blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης! Παγκόσμιο - Δημοφιλές - Ανοιχτό σε όλους !

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης! Παγκόσμιο - Δημοφιλές - Ανοιχτό σε όλους !

Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης !
Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 

Παγκόσμιο - Δημοφιλές - Ανοιχτό σε όλους !
 

   Είναι δυνατόν ένα άθλημα να έχει την δική του Παγκόσμια Ημέρα; Στην περίπτωση της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, μάλλον αυτό είναι δυνατόν! Τη σημερινή μέρα - 6 Απριλίου- έχει ορίσει η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτρ. Αντισφ (International Table Tennis Federation - ITTF) ως την Παγκόσμια Ημέρα Επιτρ. Αντισφ. και φέτος γιορτάζεται για δεύτερη φορά. 
    Αν ρωτήσει κανείς οποιονδήποτε εαν "ξέρει" πινγκ-πονγκ, η απάντηση των 9 στους 10 θα είναι ναι, αν και αυτό το "ναι" στην πράξη σημαίνει, ναι-έχω παίξει κάποια στιγμη στην κατασκήνωση, στους προσκόπους, στο κατηχητικό, και όχι ναι- γνωρίζω τις βασικές δεξιότητες και τους βασικούς κανονισμούς! Έχουμε να κάνουμε με ένα άθλημα χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, που δεν απαιτέι σωματική δύναμη, αλλά κυρίως γρήγορη σκέψη, ταχύτητα αντίδρασης, εφαρμογή τακτικής και το κυριώτερο, φθηνός εξοπλισμός, κλειστός χώρος και των συνδυσμό όλων αυτών των παραγόντων δεν τον βρίσκεις εύκολα σε άλλα αθλήματα
    Τί είναι αυτό που κάνει όμως αυτό το άθλημα τόσο δημοφιλές; Η απάντηση είναι εύκολη: Είναι εύκολο (δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός), παίζεται παντού (μικρό γήπεδο) και επειδή δεν είναι άθλημα επαφής, είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους! Μπορούν να παίξουν αντίπαλοι, χωρίς τον κινδυνο τραυματισμού, αλλά και χωρίς να είναι σίουρο το αποτέλεσματα, ένας ενήλικος με ένα παιδί, ένας άντρας με μια γυναίκα, ένας αρχάριος με έναν πιο προχωρημένο και φυσικά, το πιο σημαντικό για εμάς, ένας αρτιμελής μέ έναν αθλητή με αναπηρία, είτε όρθιο, είτε σε αμαξίδιο και μπορεί να παικτεί σε ατομικό (1vs1), διπλό (2vs2), διπλό μικτό (συμπαίκτες άντρας-γυναίκα) και ομαδικό!
    H Επιτρ. Αντισφ. είναι Ολυμπιακό άθλημα από το 1988 και οι Έλληνες παίκτες έχουν προσφέρει πολλές επιτυχίες στην χώρα μας, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο με την Εθνική Ομάδα.  




   Η Παραολυμπιακή Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Para Table Tennis) χωρίζεται σε 11 κατηγρίες ανάλογα με το βαθμό αναπηρίας του αθλητή (ΤΤ1-ΤΤ5 αθλητές σε αναπηρικό αμαξίδιο, ΤΤ6-ΤΤ10 αθλητές με αναπηρία, αλλά σε όρθια στάση και ΤΤ11, αθλητές με νοητική αναπηρία).
  
   Είμαστε πολύ περήφανοι που η Επιτραπέζια Αντισφαίριση ΑμεΑ (Para Table Tennis) καλλιεργείται από το σωματείο μας και έτσι δίνουμε την ευκαιρία σε νέους και νέες με κινητική αναπηρία να αθληθούν και να διασκεδάσουν. Αυτη τη στιγμή έχουμε συνολικά πέντε αθλητές στην επιτραπέζια αντισφαίριση (3 προχωρημένοι - 2 αρχάριοι / 4 άντρες - 1 γυναίκα) και η ομάδα μας πλαισιώνεται από ενήλικες ανεξαρτήτους αθλητές που ασκούνται και αυτοί παράλληλα με τους αθλητές μας με αναπηρία (inclusion).Ανάμεσα στους αθλητές ξεχωρίζει η παρουσία του τρεις φορές χάλκινου πανελληνιονίκη στην Κατ. TT6 Θωμά-Αριστοτέλη Καραγιάννη που πρόσφατα κλήθηκε σε Camp Προεπιλογής για  την Εθνική Ομάδα!
   Οι προπονήσεις μας γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 21.30-22.45 στο Φιλίππειο Κλ. Γυμναστήριο (Αίθ. Δ4) και είναι ανοιχτές και σε οποιονδήποτε θέλει να δοκιμάσει και να γίνει μέλος της παρέας μας (πρόσβαση για αμαξίδια, από την πίσω πόρτα) και προετοιμαζόματε για την πρώτη επίσημη, πανηγυρική συμμετοχή μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αμεα 2016 ! 







Πηγές: www.ettu.org 
             www.ittf.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.