blank '/> Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας: Showdown: Επίδειξη του αθλήματος και Αναπτυξιακό Τουρνουά

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Showdown: Επίδειξη του αθλήματος και Αναπτυξιακό Τουρνουά

Showdown: Επίδειξη του αθλήματος και Αναπτυξιακό Τουρνουά 
~ Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ~

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Συμμετοχή αθλητή του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας



   Επίδειξη του αθλήματος του Showdown θα πραγματοποιήσει το Α.Σ. ΠΥΡΣΟΣ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Θεσσαλονίκης, αύριο (Τετάρτη, 15/3) με την παρουσία της διοικητού του Κέντρου Σοφίας Χαμονικολάου και εκπροσώπων της ομοσπονδίας ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Το σωματείο «ΠΥΡΣΟΣ» είναι ο πρώτος φορέας που προμηθεύτηκε τον εξοπλισμό και αναπτύσσει το άθλημα στη Ελλάδα, με στόχο να παρουσιαστεί αρχικά ως επίδειξη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ, καθώς τα αθλήματα είναι συναφή και στη συνέχεια να ενταχθεί στο  καλεντάρι των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων του έτους 2024.

Στα πλαίσια της παρουσίασης θα διοργανωθεί Ανοιχτό Τουρνουά Showdown, στην κεντρική αίθουσα του ΚΕΑΤ, με τη συμμετοχή 8 αθλητών και αθλητριών, από 6 σωματεία ΑμεΑ, όπου στους νικητές θα δοθούν έπαθλα. Το τουρνουά θα αρχίσει στις 17:00, θα υπάρξει διακοπή στις 17:30, για να γίνει η επίσημη παρουσίαση του αθλήματος και στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί, για να ακολουθήσει η απονομή των επάθλων. Μεταξύ των αθλητών που θα συμμετέχουν στο Τουρνουά βρίσκεται και ο αθλητής με αναπηρία όρασης του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας Τοκατλίδης Γεώργιος.

 

Τι είναι το Showdown

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό, γρήγορο, αλλά και ανταγωνιστικό άθλημα, που παίζεται κυρίως από τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης. Μοιάζει με το air hockey και το πινγκ πονγκ. Το Showdown είναι επίσημο άθλημα της IBSA και παίζεται σε όλο τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στον Καναδά, τη Νότιο Αμερική, τη Σκανδιναβία και την Ανατολική Ευρώπη.



    Όλοι μπορούν να παίξουν showdown αρκεί να φοράνε μάσκα. Το παιχνίδι παίζεται σε ένα ορθογώνιο τραπέζι με πλευρικά τοιχώματα ύψους 15 cm και μια εστία για γκολ σε κάθε άκρο. Στη μέση του τραπεζιού βρίσκεται το φιλέ που αναγκάζει την μπάλα να περάσει από κάτω αλλά όχι από πάνω της. Οι παίκτες, που φορούν μάσκες, στέκονται σε κάθε άκρο του τραπεζιού, προσπαθώντας να σκοράρουν στην αντίπαλη εστία ενώ προστατεύουν την δική τους. Η πλαστική μπάλα χτυπά δυνατά στα τοιχώματα του τραπεζιού και οι παίκτες φορούν προστατευτικό γάντι στο χέρι που κρατάει την ρακέτα (βλ. φωτό  από την επίσημη ιστοσελίδα της IBSA). 

Πηγή: eaom-amea.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.