blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στο διεθνές Παραολυμπιακό κίνημα

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στο διεθνές Παραολυμπιακό κίνημα

 Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στο διεθνές Παραολυμπιακό κίνημα


   Θέση πρωταγωνίστριας στο παγκόσμιο Παραολυμπιακό Κίνημα έχει αποκτήσει η Ελλάδα με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή να δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις. Το διήμερο που προηγήθηκε (07-09/08/2023), ο Πρόεδρος της ΕΠΕ Γιώργος Καπελλάκης βρέθηκε στο Ρότερνταμ για τη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής (EPC), προωθώντας τις ελληνικές θέσεις.

   Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 38 μελών και η ατζέντα περιλάμβανε θέματα όπως οι επιπτώσεις στον αθλητισμό με αναπηρία από την πανδημία και οι εξελίξεις στο Παραολυμπιακό Κίνημα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν στιγμή όταν η Ολομέλεια κράτησε ενός λεπτού σιγή για τους Ουκρανούς αθλητές και αθλήτριες και τα μέλη του Παραολυμπιακού Κινήματος της χώρας που έπεσαν θύματα του πολέμου.



   Κατά τη γενική συνέλευση υπερψηφίστηκαν θέματα που αφορούσαν την αναθεώρηση του καταστατικού της EPC, τις οικονομικές και λοιπές αναφορές των ενεργειών του προεδρείου, τον προϋπολογισμό των επόμενων ετών ενώ η Ολομέλεια εστίασε σε τακτικές με επίκεντρο πάντα τον αθλητή ψηφίζοντας ειδικό άρθρο που αφορά την ίδρυση επιτροπής Αθλητών με ενεργό ρόλο στο συμβούλιο, την ανάπτυξη και την επικοινωνία.

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος Γιώργος Καπελλάκης συνοδευόμενος από το στέλεχος της ΕΠΕΜαργαρίτα Καραδημητροπούλου, πραγματοποίησε σειρά επαφών και εκτενείς συζητήσεις με τον Πρόεδρο της EPC Ρέιμοντ Μπλοντέλ, τον ομόλογο του της IPC Άντριου Πάρσονς, αλλά και με προέδρους και μέλη εθνικών Ολυμπιακών επιτροπών όπως της Κροατίας, Ισπανίας, Σερβίας, Κύπρου, Ολλανδίας, Βρετανίας, Γερμανίας, Ρουμανίας και Τσεχίας ανταλλάσσοντας απόψεις και καλλιεργώντας συνεργασίες για κοινές δράσεις.


Πηγή: paralympic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.