blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Εργαστήριο Χορού για Άτομα Με ή Χωρίς Προβλήματα Όρασης

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστήριο Χορού για Άτομα Με ή Χωρίς Προβλήματα Όρασης

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αθηνών διοργανώνει  εργαστήριο χορού, με τον συνδυασμό κίνησης και ήχου, που απευθύνεται σε ενήλικες με και χωρίς προβλήματα όρασης


   Η Στέγη Γραμμάτων και τεχνών στα πλαίσια του προγράμματος: “iDance: Χορός χωρίς Διακρίσεις”, διοργανώνει  εργαστηρίου χορού για ενήλικες με και χωρίς προβλήματα όρασης.
Στόχος του φετινού εργαστηρίου, είναι η δημιουργία κινησιολογικού και ηχητικού ρεπερτορίου για την παραγωγή μικρών και μεγάλων συνθέσεων με τη βοήθεια της φωνής, μουσικών οργάνων, κειμένων και τεχνολογικών μέσων.
Μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, θα τεθούν ερωτήματα, θα παραχθεί  ηχητικό και κινητικό υλικό και οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με εξωτερικά ερεθίσματα που θα ενεργοποιήσουν την κίνηση της ομάδας μέσω της ακοής, επαναπροσδιορίζοντας στο σκοτάδι την αντίληψη της για τον χώρο που την περιβάλλει.
   Μετά από μια σύντομη εισαγωγή στην ακουστική οικολογία και τη μελέτη ηχογραφήσεων διαφορετικών ηχοτοπίων, θα υπάρξει πειραματισμός με την κίνηση και την παραγωγή ήχου ως εργαλεία προσανατολισμού, με στόχο τη δημιουργία ενός μουσικού βιότοπου.
Το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί σε μια ανοιχτή εκδήλωση στους χώρους της Στέγης.



Συντελεστές:

Ίρις Καραγιάν, χορογράφος & Ilan Manouach, μουσικός
Στο εργαστήριο θα συνεισφέρουν και διάφοροι προσκεκλημένοι.

Απευθύνεται σε: Το εργαστήριο απευθύνεται σε παλαιά και νέα μέλη, σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και μουσικούς.

Ημερομηνίες: Τις Παρασκευές 24 Φεβρουαρίου, 3, 10, 17, 24, 31 Μαρτίου, 7, 21, 28 Απριλίου και 5, 12, 19 Μαΐου 2017

Ώρες: 18:00-20:00

Κόστος συμμετοχής: 72 € (και για τις δώδεκα συναντήσεις)

Πληροφορίες/Eγγραφές:

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,
Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα 11745
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Φωτογραφία © Σταύρος Πετρόπουλος

Πηγή: www.psykapa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.