεια" η κίνηση του πατέρα του Jim, έμεινε στην ιστορία ως μια από της πιο συκγκινητικές στιγμές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων..
Δείτε το συγκινητικό βίντεο: 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.