blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: “EQUAL SPORT FOR ALL": Διεθνές Συνέδριο στην Πάτρα

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

“EQUAL SPORT FOR ALL": Διεθνές Συνέδριο στην Πάτρα

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+Sport “EQUAL SPORT FOR ALL (ESFA)” – Άθληση σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες 

Διεθνές Συνέδριο στην Πάτρα, 9-10 Δεκεβρίου 2019

 




   Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+Sport “EQUAL SPORT FOR ALL (ESFA)” – Άθληση σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες διοργανώνει συνέδριο στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. 
  Το Πανεπιστήμιο Πατρών ως συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+Sport “EQUAL SPORT FOR ALL (ESFA)” υλοποιεί από την 1/1/2017 επιστημονικές δράσεις που αφορούν στο σχεδιασμό και τελικά την δημιουργία καλών οδηγών και πρακτικών εκγύμνασης ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες (Α.Μ.Ε.Α.). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν  ταυτόχρονα ως εταίροι και άλλα 8 Πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς  από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία και την Ελλάδα. Σκοπός του προγράμματος είναι να εκδοθούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και να αρχίσουν να εφαρμόζονται προπονητικοί οδηγοί εκγύμνασης για αυτή την κατηγορία πληθυσμού με στόχο οι οδηγοί αυτοί να είναι ένα ανοικτά προσβάσιμο δια βίου εργαλείο εκγύμνασης τόσο για τους αντίστοιχους προπονητές όσο και για  τις ειδικές αυτές ομάδες.

   Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχαν σε εβδομαδιαία βάση στο πρόγραμμα περίπου 50 άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες και συντηρούσαν ή βελτίωναν την φυσική τους κατάσταση στα αθλήματα της Πετοσφαίρισης, του Χορού, της Αντισφαίρισης, της Καλαθοσφαίρισης, του Ποδοσφαίρου, της Κολύμβησης και του Κλασσικού Αθλητισμού. Το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε προπονητικά από πανεπιστημιακούς διδασκάλους φυσικής αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών και συντονίστηκε από το εργαστήριο Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

   Για την περιοχή της Πάτρας αποτέλεσε μία πρωτοπόρος δράση με θετικό αντίκτυπο στη φυσική και ψυχική υγεία των ατόμων αυτών. Και αυτό γιατί συμμετείχαν από κοινού 5 φορείς στήριξης Α.Μ.Ε.Α.: "ΜΑΧΗΤΕΣ", "ΜΕΡΙΜΝΑ", "ΣΟΨΥ", "ΑΛΚΥΟΝΗ" και "ΚΕΦΙΑΠ - ΠΓΝΠ".

Το συνέδριο είναι ανοιχτό ως προς κάθε ενδιαφερόμενο και θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Το πρόγραμμα και πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο θα βρείτε στο παρακάτω link: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


   Επιπρόσθετα το EQUAL SPORT FOR ALL βραβεύει σωματεία, συλλόγους, αθλητικά κλαμπ κ.α. για τις καλύτερες πρακτικές τους στην εκγύμναση ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς επίσης βραβεύει δημοσιογράφους και άτομα για την προώθηση της άθλησης σε ΑΜΕΑ στον τύπο, στα social media.


Με εκτίμηση,


Η οργανωτική ομάδα του Equal Sport for All


2 σχόλια :

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.