blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: "Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων" και "Ένταξη των Μαθητών με Αναπηρία στη Φ.Α." τα δύο νέα μαθήματα του Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

"Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων" και "Ένταξη των Μαθητών με Αναπηρία στη Φ.Α." τα δύο νέα μαθήματα του Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών

Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων - Ένταξη των Μαθητών με Αναπηρία στη Φ.Α.

τα δύο νέα μαθήματα του Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών από φέτος

 



    Η Γ.Σ. της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ενέκρινε δύο καινούρια μαθήματα επιλογής. 
Τα μαθήματα αυτά θα διδαχθούν για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 και είναι:

  1. Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων (Απ-196 Επ), και 
  2. Η Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία στη Φυσική Αγωγή (ΘΕ-125 Επ).
    Τα δύο καινούρια μαθήματα πραγματεύονται θέματα σχετικά με τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό και την διδασκαλία μαθητών με αναπηρία στο μάθημα φυσικής αγωγής του "γενικού" σχολείου. Οι λόγοι που οδήγησαν στον προγραμματισμό και την υλοποίηση τους έχουν κύρια να κάνουν με τη χρονική συγκυρία (μη ξεχνάμε ότι το 2016 είναι και Παραολυμπιακή χρονιά - εκτός από Ολυμπιακή), και η ελληνική νομοθεσία που υπαγορεύει ότι οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες πρέπει, όταν είναι δυνατόν, να ενταχθούν μέσα στο "γενικό" πρόγραμμα σπουδών, μαζί με τους συμμαθητές τους χωρίς αναπηρία. 
   Τα μαθήματα δηλαδή έρχονται να καλύψουν μια άμεση ανάγκη που έχει προκύψει στην ελληνική πραγματικότητα και να ετοιμάσουν τους αυριανούς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Προπονητές να ανταποκριθούν στις ανάγκες και προκλήσεις της εποχής μας. Όσοι  από τους φοιτητές θέλουν να τα παρακολουθήσουν ναι επικοινωνήσουν με τους διδάσκοντες. 
   Θεωρούμε ότι η υλοποίηση τους αποτελεί για όλους μας πρόκληση να γίνουμε καλύτεροι και να μάθουμε περισσότερα μέσα από την διδασκαλία τους.
 
Διδάσκοντες:
  • Αν Καθηγητής Εμμανουήλ Κ Σκορδίλης (2107276024, 6937438694, eskord@phed.uoa.gr)
  • Επ Καθηγητής Εμμανουήλ Ζαχαράκης (2107276147, 6977915982, emzach@phed.uoa.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.